Shawn Layden kijkt terug op The Game Awards 

Shawn Layden kijkt terug op The Game Awards 2019-02-21T03:01:30
In deze Wacht kijkt Shawn Layden terug op het belangrijke moment tijdens The Game Awards en prijst Microsoft en Nintendo! Daarnaast geruchten over Bayonetta in Mortal Kombat 11 en nieuws over Square Enix, Devil May Cry 5, VR op de next-gen Xbox en Early Access release voor Dreams.

Bayonetta in Mortal Kombat 11?

Hatseflatser, zo ineens een gloednieuwe Nachtwacht voor je neus! Om de dag mee te beginnen heeft de Wacht een zeer sappig gerucht over de nieuwe Mortal Kombat! De Wacht is al jaren groot fan van de Mortal Kombat games en kijkt hard uit naar de release van MK11 in april van dit jaar. Er is al aardig wat bekend over de game, al is het vooral nog afwachten welke onaangekondigde characters er nog klaar staan.

Buiten de normale Mortal Kombat characters zitten er in de laatste MK games ook guest characters, zoals Predator, Alien, Kratos en Freddy Krueger. Zou MK11 ook vette guest characters krijgen? De Wacht gaat daar sowieso al vanuit, zo zijn er al hardnekkige geruchten over IT, de angstaanjagende clown.

MK11

Maar ook Hideki Kamiya gooit wat kolen op het vuurtje via Twitter! De beste man is de creator van Bayonetta en hij gooide simpelweg de volgende tekst online:

“Mortal Kombat x Bayonetta”

WTF, is dit al zekerheid? Is het een geintje? Is het een wens van Kamiya-san? Is Bayonetta dan een exclusive character voor de Switch versie? Kunnen we daadwerkelijk Bayonetta kapot scheuren met MK characters? Het lijkt de Wacht onwaarschijnlijk, maar holy shit het zou wel meesterlijk zijn! Hopelijk binnenkort meer info.


Square Enix hoopt op meer Just Cause en Tomb Raider games

Eind vorig jaar bracht Square Enix Just Cause 4 en Shadow of the Tomb Raider uit. Beide op zich prima games, vooral het Lara Croft avontuur, maar Square Enix liet in een financiële meeting met investeerders weten dat de games het helaas niet al te best hebben gedaan als het gaat om het aantal verkochte exemplaren.

Voor Shadow of the Tomb Raider staat de teller sinds eind vorig jaar op ruim 4 miljoen verkochte exemplaren, maar Square had meer verwacht van de release van de nieuwe Tomb Raider en Just Cause. Volgens Square Enix zou dit te maken kunnen hebben met dat de games niet interessant genoeg waren en in de verkeerde periode gereleased waren.

Lara

Er werd daarbij wel ook meteen aangegeven dat Square Enix niet hoopt dat de tegenvallende verkoopcijfers het einde van de Tomb Raider en Just Cause serie betekent.

“We think the main reason is that we were unable to provide an experience that was novel enough that players would choose to buy them before any of the other numerous major titles on the competitive landscape. Hopefully, the under-performance of those two games does not mean we’ve seen the last of the series. They both have tremendous fanbases, but perhaps have been victims of crowded release windows. In the future, Square Enix may be able to experiment with price and timing to maximize the performance of games like these.”

In een wereld zonder Just Cause zou de Wacht prima kunnen leven, maar zonder Lara Croft, de queen of gaming herself? Dat zou zo’n beetje onmenselijk zijn!


Devil May Cry 5 V video

Op 8 maart komt Devil May Cry 5 uit en het lijkt er op dat het weer een meesterlijk hack & slash festijn gaat worden. We hebben al een shitload aan footage langs zien komen de afgelopen maanden, maar van V, de nieuwe character in DmC5, kunnen we dat nog niet echt zeggen. Gelukkig heeft Capcom TV een hele show met V in de hoofdrol uitgezonden in Japan!

De beeldkwaliteit is niet fantastisch, maar er is duidelijk te zien hoe V een compleet andere stijl heeft dan Dante en Nero. Koekeloer hieronder.


Geen VR voor de next-gen Xbox?

Sony is duidelijk fan van virtual reality en zal zeer waarschijnlijk weer VR gaming mogelijk maken op de next-gen PlayStation, maar Microsoft moet er tot nu toe maar weinig van weten. Er waren ooit geruchten dat de Xbox One VR zou gaan ondersteunen en Microsoft zelfs zou gaan samenwerken met Oculus, maar er is niets van terecht gekomen. Zou Microsoft VR gaming mogelijk gaan maken op de next-gen Xbox?

De kans lijkt klein en ook Pablo Lafora, game designer bij Tessera Studios, de maker van de PS VR horror game Intruders: Hide and Seek, denkt dat het niet gaat gebeuren. Hoe vaak hij er namelijk ook om vraagt bij Microsoft, hij krijgt er nooit antwoord op. Hij legt uit:

Holo

“No matter how much I ask, I never get any news on Microsoft VR. Just some rumors about HoloLens 2. It seems like they don’t have much interest in VR. On one hand, it looks like right now they won’t include VR features on their next console. On the other hand… that sounds really risky. Maybe the next Xbox will be HoloLens 2 compatible? It might be, but we don’t think the console/marketing will make HoloLens the core of it all.”

Het zou inderdaad kunnen dat de next-gen Xbox wel ondersteuning gaat krijgen voor de nieuwe Hololens, maar bij Hololens ligt de focus veel minder op gaming dan de gemiddelde VR headset, dus zal het nooit zo’n grote feature worden als PS VR op de PlayStation. Hoe dan ook, het wordt tijd voor nieuwe consoles, met of zonder VR support, en daar heeft de Wacht gruwelijk veel zin in!


Shawn Layden kijkt terug op The Game Awards

Afgelopen december waren we met z’n allen getuige van een bijzonder moment, toen Shawn Layden van Sony, Phil Spencer van Microsoft en Reggie Fils-Aime van Nintendo gemoedelijk naast elkaar stonden op het podium van The Game Awards. Voor even waren het helemaal geen concurrenten van elkaar en werd gaming en de industrie door de heren in de spotlicht gezet. Was mooi om te zien!

Shawn Layden kijkt in een interview terug op dat moment en legt uit hoe belangrijk dat was, als gaming industrie op zich. Hij verteld hoe hij, Phil en Reggie op de achtergrond goed met elkaar omgaan en samenwerken en hij hoopt met het moment de visie van ‘competing platforms’ te veranderen naar een meer ‘team effort’ gevoel.

Friends

In het interview is hij duidelijk klaar met het kinderachtige modder gooien naar elkaar en prijst Nintendo zelfs voor het succes van de Switch en Microsoft voor het pushen van de technologie in z’n geheel en de Adaptive Controller. Hij zegt:

“I think Nintendo’s doing wonderful things with Switch, and the platform. And it’s sort of blurring the lines between what’s at home gaming, what’s on-the-go gaming. But also I think Xbox has really raced with us on how we’re pushing the bar out on technology and quality. And what they’ve done recently with their introduction of an adaptive controller, to increase accessibility in gaming, is a wonderful innovation.”

Hij sluit af met de aankondiging dat hij gaat ophouden met termen als ‘competitive platforms’ aangezien hij het meer ziet als een samenwerking.

“So I think as an industry, we all move forward. And, I for one, am gonna stop talking about using phrases like competitive platform, because I think we’re all supporting and leading an entertainment revolution of gaming. You know, all hands to the till. We’re all in this together.”

Mooie woorden Shawn. Uiteindelijk zijn we allemaal gamers met een passie, one big happy family!


Dreams krijgt speciale Early Access release

Hoogste tijd om de boel af te sluiten en lekker te gaan slapen met nieuws over Dreams, het nieuwe project van Media Molecule. Dreams moet een soort ultieme editor/engine worden, waarin gamers letterlijk alles kunnen maken dat ze kunnen bedenken en in de bèta werden er al meesterlijke games en filmpjes gedeeld door de community. Zo meesterlijk zelfs dat Media Molecule compleet is weggeblazen door de community en ze wil bedanken.

Dat doen ze niet alleen door onderstaand filmpje, maar ook met de aankondiging dat ze de editor zo snel mogelijk weer in de handen van de community willen leggen doormiddel van een speciale Dreams Early Access release! In de lente van dit jaar zal de game voor een korte tijd in Early Access beschikbaar worden, speciaal voor de meest fantasierijke gamers, voor 30 euro.

Dreams

Het idee hierachter is dat er dan bij launch al een shitload aan vette, door de community gemaakte, content klaarstaat voor de gamers die misschien helemaal niet zitten te wachten op het zelf maken van content, maar Dreams juist hebben aangeschaft voor de vette ervaringen. Het is een win-win situatie!

Check hier voor alle info omtrent de Dreams Early Access release en in het filmpje hieronder een tof bedankje van de devs.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord