"Schijfloze Xbox One S All Digital met 1TB lanceert 7 mei, kost €229,99, pre-orders open op 16 april" 

"Schijfloze Xbox One S All Digital met 1TB lanceert 7 mei, kost €229,99, pre-orders open op 16 april" 2019-04-15T00:13:44
Vandaag hele specifieke geruchten over die schijfloze Xbox One S All Digital. Of ze waar zijn, zal gelukkig snel duidelijk worden. Tot die tijd versch leesvoer: Amsterdam 1666 is nog niet vergeten, Mortal Kombat 11 krijgt microtransacties voor cosmetic items en BioWare houdt staff meeting om interne issues te bespreken.

Cats <3
    

"Xbox One S All Digital met 1TB lanceert 7 mei, kost €229,99, pre-orders open op 16 april"

We beginnen de week met een dik gerucht! Verschillende bronnen – waaronder het Duitse WinFuture – claimen namelijk verschillende, specifieke details over de schijfloze Xbox One S All Digital in handen te hebben.

Als de geruchten waar blijken te zijn, ligt er nu al een flinke bak informatie over de diskloze Xbox One S op straat, te weten: de prijs, de opslagcapaciteit, de releasedatum, de pre-orderdatum en de drie reeds geïnstalleerde games. Hieronder alle informatie, netjes op een rijtje:

 • De compleet digitale Xbox One S lanceert op 7 mei
 • De console krijgt een prijskaartje van €229,99
 • De opslagcapaciteit bedraagt 1TB
 • Pre-orders zijn vanaf 16 april te plaatsen
 • De Xbox One S All Digital lanceert met Minecraft, Sea of Thieves en Forza Horizon 3
 • In het pakket van de schijfloze console vind je ten slotte ook een draadloze controller

Xbox One S All Digital

Aangezien de geruchten ons al maanden om de oren vliegen, doen we er goed aan een korreltje zout in de aanslag te houden... Maar goed, de kalender verspringt morgennacht natuurlijk al naar 16 april, zodat we dit gerucht in ieder geval snel kunnen bevestigen of ontkrachten!
     

Assassin's Creed-bedenker wil Amsterdam 1666 nog steeds maken

Ondanks dat Assassin's Creed-bedenker Patrice Désilets op dit moment nog druk bezig is met Ancestors, is hij Amsterdam 1666 nooit vergeten. Deze game moest zich afspelen in onze hoofdstad in het jaar 1666. In de hoofdrol: de duivel, of in ieder geval de innerlijke duivel waar we allemaal mee opgescheept zitten.

De 17e eeuw was een periode van bloei in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Niet alleen qua kunsten, handel en wetenschap, maar ook wat betreft militaire macht. Een mooie setting voor een game, meent de Wachtster. De eerste beelden van Amsterdam 1666 zagen er dan ook veelbelovend uit...

Helaas liep het anders. Om te beginnen ging uitgever THQ failliet. Daarna raakte Désilets in een juridische strijd verwikkeld met Ubisoft. Uiteindelijk wist hij met veel pijn en moeite de rechten van de game in handen te krijgen. Geen wonder dat de man zo gebrand lijkt om de game alsnog te maken!

Een game met Amsterdam als setting... Dat klinkt natuurlijk als een natte gamersdroom! Hopelijk doet Ancestors het lekker en kan Désilets daarna met een flinke bak geld weer aan de slag met Amsterdam 1666.
     

Trailerovervloed

Verstand op nul, blik op oneindig... Of nou ja, liever op je beeldscherm, want anders heeft de Wachtster deze vijf trailers voor niets verzameld! Kijk snel mee naar:

 • God Eater 3 – vanaf 23 juli op Switch, eerder op PC en PS4
 • Out There – nu op PC en Switch
 • Reigns: Game of Thrones – nu op PC en Switch
 • S.O.N – nu op PS4
 • Jupiter & Mars – 22 april op PSVR


     

Comic-momentje

Comic-momentje    

Mortal Kombat 11 krijgt microtransacties voor cosmetic items

De volgende game waarin je echte poen kunt neerleggen voor in-game items is een feit. Ook Mortal Kombat 11 gaat er blijkbaar aan geloven. Ontwikkelaar NetherRealm heeft in een livestream laten weten dat er in-game currency komt, waarmee je cosmetics kunt kopen.

In de meest recente Kombat Kast liet producer Shaun Himmerick weten zogenoemde time crystals aan Mortal Kombat 11 toe te voegen. Met de time crystals kun je skins, cosmetic gear, animaties en easy fatalities (consumables die de input voor fatalities in MK 11 vergemakkelijken) kopen. Je kunt er dus geen gear mee kopen die je skills of moves aanpassen.

De time crystals zijn in-game te verdienen, maar je kunt er ook echte flappen voor neerleggen. Himmerick ziet de crystals vooral als een shortcut. Je kunt al die skins, cosmetic gear, animaties en easy fatalities ook vrijspelen door veel tijd in MK11 te stoppen. Maar als je deze snel wilt verdienen, kun je je portemonnee trekken.

Ten slotte benadrukt Himmerick dat Mortal Kombat 11 geen loot boxes krijgt. Met andere woorden: je weet precies wat je koopt.

De Wachtster weet niet hoe het met jullie zit, maar ze krijgt toch altijd een beetje een nare bijsmaak van nieuws over microtransacties. Zodoende sluit ze graag af met een leuk filmpje, waarin het dev team hun favoriete fatalities toont.

Mortal Kombat 11 is vanaf 23 april speelbaar op PC, PS4, Nintendo Switch en Xbox One.
     

BioWare houdt staff meeting om interne issues te bespreken

Kotaku bracht ons vorige week een uitgebreid artikel over de perikelen bij BioWare. Een aantal medewerkers klapte uit de school en sprak over chaos, angst en stress op de werkvloer. BioWare reageerde publiekelijk vrij oppervlakkig, maar bleek in een interne mail de aangedragen issues toch serieus te nemen. Bioware GM Casey Hudson liet weten snel met zijn medewerkers om tafel te willen.

Inmiddels weten we (wederom dankzij Jason Schreier) dat deze meeting bij BioWare afgelopen woensdag plaats heeft gevonden. Het schijnt dat de medewerkers van BioWare met gemengde gevoelens naar buiten liepen. Een aantal was positief gestemd, terwijl anderen sceptisch waren...

                  

Beide emoties zijn natuurlijk logisch! Je hoopt dat er snel dingen veranderen, maar het blijft toch een kwestie van eerst zien dan geloven. Het is in ieder geval te hopen dat de gemoederen snel bedaren en Dragon Age 4 een onvergetelijke game wordt!
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een nadere blik op het grafisch vooruitstrevende Mario Kart 64 en een kijkje achter de camera's van Mother 3.


     

Lekker koesen!      

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord