Ruined King: A League of Legends Story verschijnt begin volgend jaar 

Ruined King: A League of Legends Story verschijnt begin volgend jaar 2020-11-01T12:57:19
Goedemorgen allemaal, Halloween weer overleefd? Mooi! Tijd voor je zondagochtendgamejournaal, met vandaag onder andere: de ontiegelijk korte laadtijden voor de nieuwe Spider-Man, de vraag of Assassin’s Creed Syndicate wel op PS5 draait en groot nieuws rond een League of Legends RPG. Let’s go!

Trick or Treat!
 

 

Nieuwe trailer en release window voor Ruined King: A League of Legends Story

Je zou het haast vergeten, maar er is nog steeds een singleplayer turn-based RPG in de maak, die zich afspeelt in het universum van League of Legends! En die is misschien dichterbij dan je denkt. Met een fancy nieuwe trailer maakt Riot Forge (een speciaal label van Riot voor LoL spin-offs) bekend dat de game ergens begin volgend jaar moet verschijnen. Gameplaybeelden zijn helaas nog nergens te bekennen, maar we weten wel dat bekende gezichten als Miss Fortune, Illaoi, Yasuo, Pyke, Braum en Ahri een grote rol spelen.

Ruined King: A League of Legends Story wordt gemaakt door Airship Syndicate en is in ontwikkeling voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.

  

Assassin's Creed Syndicate en zeven andere Ubisoft games niet speelbaar op PS5?

Mocht je een virtueel Londen willen bezoeken, dan kun je op PS5 mogelijk alleen terecht in Watch Dogs: Legion. Die andere grote game van Ubisoft met de Britse hoofdstad in de hoofdrol is niet backwards compatible voor PlayStation. Althans, dat maakte Ubisoft in een artikel op Ubisoft Connect, dat inmiddels om onduidelijke redenen weer offline is gehaald. In totaal zouden acht PS4-titels uit de Ubi-keuken niet speelbaar zijn op de PlayStation 5:

  • Assassin’s Creed Syndicate 

  • De Assassin’s Creed Chronicles trilogie

  • Risk 

  • Star Trek Bridge Crew

  • Werewolves Within

  • Space Junkies

Het was al langer bekend dat de PlayStation 5 vrijwel alles kan afspelen wat voor PlayStation 4 is verschenen, op een handjevol games na. Deze (foutieve?) aankondiging van Ubisoft is echter opvallend, omdat al deze titels helemaal niet op Sony’s officiële lijst non-backward-compatible PS4-games staan. Kortom, als je het Sony zou vragen, dan is bijvoorbeeld Assassin’s Creed Syndicate heus wel gewoon te spelen op je gloednieuwe PlayStation 5!

Huh?! Precies, dat spreekt elkaar een beetje tegen. Nu heeft Ubisoft zoals gezegd het nieuwsbericht weer ingetrokken, in een e-mail aan Kotaku laten ze weten dat ze dit tijdelijk gedaan hebben vanwege mogelijke ‘onnauwkeurigheden’. Meer info is er momenteel niet. Het doet de Wacht haast vermoeden dat Sony Ubisoft heeft teruggefloten en ze er nu samen voor gaan zorgen dat deze games alsnog gewoon werken. Hoe dan ook een vaag verhaal in deze toch al vrij vage cross-gen periode.

 

Zie hier de bijzonder korte laadtijd van Spider-Man Miles Morales

Misschien wel de belangrijkste technologische vooruitgang in de next-gen consoles is, zoals je weet, dat ze zijn uitgerust met een SDD in plaats van een ouderwetse harde schijf. Dit moet onder andere zorgen voor véél kortere laadtijden dan we tot nu toe gewend zijn. Maar hoe kort dan precies? Daar krijgen we, in ieder geval wat de PlayStation 5 betreft, een eerste indruk van in dit filmpje dat is opgedoken op Imgur. Hier zien we hoe lang het duurt om Spider-Man Miles Morales op te starten vanuit het home screen en vervolgens hoe lang het duurt om een game te laden. Conclusie: dit is niet snel, neen, dit is hekserij.

.
 

Praey for the Gods komt begin 2021 naar PS4 en PS5

Het in  2005 verschenen Shadow of the Colossus was zo perfect, dat eigenlijk niemand meer een soortgelijke game heeft durven maken. Behalve No Matter Studios natuurlijk! Deze kleine indie-studio heeft Praey for the Gods al een tijdje in early access op Steam en kondigt met onderstaande trailer ook een release voor PlayStation 4 en 5 aan. Ergens in het eerste kwartaal van 2021 moet het gebeuren. 

De game zal op PS4 in 30fps draaien en op PS5 op 60fps, compleet met grafische toeters en bellen van het hoogste niveau. Ook zijn ze bezig met interessante manieren om de functies van de nieuwe DualSense controller te benutten. Helemaal mooi: als je de game op PS4 koopt, krijg je een gratis upgrade naar PS5. Gewoon, zoals het hoort!

  

Hoe draait Watch Dogs: Legion op current gen?

Cross-gen games als Watch Dogs Legions wil je natuurlijk eigenlijk het liefst op een PS5 of Xbox Series X spelen, maar als je die sprong naar een nieuwe console nog even niet gaat wagen, is dan deze game dan ook nog steeds de moeite waard? De altijd kritische Digital Foundry zoekt precies uit hoe Watch Dogs Legions presteert op de oude vertrouwde machines.

Watch Dogs Legion is nu uit op PlayStation 4, Xbox One, Stadia en PC, en verschijnt bij console launch ook direct op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Check vooral ook even Marvin’s review, voor zijn mening over de meest recente activiteiten van Dedsec.  

  

Uitgebreide teardown van de DualSense controller

De controller van de PlayStation 5 is een indrukwekkend stukje technologie en voelt volgens Martin en Ron als écht next-gen. De nieuwe haptic feedback en vooral de adaptive triggers maken de Wacht erg nieuwsgierig hoe dat er dan allemaal van binnen uitziet en dankzij het moderne interwebz hoeven we onze controllers daarvoor gelukkig niet zelf te slopen. Nee, daar heb je professionele teardown video’s voor! Er zijn verschillende YouTubers die hun DualSense wel durven openbreken, maar het meest uitgebreide teardown is momenteel die van Battle Beaver Customs. 

  

Hele lijpe duikboot in War Thunder

[insert Best Pirate I’ve ever seen meme]

I have mastered the art of submarine flight from r/Warthunder

.
  

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord