Ruim tweeduizend digitale games gaan verloren bij sluiten van PS Store op PS3, Vita en PSP 

Ruim tweeduizend digitale games gaan verloren bij sluiten van PS Store op PS3, Vita en PSP 2021-04-04T10:47:16
Vrolijk Pasen iedereen! Voordat we allemaal eitjes gaan zoeken in de tuin, komt de Wacht nog even langs met een dosis verse nieuwtjes voor een appel en een ei! Zo is de Nintendo Switch nu meer verkocht dan de Gameboy Advance, loopt de ontwikkelaar van Outriders op de zaken vooruit, zijn er Paaspresentjes te scoren in Pokémon Sword & Shield en nog veel meer! Zo ben je weer helemaal op de hoogte als je begint met het verorberen van je Paasbrunch.

Shiny Pokémon duiken op in Sword & Shield-Paasevenement

Ontwikkelaars spelen tegenwoordig steeds meer in op actualiteiten en ontwikkelaar Game Freak van Pokémon Sword & Shield zag afgelopen donderdag de kans schoon om in de geest van 1 april een evenement in het level te roepen waarbij alleen niet te vangen Magikarps verschenen. Dit evenement is inmiddels afgelopen, maar wordt onmiddellijk opgevolgd door een nieuw evenement rondom de Paasdagen, waarbij verschillende zeldzame konijnachtige Pokémon opduiken.

Wanneer spelers van Pokémon Sword en Shield zich vandaag wagen aan de uitdagingen van de verschillende Pokémon Dens in de game, is de kans groot dat zij verschillende zeldzame Pokémon tegen het lijf lopen. Het evenement loopt tot 23.59 uur op Eerste Paasdag, dus wees er snel bij als je nog voor de Paasbrunch een shiny Azumarill aan je collectie toe wilt voegen!

Pokémon Sword Azumarill

Nintendo Switch is nu vaker verkocht dan GameBoy Advance

De Wacht heeft het al vaker gezegd: de Nintendo Switch is en blijft heet! Zo blijkt nu ook weer eens uit cijfers gepubliceerd door VGChartz. In de week van 20 maart 2021 verkocht de Switch wereldwijd grofweg 475.000 stuks waardoor het totale aantal keer dat de handheld over de toonbank ging inmiddels op 81.7 miljoen ligt. In haar gehele levensspan werd de GameBoy Advance zo’n 81.5 miljoen keer verkocht, waardoor de Switch nu officieel vaker verkocht is dan haar voorouder.

Hiermee komt de Nintendo Switch op plek negen van de best verkochte consoles aller tijden, gulzig jagend op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii, welke respectievelijk 4 miljoen, 5,7 miljoen en 20 miljoen keer meer werden verkocht.

De Wacht is geen meestervoorspeller, maar zelfs hij kan stellen dat de Nintendo Switch nog wel een paar plekjes gaat stijgen op deze lijst. De console van Nintendo staat in de bloei van haar leven, er liggen een hoop lekkere titels in het verschiet en wie weet wordt de console nog in een nieuw jasje gestoken in de vorm van een ‘Switch Pro’, wat ook zeker niet slecht zal zijn voor de verkoopcijfers. Ga zo door, Nintendo!

Nintendo Switch

Outriders-ontwikkelaar staat te popelen om uitbreidingen te maken

Outriders is pas drie dagen uit, maar ontwikkelaar People Can Fly heeft nu al grootse plannen om met verschillende uitbreidingen voor de game op de proppen te komen. Hoewel de sci-fi loot-shooter tijdens de lancering last had van wat opstartproblemen, lijken de servers nu warmgedraaid en zodoende kan de ontwikkelaar nu voorzichtig naar de toekomst van de game kijken.

In een interview met Forbes geeft creative director Bartek Kmita aan dat de studio nog veel meer verhalen te vertellen heeft die niet in de originele game pasten en dat toekomstige uitbreidingen voorzien zullen zijn van een significante dosis content. Aan ambitie geen gebrek bij People Can Fly!

"We have so many more stories to tell, and a lot of ideas we want to explore that we couldn't fit in the original game, so we're happy to create more content in the future,"

Hoewel de ambitie aanwezig is bij de ontwikkelaar, zijn de meningen tot nu toe verdeeld over Outriders. Hoewel de gameplay best lekker schijnt te zijn, duiken er ook geluiden op dat de combat relatief snel nogal repetitief kan worden. Of toekomstige uitbreidingen de harten van de criticasters kunnen winnen, zal de tijd leren!

Taskmaster duikt op in nieuwe trailer Black Widow

In juli van dit jaar verschijnt eindelijk de film van professioneel badass Black Widow. De Avenger heeft ruim een jaar op haar persoonlijke screentime moeten wachten, want de film stond eigenlijk in de planning voor mei vorig jaar. Het coronavirus gooide meermaals roet in het eten, waardoor de film uitstel op uitstel kende. Om ons lekker te maken voor het feit dat de film dit jaar eindelijk het licht ziet, dropte Marvel gisteren een verse trailer.

De nieuwe trailer geeft een inkijkje in het leven van Natasha Romanoff, A.K.A. Black Widow, voordat zij zich aansloot bij de Avengers.  Ook worden fans getrakteerd op een scene van The Taskmaster, die zich gewapend met explosieve pijl en boog richt op onze Russische meesterspion. Eén ding wordt maar al te duidelijk uit de trailer: Black Widow is klaar met wegrennen voor haar verleden.

Black Widow is vanaf 9 juli te zien in op het grote scherm en via streamingdienst Disney+ en zal iets meer dan twee uur duren. Beduidend korter dan de laatste Avengers films, maar desondanks lang genoeg om een spectaculair nieuw hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe te vertellen!

Ruim tweeduizend digitale games gaan verloren bij het sluiten van PS Store op PS3, PSP en Vita

Een week of twee geleden kondigde Sony aan dat het vanaf medio 2021 de PlayStation Store zal sluiten op de PlayStation 3, PSP en PS Vita. Inmiddels heeft website VideoGameChronicles de rekening opgemaakt en de conclusie getrokken dat er ruim tweeduizend digitale games verloren zullen gaan voor de verschillende PlayStation-consoles. Daarnaast betekent het besluit ironisch genoeg dat bepaalde games die nu nog voor PlayStation-consoles beschikbaar zijn, exclusief voor Xbox-systemen zullen worden.

Gelukkig betekent dat niet dat er ook daadwerkelijk tweeduizend games voor altijd verloren gaan. Slechts 120 titels, dus zo'n vijf procent, zal nergens meer verkrijgbaar zijn nadat Sony de stekker uit de digitale stores van haar oude consoles trekt. Frappant detail is wel dat niet de minste titels, waaronder Beyond Good & Evil HD, Lara Croft en de Bionic Commando-games, niet meer op de consoles van Sony te verkrijgen zijn, maar wel bij de concurrentie van Microsoft. Check hieronder wat er waar verdwijnt deze zomer:

- 730 digitale PlayStation 3 (PSN)-games
- 630 digitale PlayStation Vita-games
- 293 PlayStation Mini's
- 336 PlayStation 2 Classics
- Ongeveer 260 PlayStation 1 Classics (voornamelijk op PSP en PS Vita)
- Een klein aantal digitale PSP-games

De Wacht adviseert iedereen met een liefde voor oude games om eens goed uit te zoeken welke titels er allemaal verdwijnen en, indien nodig, voor 2 juli te downloaden wat je nog wilt spelen, want voor je weet is het te laat en daar ga je spijt van krijgen!

PS3 PSVita PSP

Trailertje hier, trailertje daar...

De nieuwe update voor For Honor staat klaar en brengt ons onder anderen een nieuwe Battle Outfit en nieuwe Mood Effects. Vanaf 8 april is de update te downloaden voor verschillende platformen.

Ahhh, Space Jam! Wie van de Wacht z'n generatie is er niet mee opgegroeid? Vroeger liet legende Michael Jordan de monsters alle hoeken van de court zien en nu is het de beurt aan LeBron James om de Looney Tunes een handje te helpen in een potje intergalactisch basketbal. Vanaf 6 juli te streamen via HBO of (hopelijk) te kijken in de plaatselijke bioscoop!

Icarus - No Rescue is een bijzondere game die gebruik maakt van live-action acteurs. Naast dat de game gemaakt wordt door de ontwikkelaar van DayZ en dat het een survivalgame betreft, is er nog weinig bekend. Wel heeft de Wacht een trailer van de aankomende game voor je!

The Cursed Captain class komt naar Torchlight 3

Piraten en vloeken zijn net zo'n gelukkig huwelijk als Liam Neeson en ontvoeringen en daarom is het ook geen verrassing dat spelers van piratengame Torchlight 3 binnenkort aan de slag kunnen met een nieuwe klasse in de vorm van The Cursed Captain. 

De nieuwe klasse komt geheel met eigen arsenaal, bepakt en bezakt met kanonnen, geestige bemanningsleden en Doubloons. Deze Doubloons zijn valuta die kunnen worden ingewisseld voor eerder genoemde bemanningsleden, die de kapitain vervolgens in z'n kanonnen kan laden en richting zijn tegenstanders kan knallen.

Torchlight 3 Cursed Captain

Naast de nieuwe klasse worden er ook verschillende nieuwe pets toegevoegd met de aankomende update. Als je niet weet of Torchlight 3 iets voor jou is, heeft de Wacht nog een gratis tip voor je: de game staat op Game Pass voor de PC, dus mocht je in het bezit zijn van zo'n lekker abonnementje, schroom dan niet om de game eens te checken als je een voorliefde voor piraten hebt!

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord