Rocksteady maakt geen Superman-game 

Rocksteady maakt geen Superman-game 2018-12-02T13:26:25
Een maandenlange geruchtenmolen en een heleboel wilde fantasieën verder, is de kogel door de kerk: Rocksteady maakt momenteel helemaal geen Superman-game. Een dode mus? Niet per se, want de studio heeft natuurlijk iets anders in ontwikkeling.

escobar
  

Goedemiddag! Het is 2 december, vandaag in 1993 werd Pablo Escobar doodgeschoten in Medillín. En vandaag in 1901 verkreeg Gillette het octrooi op het verwisselbare scheermesje. Scheer je echter nog niet weg, want er komt nu een heleboel gamenieuws je kant op!

scheren
 

Superman-game van Rocksteady? Vergeet het maar

Er gingen al een hele tijd geruchten, maar Sefton Hill van Rocksteady heeft op Twitter gezegd dat er geen Superman-game in de maak is bij de studio. Hij tweet (vertaald): “Ik kijk uit naar de Game Awards dit jaar. We zijn nog steeds hard aan het werk in onze ontwikkelbunker dus verwacht geen aankondiging van Rocksteady Games. Wanneer het klaar is om te tonen, dan ben je de eerste die het weet. Spoiler: het is geen Superman.” Jammer, maar het betekent natuurlijk niet per se dat er helemaal nooit een Man of Steel-spel van Rocksteady komt. Schijnbaar is wat ze gaan aankondigen gewoon niet die game.

sefton
  

Die idioot langdurende achievements van Sea of Thieves? Iets minder idioot lang

Rare heeft aanpassingen gedaan aan de achievements in Sea of Thieves die echt debiel veel tijd in beslag namen om te behalen. Merchant Forager bijvoorbeeld, kreeg je pas als je succesvol 1.000 bananenkratjes had afgeleverd. Nou, als je dan maar 2 bananenkratjes tegenkomt in de 200 uur die je al in de game hebt gestoken, dan kun je je voorstellen dat zo’n achievement redelijk onhaalbaar is. Nu is dat achievement iets minder heftig geworden, samen met Black Powder Merchant, Merchant Voyager, Voyager of Lost Souls, Golden Voyager, Hoarder of Barnacled Gold, Hoarder of Captain’s Gold en Master Hunter of Villainous Skulls. Het zijn er nogal wat. Heb je al veel tijd in deze achievements gestoken, dan krijg je binnenkort een speciaal zeil voor je schip. Het kostte trouwens de eerste persoon om alle achievements in de game te halen zo’n 2000 uur gameplay verspreid over acht maanden. Hopelijk is dat nu minder heftig lang.

sea of thieves
  

Steam wil grote titels houden en past beleid aan

Steam heeft ingevoerd dat het minder geld wil zien per gameverkoop als het gaat om grote titels. Steam merkt dat grote gamebedrijven weggaan van het platform en om dat te voorkomen zal er bij 10 miljoen dollar aan verkopen nog maar 25% naar Valve gaan. Eerst was dit 30%. Is een game echt megapopulair en brengt ie meer dan 50 miljoen dollar op, dan neemt Valve nog maar een hapje van 20% weg. Het is belangrijk voor Valve dat grote games op Steam blijven verschijnen, want het platform schijnt daar “positive network effects” van te zien. Het is wel wat omstreden natuurlijk, dat juist de games die al veel opbrengen alleen maar meer geld krijgen, terwijl de kleinere gamestudio’s moeten worstelen om te overleven.

robin hood
   

Abzu-studio vindt Switch-port veel gedoe

De ene port is de andere niet. Soms is een game zo op Switch uitgebracht, andere momenten kost dat wat meer moeite. Bijvoorbeeld bij Abzu. Giant Squid Studios heeft op Reddit uitgelegd dat er vooral visueel gezien grote uitdagingen waren bij de Switch-port. De schuld ligt bij de tienduizenden vissen en het dynamische zeewier, dat drastisch geoptimaliseerd moest worden voor Nintendo’s console. Het is gelukt, want deze game is het prachtige onderwaterspel op Switch verschenen.

abzu
   

YouTuber maakt Blades of Chaos uit God of War bijna perfect na

In de videoserie Odin Makes is een filmpje verschenen waarin de beste man zelf de Blades of Chaos uit God of War namaakt. Ze zien er echt geweldig uit, jammer dat je Wacht het geduld van een mier heeft, waardoor ze dat nooit zelf zou kunnen maken. Sowieso niet zo mooi trouwens. Wow.


  

Koei Tecmo teast nieuwe game voor PC, PlayStation 4 en Switch

Houd volgende week Pu.nl nog scherper in de gaten als je van Koei Tecmo houdt, want het heeft een teaser op zijn website gezet waarin staat dat er een PC-, PlayStation 4 en Switch-game aankomt. “The fated battle begins”, zou erbij staan volgens Gematsu. Op 6 december komt er een aankondiging, waarschijnlijk vlak voor de Game Awards. Er wordt gehoopt op een Deception-remake, maar of dat gaat gebeuren?

gematsu
  

PUBG Mobile gaat samenwerken met Resident Evil 2

PlayerUnknown’s Battlegrounds gaat een samenwerking aan met Resident Evil 2. Wat het inhoudt, dat weten we nog niet, PUBG Mobile heeft alleen aangekondigd dat er een bondje is met Resident Evil 2. Er wordt gespeculeerd over wilde dingen: een zombiemodus, maar ook wat kleiners: een outfitje van Leon. Je Wacht denkt eigenlijk het laatste, maar we zullen het ongetwijfeld binnenkort ontdekken. Resident Evil 2 komt 25 januari 2019 uit op PlayStation 4, Xbox One en PC.

pubg
  

Avatar: Pandora Rising krijgt waarschijnlijk ook een game

Vroeger waren games afgeleid van films verschrikkelijk, maar tegenwoordig zitten er best leuke exemplaren bij. Hopelijk geldt dat ook voor de aankomende game bij Avatar: Pandora Rising, al weten we nog niet 100 procent zeker dat die er ook gaat komen. 20th Century Fox heeft er in ieder geval wel raar gevormde blauwe oren naar, want het heeft een trademark aangevraagd voor “gebruik met videogame software” van Avatar: Pandora Rising. Een week geleden vroeg de organisatie eenzelfde soort trademark aan voor een game genaamd Alien: Blackout, dus schijnbaar is dat de kant die het bedrijf sowieso wil gaan onderzoeken. Er is overigens twee jaar geleden wel aangekondigd dat Ubisoft en Massive Entertainment (The Division) met een Avatar-game aan de slag zouden gaan, maar meer nieuws is daarna niet verschenen over deze mogelijk aankomende titel. Nou ja, Ubi heeft wel staan dat er in het fiscale jaar 2021 op zijn vroegst een Avatar-game zal komen. Dus ja, het trademark is er straks, maar op de game moeten we nog heel lang wachten. Net als op de film(s).


   

Alles over het geheim in Pokémon Yellows Safari Zone

In DidYouKnowGaming komen we meer te weten over Pokémon Yellow. In die game houdt zich een geheim schuil in de Safari Zone. Die graphics zijn toch fantastisch mensen?


  

Zo, tijd om de kerstboom op te tuigen. Wees lief voor de buren en een fijne dag pandaag!

panda

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord