Releasedatum, screenshots en bergen aan info Assassin’s Creed Origins gelekt 

Releasedatum, screenshots en bergen aan info Assassin’s Creed Origins gelekt 2017-06-20T16:22:55
In de aanloop naar de E3, die vanavond losbarst met EA Play, lekt er een gigantische berg aan informatie over Assassin’s Creed Origins. Verder in deze Weekendwacht: kitty got claws in nieuwe Black Panther-trailer, Battlefront 2 krijgt een multiplayer-beta en Dragon Ball Fighters aangekondigd. Goedemiddag!

                      

Black Panther is een meedogenloze badass in eerste filmtrailer

Terwijl we ons langzaam beginnen op te maken om Spider-Man kont te zien schoppen in Homecoming, dropt Marvel de eerste volledige trailer voor Black Panther. Van een origineverhaal kunnen we niet spreken aangezien de beste man al langskwam in Civil War, maar mocht je nog twijfelen over het bestaansrecht van deze film dan zullen onderstaande twee minuten je misschien kunnen overtuigen. Een kleine dosis humor, waanzinnige effecten, een rits aan interessante acteurs (waaronder Martin Freeman, Chadwick Boseman en Forest Whitaker), lekker veel actie en ter ondersteuning de heerlijke beats van Run The Jewels. Daarmee help je de Wacht wel beginnen met watertanden, zeg maar. Toch moeten we nog lang wachten tot we T’Challa zijn alter-ego in actie kunnen zien, tot 14 februari wel te verstaan. Want niets is zo romantisch als naar een in Adamantium-panterpak gehulde koning kijken.

Black Panther poster

                      

Dragon Ball Fighters is de volgende DBZ-game van Bandai Namco en Arc System Works

Ergens in Nederland maakt een kleine Spanjaard een driedubbele salto, want Bandai Namco heeft zojuist bekendgemaakt dat er een nieuwe Dragon Ball fighting game naar PS4, Xbox One en PC komt. Het is niet zomaar een DBZ-fighting game namelijk, maar eentje van Arc System Works getiteld Dragon Ball Fighters. Inderdaad, de makers van Guilty Gear Xrd gaan aan de slag met een van de Wacht zijn favoriete universums ooit, en dat resulteert in een soort 2,5D-animaties (3D-modellen die 2D lijken te zijn geanimeerd) die uitstekend lijken te passen bij Dragon Ball. Gecombineerd met razendsnelle en vooral flashy  gevechten, belooft dat veel goeds. Dragon Ball Fighters wordt een 3 vs 3-fighter a la Marvel vs Capcom en King of Fighters, dus je zult naar hartenlust personages als Piccolo, Krillin en, uhh… Cell in hetzelfde team stoppen, ‘omdat het kan’. 

Eigenlijk had Dragon Ball Fighters nog even een geheimpje moeten blijven; Bandai Namco heeft per ongeluk het persbericht de wereld ingestuurd, en daarop is de datum 12 juni te zien (via NeoGAF). Als we aannemen dat dat de originele reveal-datum voor de game had moeten zijn, en in ogenschouw nemen dat Sony’s E3-presentatie die dag plaatsvindt, kunnen we er van uitgaan dat we in de nacht van maandag op dinsdag om 03:00 uur meer te weten komen over DB Fighers. Of het groots wordt aangekondigd tijdens dat evenement is onduidelijk, maar het is zeker dat we op de 12de meer informatie krijgen. Oké, de 13de in Nederland.

Dragon Ball Fighters

                 

Check hier een totaal niet ongemakkelijke video van de Overwatch-voice actors die een dansje doen

                      

Een heuse gameplaytrailer van Fortnite!

Hoe lang is deze game nou al in ontwikkeling? 5 jaar? 10 jaar? O, slechts zes jaar, maar dat krijg je als je drie weken nadat je een concept voor een game verzint hem al publiekelijk aankondigt. Inmiddels is de hype voor de fort-shooter dus al wat afgezakt, maar Fortnite komt er echt aan. Echt echt, dit keer. De game is immers van Epic, en die gasten weten naar Gears of War wel hoe ze een shootertje in elkaar moeten flansen; Fortnite is wel een change of pace in vergelijking met die coverbased-shooter, aangezien het de bedoeling is dat je een scala aan zombie’s met de grond gelijk maakt terwijl je je eigen fort bouwt. En dat natuurlijk in co-op, als je dat wilt, en met een rits aan hero’s om te verzamelen en wapens om uit te testen. Benieuwd naar hoe de game er na al die jaren uitziet? Check dan de nieuwe gameplaytrailer, inclusief uitleg van de verschillende hero-classes en de customisation-mogelijkheden. 25 juli is de dag! De 21ste als je hem pre-ordert, voor PC, PS4 of Xbox One.

                       

EA bevestigt dat Star Wars Battlefront 2 in de herfst een multiplayer-beta krijgt, pre-order perks bekendgemaakt

In aanloop naar de E3-presentatie van 21.00 uur vanavond heeft EA alvast het een en ander bekendgemaakt over Star Wars Battlefront II, de game waar we tijdens de E3-presentatie toch het meest naar uitkijken. De Wacht in ieder geval wel, maar tot die tijd krijgen we weinig interessante informatie om te verwerken. Het gaat om een aankondiging van de pre-order bonussen voor Battlefront II, en de bevestiging van een multiplayer-beta. In de herfst komt de beta naar PS4, Xbox One en PC, wat leuk is als je eerder met de game aan de slag wilt dan de officiële release in november. Maar eerst is het wachten op vanavond, op de reveal van de eerste gameplaybeelden tijdens EA Play. Mochten die beelden je zou enthousiasmeren, dan kun je alvast een pre-order overwegen (al raadt de Wacht altijd aan om tot het laatste moment te wachten met pre-orders, je weet maar nooit wat er fout kan gaan). Dit zijn de The Last Jedi-bonussen die je daarvoor krijgt (de outfits krijg je ook voor het kopen van de Deluxe Edition):

 • Exclusive** Star Wars: The Last Jedi outfits for Kylo Ren and Rey
 • Instant access to six hero and starfighter epic Star Cards
 • Kylo Ren: Power Reach and Solid Freeze
 • Rey: Far Sight and Deep Mind
 • Starfighters: Enhanced Auxiliary Power and First Order ship upgrade
 • Instant access to Star Wars: The Last Jedi Millennium Falcon with updated sounds and appearance
 • SWBF2

Het maakt niet uit op welk platform je pre-ordert, de bonussen zijn beschikbaar op alle drie. Mocht je de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen, dan krijg je ook nog eens drie dagen eerder toegang tot de game dan de rest van de wereld, en tevens geüpgradede versies van alle vier de trooper classes. Star Wars Battlefront II, inclusief de door de Wacht langverwachte campaign modus (F#!$% Sith!), verschijnt op 17 november voor PS4, Xbox One en PC.

                  

Klaar voor maandag?

Saus.

How Half-Life 3 will be announced.

                   

Gigantische lading details Assassin’s Creed: Origins

Oeps! GameInformer had een exclusief dealtje met Ubisoft en schreef een dikke preview voor Assassin’s Creed Origins, de AC-sequel (of toch prequel?) die nog niet officieel is aangekondigd maar inmiddels zo bekend is als Martins hartstocht voor kattengifjes. De Wacht zegt oeps omdat die preview in hun blad inmiddels is uitgelekt, met als gevolg een informatie-overload van jewelste. Informatie die we ongetwijfeld tijdens Ubi’s E3-persconferentie van aankomende maandag (22.00 uur Nederlandse tijd) aangeboden zouden krijgen. In het blad is te lezen hoe de journalist in kwestie al aan de slag is gegaan met een demo-versie van de game - eentje die onze mannen hopelijk ook onder de vingers krijgen tijdens E3 -, met daarbij een interview die ingaat op het ontwikkelen van de nieuwste Assassin’s Creed en de “bold new direction” die Ubi ermee opgaat. 27 oktober is de releasedatum die genoemd wordt.

Assassin's Creed Origins packshot

Ubisoft wil nog niet veel kwijt over het verhaal van Origins, maar het is in ieder geval duidelijk dat het zich afspeelt in het oude Egypte, rond de tijd dat Cleopatra aan de macht komt. Dat gaat gepaard met wat minimalistische Egyptische designs, wat niet wil betekenen dat we alleen over kale zandvlaktes rennen. Steden als Alexandrië en Memphis komen aan bod, en er zijn meer dan genoeg bergen en rotswanden waar de speler voor het eerste in een AC-game ook op kan klimmen. Eagle Vision is op de schop gegaan, en is nu een pulse die objecten in de wereld highlight in plaats van vijanden, en de game moet nog meer vrijheid bieden dan zijn voorgangers omdat je álles zou kunnen beklimmen. Hoeveel waar is van alle informatie is nog maar even de vraag, maar het lijkt erop dat GameInformers lek de waarheid behelst. In ieder geval raadt de Wacht tot die tijd een gezond korreltje zout aan, en kunnen we wachten op Ubisofts presentatie. Tot die tijd kun je hieronder een hele rits aan info vinden over Assassin’s Creed Origins (via NeoGAF):

 • Started working on game before Unity
 • Brand new fighting system
 • New A.I.
 • No minimap but a elder scrolls type compass at top
 • No more sprinting button, speed depends on analog stick
 • Crouching is back
 • Story is being kept a secret
 • Eagle vision is a subtle pulse that highlights objects not enemies
 • Takes place during the ascent and reign of Cleopatra
 • You can climb everything in the game
 • Large and small cities with many landmarks including Memphis and Alexandria
 • The controllable eagle leak was true
 • NPC's have a day/night cycle and includes time for them to eat, sleep, work, and "answer the call of nature"
 • Attack buttons are the right shoulder and trigger
 • A.I. does not take turns to attack

Assassin's Creed Origins leak

 • New combat system is more hit-box driven
 • As you fight, an adrenaline gauge fills up, and when both attack buttons are pressed powerful attacks are unleashed
 • Left shoulder button is lock on
 • There are treasures to find in the depths of the water (sunken ships, long-forgotten ruins)
 • Stat element of customization is removed
 • New gear system where players can improve specific parts of your gear by crafting materials
 • Leveling system that has a level cap of 40
 • Bayek is not the only playable character in the game but that character is a secret
 • There are legendary items to loot in the game
 • You can add blocked arrows to your inventory
 • You can no longer one hit enemies that are more powerful than you with your hidden blade
 • Buttons for free-running up and down are removed
 • Puzzles are back but more challenging and less switches
 • Much more in depth ability graph with 3 paths (Seer, Warrior, Hunter)
 • There are gladiator battles in arenas
 • more dynamic world
 • camel riding
 • underwater swimming
 • animals can attack other animals
 • more RPG centric for skill points
 • protagonist Bayek can use a shield to deflect arrows, and can pick up enemy arrows stuck to his shield
 • Tomb raiding
 • optimized on Scorpio

Assassin's Creed Origins leak

 • Bayek starts as a Medjay (sheriff type character) and is in his 30s.
 • He will become the founder of the Brotherhood (I don't know how this makes sense lore wise?)
 • Customization - you can choose the look you want without this affecting stats!!
 • Eagle vision is indeed through an eagle - called Senu
 • Can equip two bows and two melee weapons at once. Also can use fists again.
 • Can fire multiple arrows at once (ON A ** CAMEL!)
 • You will have to enhance your hidden blade (I think it says something along the lines of stealth kills not being a one hit kill anymore)
 • Free form combat, no counters, has an adrenaline thing that builds up as you fight
 • Horses and camels confirmed
 • The Crocodile is indeed a target!
 • Can dive underwater
 • They say nothing about the modern day
 • Can poison dead bodies, lure enemies, tame animals

Goedemiddag! Hoeveel waar is van deze waslijst valt nog te bezien, maar als dit echt waar is begint het gek genoeg wel weer een beetje te kriebelen bij de Wacht. De Assassin’s Creed-franchise leverde ons immers al eens een paar goede games op, en deze frisse setting in combinatie met gameplay-elementen waar de spelers al jaren om zeiken, zou wel eens weer een goede nieuwe titel voor de franchise kunnen opleveren. Wachten geblazen tot maandagavond, 22:00 uur!

                     

Kekke Lovecraftiaanse horrorgame nu te spelen

                    

13 minuten aan een citytrip in Dragon Quest XI op PS4 en nieuwe 3DS-beelden

Dragon Quest XI

Dragon Quest XI

Dragon Quest XI

Dragon Quest XI

                       

OlliOlli-ontwikkelaar kondigt Tron-achtige arcadegame Laser League aan

Ja ja, de ontwikkelaar van OlliOlli doet even iets anders dan een 2D-skategame maken. Sterker nog, ze gaan all-out met de Tron-sferen in Laser League, een competitieve 4 vs 4 (maximaal) waarin spelers proberen om ‘nodes’ te controleren terwijl ze lichtstralen van de tegenstander ontwijken en zelf muren van licht neerzetten ter verdediging. Roll7, zoals de ontwikkelaar heet, werkt samen met 505 Games aan Laser League, en hieronder tref je een trailer. De Wacht kon weinig maken van de razendsnelle trailer, maar aan de 20 frames aan gameplay te zien lijkt het nog niet zo te zijn dat Roll7 een gouden concept in handen heeft. Wie weet wordt het leuker als je zelf speelt en je ogen kunt laten wennen aan alle kleuren die van het beeld afspringen. Desalniettemin tref je hieronder nog wat screenshots.

Laser League

Laser League

Laser League

Laser League

Laser League

Laser League

Laser League

                        

Dodge-porno. Tot vanavond bij EA’s persconferentie, en een fijn weekend verder!

Tekken 7

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord