Release Fall Guys voor Xbox en Switch uitgesteld 

Release Fall Guys voor Xbox en Switch uitgesteld 2021-05-01T07:53:30
Met de wisseling van de maand meldt de Wacht zich met de laatste nieuwtjes uit het landschap der gaming. Zo kan hij melden dat Xbox- en Switch-spelers nog even geduld moeten hebben om met Fall Guys aan de slag te kunnen, dat de nieuwe Battlefield waarschijnlijk gebruik gaat maken van een dag- en nachtcyclus en dat Riot Games vanaf nu misschien wel jouw Valorant voice chat opslaat. Je leest er alles over in deze nieuwe Nachtwacht!

Leidinggevenden CD Projekt Red ontvangen royale bonus ondanks launch Cyberpunk 2077

De  lancering van Cyberpunk 2077 verliep afgelopen december allesbehalve soepeltjes en dan heeft de Wacht nog de meest milde uitdrukking gekozen die hij kon bedenken. Toch hoeven leidinggevenden bij ontwikkelaar CD Projekt Red de aankomende tijd niet op een houtje te bijten, want zij ontvangen doodleuk een flinke bonus bovenop hun salaris.

Hoewel de game uiteindelijk de hype niet waar wist te maken, was die hype voorafgaand aan de launch in grote mate aanwezig en dat resulteerde in een flinke lading pre-orders. Uiteindelijk is Cyberpunk 2077 13,7 miljoen keer verkocht en ondanks dat de game op sommige platformen zo buggy was dat spelers aanspraak konden maken op een terugbetaling, resulteerde dit in een flinke winst voor CD Projekt Red.

Bij de studio geldt een regel dat grofweg twintig procent van de jaarlijkse winst wordt uitgekeerd als bonussen aan de werknemers, maar uit rapporten van Bloomberg blijkt dat dit aardige zakcentje (29,8 miljoen euro aan bonussen) niet helemaal eerlijk wordt verdeeld onder de werknemers. Surprise, surprise…

De Wacht snapt dat de één meer werk verzet dan de ander en in Polen geldt ook geen communistisch stelsel, maar het lijkt hem niet helemaal de bedoeling dat vijf personen die topfuncties bekleden de helft van dit geld mee naar huis nemen. En dat terwijl de overige 860 werknemers de andere helft moeten verdelen. Opmerkelijk is het zeker.

Cyberpunk 2077 Keanu Reeves

Titanfall 2 is dit weekend gratis te spelen via Steam

In vrolijker nieuws: Titanfall 2 is dit weekend gratis te spelen en dat heeft alles te maken met de onthulling van Apex Legends’ nieuwe personage Valkyrie. Respawn Entertainment, ontwikkelaar van beide franchises, zag na de onthulling van de nieuwe legend een piek in nieuwe spelers van Titanfall 2 en dat heeft te maken met de achtergrond van Valkyrie. Kenners van Titanfall ontdekte namelijk een connectie tussen het nieuwe Apex-personage en Viper, een pittige vijand in Titanfall 2.

Valkyrie blijkt namelijk de dochter te zijn van Viper, die lid is van de Apex Predators uit Titanfall 2. Dit resulteerde in vernieuwde interesse voor Titanfall 2 vanuit beide communities, waardoor de piek in spelers steeg van 2.500 naar zo'n 17.000 op Steam. Reden genoeg voor Respawn om er een weekje gratis Titanfall 2 tegenaan te gooien!

Titanfall 2 is vanaf nu tot en met aankomende maandag gratis te spelen via Steam. Een lekker opwarmertje voor het nieuwe seizoen van Apex Legends, dat vanaf 4 mei van start gaat.

Riot Games luistert mogelijk mee bij voice chats van Valorant

Valorant kan er van tijd tot tijd wel eens hard aan toe gaan. De first-person shooter van ontwikkelaar Riot Games heeft wat weg van games als Counter Strike: Global Offensive met een sausje van Apex Legends, vol met speelbare personages die allemaal hun eigen superkrachten hebben. Dat resulteert in pijlsnelle actie en dat kan weleens zorgen voor spelers die helemaal uit hun plaat gaan. Reden genoeg voor Riot Games om in te grijpen.

In een wijziging van de servicevoorwaarden stelt de ontwikkelaar dat zij nu, indien nodig, opgenomen voice chats zullen terugluisteren om zodoende haatdragende teksten of ander ongepast gedrag op te sporen. Wel vermeldt Riot hierbij dat zij dit middel alleen zullen inzetten wanneer er een reports tegen een bepaalde speler binnenrollen. Als de Wacht de studio mag geloven, zullen zij dus niet tijdens de lunchpauze gezellig meeluisteren met Jan en alleman en dat is wel weer een opluchting.

"We won’t actively monitor your live game comms. We’ll only potentially listen to and review voice logs when disruptive voice behavior is reported."

Als je liever niet ‘afgeluisterd’ wil worden heeft Riot Games een simpele oplossing voor je: maak geen gebruik van de voice chat van Valorant. Volgens de Wacht voor sommigen nog een hele opgave als hij zich de Modern Warfare 2-tijden op de Xbox 360 van weleer voor de geest haalt…

Valorant headshot

Release van Fall Guys voor Xbox en Nintendo Switch uitgesteld

Een klein jaar geleden domineerde Fall Guys zo’n beetje iedere zucht en scheet die er in de wereld van gaming gelaten werd. De game was gratis binnen te slepen als je geabonneerd was op PlayStation Plus en de vrolijke spelshow-achtige game werd met open armen ontvangen. Sindsdien is de game echter altijd exclusief voor PlayStation en PC gebleven, totdat daar het nieuws kwam dat de game ook naar Xbox consoles en de Nintendo Switch komt. De game stond aankomende zomer op de planning, maar Xbox- en Switch spelers moeten nog even geduld hebben.

De release van Fall Guys voor deze consoles is namelijk uitgesteld tot nader order en dat heeft te maken met de crossplay-functies tussen de verschillende platformen. In een blogpost laat ontwikkelaar Mediatonic weten dat het langer dan verwacht duurt om alle sappige, nieuwe features te verwerken om de game klaar te stomen voor release op de consoles van Microsoft en Nintendo.

Hoewel het uitstel als een teleurstelling komt voor Xbox- en Switch spelers, kunnen we ons wel opmaken voor cross-play en dat is mooi meegenomen. Je beste maat heeft een Switch, maar je wil toch voor eens en voor altijd beslissen wie er het beste is in staartje jatten? Check! Er is nog geen officiële releasedatum aangekondigd voor Fall Guys op eerdergenoemde platformen, maar de ontwikkelaar laat weten dat de game nog steeds ‘zo snel als mogelijk’ gelanceerd zal worden.

Fall Guys

Adam Savage bouwt replica van Mandalorian Amban Blaster

Altijd al willen weten hoe je de Amban Blaster uit the Mandalorian in je eigen wapenkast kan zetten? Adam Savage bouwt 'm in een dag voor je na! De video duurt wel anderhalf uur, maar ach, het is inmiddels weekend. Pak er dus lekker een bak cornflakes of een stevig ontbijt bij en ga er eens goed voor zitten!

Nieuwe Battlefield maakt wellicht gebruik van dynamische weersomstandigheden

Er is nog weinig bekend over de nieuwe game in de Battlefield-franchise en daarom is het speculeren losgebarsten. Ook Tom Henderson, wie in het verleden al verschillende aannames deed over de nieuwe Battlefield (en het ook vaak bij het rechte einde had), claimt dat er binnenkort een nieuwe trailer zal verschijnen waarin duidelijk wordt dat de nieuwe Battlefield gebruik maakt van een dag- en nachtcyclus en dynamische weeromstandigheden.

Volgens Henderson zal de aankomende trailer beginnen in een zonnig overgoten speelveld, terwijl de trailer eindigt in een donkere, regenachtige drek. Daarnaast zal de omgeving transformeren dankzij een fikse tornado die over het speelveld raast. Ook zullen spelers de controle kunnen nemen over Osprey luchtvoertuigen in de game, waarvan er volgens Henderson een stuk of acht getoond worden in de trailer.

Alhoewel Henderson een redelijke bron is omdat hij op basis van zijn claims eerder zijn content offline moest halen op aandringen van DICE (waar rook is, is vuur), mag je dit gerucht volgens de Wacht toch met een klein korreltje zout nemen, simpelweg omdat het bericht niet vanuit een officiële bron komt. Echter is de aanname van Henderson wel voer voor speculatie en gaat de Wacht de aankomende tijd goed de kanalen van DICE en Battlefield in de gaten houden.

Battlefield 6

Weekendtrailers

Official PlayStation Magazine gaat verder als Play Magazine

Official PlayStation Magazine, het laatste officiële rondom een grote consolebranch, is niet meer. Na 25 jaar heeft het magazine besloten om de branding over een andere boeg te gooien als simpelweg als Play Magazine door het leven te gaan. Door de aanpak van het tijdschrijft over een andere boeg te gooien, rekent de uitgever op een frisse start voor het blad. Echter gaat dit wel gepaard met precies dezelfde werknemers en dezelfde focus als Official PlayStation Magazine.

"Your support over the past year, and the previous 25, has really meant the world to us. Your messages and inclusion in every issue have helped us bring the world and culture of PlayStation to life."So, as we launch PLAY, we hope you'll continue to join us each month as we report on the biggest games, issues, and events surrounding the consoles we love."

De herpositionering van het tijdschrift betekent het einde van een tijdperk waarin gelicenseerde bladen rondom consoles. In 2012 trok Nintendo de stekker uit Nintendo Power, terwijl Microsoft sinds 2020 akelig stil is rondom Xbox Official Magazine. Volgens de Wacht blijven magazines tof op hun eigen manier en is er niets fijner dan een blaadje met de laatste nieuwtjes, opinies en updates rondom games meenemen op vakatie als dat eindelijk weer kan.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord