Release date van The Witcher 3 voor Switch gelekt 

Release date van The Witcher 3 voor Switch gelekt 2019-07-06T15:24:52
The Witcher 3's Switch release date is gelekt, Nintendo Switch Online bereikt een mijlpaal en Respawn fixt Cal's lightsaber. Dit alles en meer in de WKNDW8 van 6 juli 2019!

hoi

Release date van The Witcher 3 voor Switch gelekt

Een Europese winkel heeft per ongeluk de release date van "The Switcher" gelekt. Op E3 werd aangekondigd dat de game in 2019 zou verschijnen, maar meer dan dat werd er niet over gezegd. Een van de grootste Tsjechische elektronicaketens zegt nu de game vanaf 24 september in de schappen te hebben staan. Nou kan dat natuurlijk gewoon een "placeholder" datum zijn, maar eerder is dezelfde datum gelekt via een GameStop pre-order. Dat kan haast geen toeval zijn!

De Wacht vindt het überhaupt maar knap dat ze zo'n gigantische game hebben kunnen laten draaien op een relatief zwak stukje hardware. Het is duidelijk te zien dat er flink wat downgrades zijn gedaan wat de visuals betreft, maar het feit dat we nu Nilfgaard en Novigrad on the go kunnen verkennen is het meer dan waard.

  

Nintendo Switch Online heeft al 10 miljoen subscribers

Nintendo's nieuwe service heeft in minder dan een jaar tijd tien miljoen betalende gebruikers weten te scoren. Vanaf september vorig jaar is de online dienst beschikbaar - die is nodig om bijvoorbeeld een potje Smash online te kunnen spelen. Daarnaast krijg je er ook nog een zooi NES games bij, wat natuurlijk wel een beetje zwak is vergeleken met het aanbod van Sony en Microsoft, die elke maand op zijn minst twee "gratis" current-gen games aanbieden.

Er is dan ook genoeg kritiek op Nintendo's online services, zoals bijvoorbeeld het moeten aansluiten van een smartphone voor het gebruik van voice chat. In een vergadering met aandeelhouders werd er dan ook meerdere keren gevraagd over Nintendo's strategie wat online betreft. Nintendo's president Shuntaro Furukawa wilde niet veel kwijt, buiten dat ze "de service aantrekkelijker willen blijven maken". Wat dat nou echt betekent is een raadsel, maar het is goed om te weten dat Nintendo er wel mee bezig is.

nintendo-switch-online  

Respawn fixt Fallen Order's lightsaber

Een van de hoogtepuntjes voor de Wacht deze E3 was de gameplay reveal van Respawn Entertainment's Star Wars game, "Star Wars Jedi: Fallen Order". Er waren wel een paar dingen die hardcore Star Wars fans gelijk opvielen, zoals het feit dat Cal's lightsaber er iets te blauw uitzag - traditioneel gezien zijn lightsabers in het midden altijd een stuk witter.

In een interview met Game Informer laat Game Director Stig Asmussen echter weten dat dat probleem inmiddels al verholpen is. De kleur is aangepast en de vorm een klein beetje getweaked. Als ze er nou ook voor zorgen dat de lightsaber echt ledematen eraf hakt in plaats van zielige brandwondjes achterlaat is de Wacht een blij man.

fallen-order  

Bloodstained: Ritual of the Night Switch fix komt halverwege juli

Bloodstained werd over het algemeen erg goed ontvangen, maar het viel wel op dat de Switch port van de game niet zo heel lekker liep. De versie voor Nintendo's console/handheld hybride heeft veel meer last van bugs en crashes dan de Xbox, Playstation of PC varianten. Daar is nu een fix voor, al moet die nog wel grondig getest worden. Op de Kickstarter Update pagina word gezegd dat de patch waarschijnlijk in de week van 15 juli te downloaden zal zijn.

bloodstained  

Verdwijnende items in Black Ops 4

Over bugs gesproken - Activision zit nu ook met hun handen in het haar door een mysterieuze bug die er voor zorgt dat alle voortgang van bepaalde spelers gewist wordt. Het lijkt tot nu toe willekeurig te gebeuren - spelers die de game opstarten zonder daarvoor iets geks te hebben gedaan kunnen worden gegroet door een leeg inventory. Naast het verdwijnen van items rapporteren sommige spelers ook dat hun statistieken niet meer kloppen, zoals bijvoorbeeld het aantal kills of wins.

Activision is op het moment zo veel mogelijk informatie aan het verzamelen via forums en subreddits, maar tot zo ver is het onduidelijk of de verloren items en stats terug kunnen worden gehaald.

black-ops-4  

Blizzard vervangt Hearthstone kaarten met tammere versies

In een recente update voor de populaire CCG Hearthstone heeft Blizzard een aantal veranderingen gemaakt waar de Hearthstone community het niet helemaal mee eens is. Er zijn acht kaarten veranderd en het lijkt er op dat het vooral gaat om kaarten die iets te "sexy" of gewelddadig waren - de nieuwe kaarten hebben aanzienlijk minder bloed en awkward geposeerde dames.

Er word gespeculeerd dat de reden hiervoor is om de game in lijn te brengen met Chinese regulaties, maar Blizzard ontkent dit. Hoewel eerder al een paar visuals in World of Warcraft werden aangepast om bonje met China te voorkomen zegt Lead Mission Designer Dave Kosak dat dit 100% eigen keuze van de studio is. Blizzard zou de vervangen kaarten "vandaag de dag niet meer printen".

Het gaat om de volgende kaarten:

  • Succubus (waarvan de naam ook veranderd is naar Felstalker)
  • Mistress of Pain (die nu Queen of Pain heet)
  • Windfury Harpy
  • Secretkeeper
  • Eviscerate
  • Bite
  • Deadly Shot
  • Headcrack

Hieronder staan ze allemaal op een rijtje. Wat vinden jullie?

hs1  
hs2  
hs3  
hs4  
hs5  
hs6  
hs7  
hs8  

Shantea 5 opening animatie

Als afsluiter heeft de Wacht nog de nieuwe Opening Animation voor WayForwards's Shantea 5 voor je, geanimeerd door Studio TRIGGER. De Wacht kreeg zelf bijna een aanval van de hyperactieve animatie, maar zal hem jullie niet onthouden:

  

Dat was hem dan wel weer voor deze WeekendWacht. Laters!

doei

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord