Rechtszaak om Fallout 4’s “The Wanderer” 

Rechtszaak om Fallout 4’s “The Wanderer” 2017-07-09T16:32:31
Het is nog maar een dag weekend, drommels. Maar, niet getreurd, je hebt nog een WKNDW8 tegoed! We duiken in diverse dystopische werelden en hebben een coole Game of Thrones-referentie die je zeker moet spotten als je Castlevania gaat kijken.

hihi

Lekker, het is zondag! Nog een beetje aan het bijkomen van het vrijgezellenfeest van haar beste vriendin meldt de Wacht zich!

prinses trouwen
  

The Tomorrow Children is er binnenkort niet meer

CATASTROPHA! Het is een vreemde game: The Tomorrow Children. Q Games heeft voor ons een eigenaardige, Russische stad gebouwd uit de jaren ‘60 en daarin moet je samenwerken met anderen om zo het stadje weer te herbouwen. Het is nogal een kale bedoening en nog steeds zijn er bedreigingen in het stadje. Deze free-to-play online game is echter binnenkort niet meer, zo is te zien in een zeer vermakelijk filmpje op de Twitter van de game. Per 28 september is de game niet meer in de PlayStation Store beschikbaar en daarna worden de servers op 1 november offline gehaald. Chyort voz’mi!

the tomorrow children
  

Fable Fortune iets minder early in early access

Deze Wacht brengt je weinig goed nieuws helaas, want de early access van Fable Fortune is uitgesteld. Waar je eigenlijk 11 juli op PC en Xbox One alvast kon spelen, is dat nu 25 juli geworden. Ontwikkelaar Mediatonic schrijft dat in dit blog. Het gaat vreemd genoeg om een ‘administratief hikje’. Het papierwerk was niet in orde? Iemand moest zijn handtekening zetten, maar was alvast op vakantie vertrokken? We zullen het waarschijnlijk nooit precies weten. Weet je uberhaupt niet wat Fable Fortune is, ga dan even heel gauw de gameplaytrailer kijken:


   

Dit is de stemmencast van Middle-Earth: Shadow of War

Het is bekend: deze mensen zullen hun stem lenen aan de nieuwe Lord of the Rings-game Middle-Earth: Shadow of War. Niet alle keuzes zijn even origineel, maar er zitten wel wat fijne verrassingen tussen:

Troy Baker (Talion)
Alistair Duncan (Celebrimbor)
Laura Bailey (Eltariel)
Kumail Ninjiani (nog onbekend wat)
Pollyanna McIntosh (nog onbekend wat)

Dat zijn dus acteurs uit The Walking Dead, Silicon Valley en Uncharted 4: A Thief's End. Cool! Op San Diego Comic Con (ja, dat is al bijna!) vindt er een panel plaats dus dan leren we nog meer over de game. Onder andere Creative Director Michel de Plater is aanwezig om nog nooit vertoonde beelden te laten zien. Spannend! Dat is 21 juli (vrijdag) om 2 uur 's middags Amerikaanse tijd, dus als het goed is 23:00 uur onze tijd. De eerste game is fantastisch, dus de verwachtingen voor de nieuwe zijn hooggespannen. 


  

Castlevania op Netflix eert Game of Thrones

Heb je Castlevania op Netflix al flink zitten kijken de afgelopen dagen? Dan heb je het misschien gezien: er zit een Game of Thrones referentie in. Oke, oke, je moet wel een scherp oog hebben. Op Reddit werd het in ieder geval gespot: als ze bij een edelsmid zijn, dan hangen er allemaal zwaarden aan de muur, en een ervan is duidelijk Longclaw, de trouwe metgezel van niemand minder dan Jon Snow. Het is het enige zwaard dat die White Walkers kan verslaan, het is gemaakt van Valyriaans staal en er staat een prachtige wolf op. Vet toch? Hopelijk vind je deze nieuwe animatieserie vet, want er is al een nieuw seizoen besteld door N’flix. Enne, GoT-fans: nog maar een weekje! AAAH.

zwaardje
  

Knutseltip van de dag!

Tijd over deze zondag? Wees dan eens crea-bea zoals GandaKris, die een Amiibo zo knutselde dat het een Super Mario T-rex is geworden, alvast voor de komst van Super Mario Odyssey. Wist je bijvoorbeeld dat Mario’s snor uit zes halve rondjes bestaat? Wow! Je leert het in de tutorial hieronder. Maar even zonder grappen, dit is tof bedacht. De Wacht is zeer gecharmeerd van die schattige grasjes op de onderkant.


  

Objection! Rechtszaak voor Fallout 4

Tijd voor serieuze zaken. De zanger van het lied The Wanderer, een lied dat zeer goed past bij Fallout 4 en daarom ook in de trailer is gebruikt als achtergrondmuziek, is niet zo zorgeloos als hij klinkt in zijn nummer. Dion DiMucci heeft namelijk besloten een rechtszaak tegen ZeniMax (Bethesda’s moederbedrijf) aan te spannen omdat zijn nummer uit de jaren ‘60 in die commercial is gebruikt. DiMucci vindt dat zijn nummer draait om volwassen worden en je geïsoleerd voelen. DiMucci noemt de Fallout 4-commercial ‘verwerpelijk omdat ze diverse moorden tonen in een duister, dystopisch landschap, waarin geweld wordt verheven tot sport’. DiMucci vindt dat dit vreselijke onrecht hem 1 miljoen dollar zou moeten opleveren. Niet dat Bethesda de boel zomaar heeft gebruikt: er was netjes een contract opgesteld waarin zelfs werd vermeld dat de zanger er niet mee akkoord hoefde te gaan als het hem niet beviel wat er in de commercial te zien was. Echter schijnt hij de spot niet te hebben gezien voordat het de wereld werd ingezonden. De zanger zegt best akkoord te zijn gegaan met de commercial, als deze een ‘post-apocalyptische strijd om overleven’ zou representeren, zonder geweld. Een post-apocalyptische wereld vol schaarste, zonder geweld? Hoe dan!? Benieuwd hoe dat afloopt, maar waarschijnlijk moet Bethesda wel gaan betalen. Lullig voor de man dat die trailer door zijn juridische activiteiten alleen maar meer wordt gedeeld, nu ook bijvoorbeeld!

   

Growbot trailer is suikerzoet

De nieuwe trailer van Growbot is uit, een game waarin een robotje (Nara) zich een weg moet banen door de natuur om haar robotplaneet te redden. Het is allemaal handgetekend en dat is een hels karwei. Maar het eindresutlaat mag er zijn! Ontwikkelaar is Wasabi Games, en een releasedatum is nog onbekend.


  

Agents of Mayhem trailer is... chaotisch

Was het voorgaande iets te vredig en lieflijk voor je? Dan zal de Wacht het goedmaken met een nieuwe trailer van Agents of Mayhem, waarin we duizend explosies zien, stoere oneliners horen én verblijd worden met het nieuws dat we ons kunnen uitdossen als Magnum PI. Mamamamamamamamoustache!

moustache
  

Firewatch-ontwikkelaar maakt romannetje voor één fan

We eindigen deze WKNDW8 met een vrolijk nieuwtje van de ontwikkelaars van Firewatch. Campo Santo heeft namelijk een fan een soort 5-cent-flutromannetje gestuurd nadat deze een notitie in de game's Red Panda-notitieboek had geschreven waarin hij of zij aangeeft fan te zijn van de game, hoewel die 'waarschijnlijk nergens toe leidt'. Een lekker bijdehante notitie, die de mensen van Campo Santo konden waarderen. Daarom hebben ze een van de boekjes uit de game in het echt gemaakt en naar de fan opgestuurd. Leuk voor mee op vakantie!

firewatch

firewatch  

Zo, en nu nog even een zonnestraal pakken. Fijne dag pandaag!

zon

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord