PUBG krijgt tijdelijke grafische downgrade 

PUBG krijgt tijdelijke grafische downgrade 2018-09-18T06:01:41
PUBG loopt nog steeds voor geen meter op de Xbox One X en de developer gaat eindelijk drastische maatregelen nemen! Alle info in deze Nachtwacht met verder veel nieuws over de next-gen consoles, Assassin’s Creed: Odyssey, Shadow of the Tomb Raider en Kingdom Hearts 3.

PS5 goes cloud?

Applaus voor jezelf, je hebt de nieuwe Nachtwacht weer gevonden! In deze Nachtwacht behoorlijk wat next-gen nieuwtjes en geruchten, te beginnen met de PlayStation 5. We weten al een beetje dat Microsoft waarschijnlijk met 2 nieuwe Xbox consoles op de markt komt, waarvan er eentje een cloud streaming console is. Maar ook Sony is druk bezig met de cloud, als we de geruchten mogen geloven.

Jez Corden van Windows Central hoorde wat geruchten en gooide de volgende tekst op Twitter:

PS5

“Heard a few rumors Sony might be working on a big infrastructure/platform update for PSN in time for PS5. They're not resting on their laurels when it comes to cloud it seems.”

De Wacht is door alle next-gen geruchten inmiddels behoorlijk benieuwd geworden naar de nieuwe consoles. Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten op de nieuwe hardware!


Pete Hines over next-gen

Meer next-gen? Jazeker, want ook Pete Hines, de senior vice president van Bethesda marketing, heeft wat te zeggen over de nieuwe PlayStation en Xbox. Hij geeft aan zin te hebben in de nieuwe consoles en hij laat ook weten al info te hebben waar hij nog niet over kan lullen, maar hij zegt er ook bij dat hij er niet zeker van is hoe groot de stap wordt van de huidige consoles, naar de next-gen consoles.

De stap van PS2 en Xbox naar de PS3 en Xbox 360 was groot, vooral door de toevoeging van HD, maar de stap van PS3 en Xbox 360 naar de PS4 en Xbox One was een stuk minder groot. Pete is er nog niet zeker van hoe groot de stap wordt naar de next-gen PlayStation en Xbox. Hij legt uit:

Pete

“I’m privy to some stuff which obviously I can’t really talk about, but there is also a lot that I’m not sure on what it’s going to look like. And more importantly how big a shift we can expect. I feel like there was a shift from Xbox and PS2 to Xbox 360 and PS3 that was pretty demonstrable, because we went from the old way to HD and the HD thing was so dramatic. It was night and day. Then you went to Xbox One and PS4 and it wasn’t like ‘woah’. The graphics folks that are super into it can certainly tell, but to the average consumer they were like ok it still looks good. How much of that will change, I don’t know.”

De Wacht begrijpt zeker wat Pete bedoeld, al moet hij misschien zelf even z’n ogen laten checken als hij denkt dat alleen ‘graphics folks’ het verschil zien tussen PS3/Xbox 360 en PS4/Xbox One games. Maar fair enough Mr. Hines, we gaan het meemaken.


AMD over next-gen Xbox

Nog 1 next-gen nieuwtje en dan is het klaar, beloofd! Het lijkt er namelijk op dat AMD een klein beetje z’n mond voorbij heeft gepraat als het gaat om de next-gen Xbox. Er gaan hardnekkige geruchten dat er naast een traditionele next-gen Xbox ook een cloud/streaming versie uitkomt en Lisa Su, de CEO van AMD, gooit wat olie op het vuur.

In een interview laat Lisa het volgende weten over de samenwerking met Microsoft voor de next-gen Xbox:

AMD

“We’re partnered with them in game consoles. I think we have a vision of where cloud computing is going and we’re working closely with them.”

Ja, dit kan veel breder geïnterpreteerd worden, maar de Wacht vindt het toch een typisch gevalletje van waar rook is, moet wel een vuurtje zijn.


Assassin’s Creed: Odyssey zit vol emoties

Terug nu naar het heden nu, of eigenlijk het verleden met Assassin’s Creed: Odyssey. Het duurt niet lang meer voordat we los kunnen gaan met de nieuwe Assassin’s Creed en het lijkt er op dat er wat meer humor in de game zit, dan we gewend zijn van de serie! In een interview liet Mel MacCoubrey, de narrative director van Assassin’s Creed: Odyssey, weten dat de main story line vrij serieus is, maar er een hoop lol te beleven valt in de side quests.

Volgens MacCoubrey neemt Assassin’s Creed: Odyssey zich niet zo serieus en zit de game vol met emoties. Hij zegt:

Assass

“The Hero’s Journey is fairly serious, but once we got to work on quests or characters outside it on the islands, places the Hero’s Journey doesn’t really hit, we got to have more fun. We looked at what those places were famous for – what themes would fit, so that we could make them stand out, so that when you’re exploring you’re thinking, ‘Ooh, what am I going to run into?’ A lot of triple-A games take themselves very seriously, and it’s the same grimdark tone throughout. It’s stretched out, but in Assassin’s Creed Odyssey you have these huge moments of emotion, of euphoria and depression.”

Assassin’s Creed: Odyssey is vanaf 2 oktober beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In Japan komt de game ook nog uit voor de Switch, exclusief beschikbaar via cloud streaming.


Meer Lara Croft games?

Ben je al begonnen aan je nieuwste avontuur met Lara in Shadow of the Tomb Raider? De Wacht heeft zeker genoten van de nieuwe Tomb Raider, maar na de aftiteling is er toch ook een klein beetje verdriet, aangezien Shadow of the Tomb Raider het laatste deel is in de trilogy. Het is dan misschien het einde van de trilogy, maar what’s next voor Lara?

Rich Briggs, de senior brand director bij Crystal Dynamics, geeft aan dat ze op dit moment nog erg druk zijn met de release van Shadow of the Tomb Raider en de aankomende DLC voor de game. Hij zegt er wel bij dat de studio altijd luistert naar de fans en altijd nadenkt over toekomstige Lara Croft games.

Lara

“Obviously, right now, we’re very focused on the launch of Shadow of the Tomb Raider. We have some DLC coming, which will continue to tell stories in the world. You’ll get a challenge tomb, a little bit of narrative and side quests that go along with that. We have seven months of that, one each month. There’s still plenty for us to tell in this story. But then, who knows? We’re always listening to our fans and reading reviews. We’re always thinking about where Lara goes next.”

De Wacht heeft even in zijn glazen bol gekeken en komt met de volgende voorspelling… Stiekem werkt Crystal Dynamics al lang aan de volgende Tomb Raider game voor de next-gen consoles! Dat is de precies de reden waarom voornamelijk Eidos Montreal en niet Crystal Dynamics aan Shadow of the Tomb Raider heeft gewerkt.


PUBG krijgt tijdelijke grafische downgrade

Ondanks dat versie 1.0 van PUBG nu is gereleased, loopt de game nog steeds voor geen meter op de Xbox One X. Al sinds release van de eerste versies heeft de game behoorlijk last van framerate drops en de developer gaat nu eindelijk drastische maatregelen nemen om de framerate stabiel te krijgen. Yup, de graphics krijgen een downgrade!

Volgens PUBG Corp. gaat het hier om een tijdelijke grafische downgrade en wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een echte oplossing, in plaats van maar grafische toeters en bellen uit te schakelen. Aan de resolutie en textures zal niets veranderen, maar een aantal grafische effecten zullen naar beneden worden geschroefd, of compleet uitgezet.

PUBG

“Shadow quality and Screen Space Ambient Occlusion (SSAO) are having their quality decreased, alongside the number of overall particles possible in each scene. Motion blur, depth of field, lens flare, Screen Space Reflection (SSR), refraction, Subsurface Scattering (SSS), and particle light are all getting turned off.”

PUBG Corp. biedt zijn verontschuldiging aan en laat daarnaast ook nog weten te werken aan 2 modes voor de Xbox One X, waarbij in de ene mode de beeldkwaliteit voorop staat en in de andere mode de framerate. En inderdaad, dat had er vanaf het begin al in moeten zitten, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.


Kingdom Hearts 3: Big Hero 6 trailer

Zooooo, dat was hem wel weer voor vannacht! Om de boel lekker af te sluiten hieronder 1 van de 2 nieuwe Kingdom Hearts 3 trailers omtrent de Tokyo Game Show. De TGS staat op het punt te beginnen en morgen wordt de andere trailer online gezet, maar geniet tot die tijd van de Big Hero 6 trailer van Kingdom Hearts 3! Zucht… nog 4 maanden wachten.

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord