Project Cars 3 aangekondigd 

Project Cars 3 aangekondigd 2020-06-04T04:38:40
Dat Project Cars 3 in ontwikkeling is was al even bekend, maar dat de game deze zomer al uitkomt voor de huidige consoles en PC zag niemand aankomen! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over een nieuwe Xbox Store, het uitgestelde PS5 event, Unreal Engine 5, Mafia remake, The Last of Us: Part 2 en technisch geneuzel over de hardware in de next-gen consoles.

Pics van nieuwe Xbox Store?

Morning! De Wacht heeft wat pics gevonden, die je voor nu nog even met een korreltje zout moet nemen. Er gaan al maanden geruchten dat Microsoft een flinke redesign voor de Xbox Store op de Xbox One in de maak heeft en het lijkt er op dat de eerste pics nu zijn gelekt van een vroege versie. Er wordt gedacht dat deze pics afkomstig zijn van een bèta, die uiteindelijk op Xbox One en Xbox Series X moet belanden.

Merc

Volgens de geruchten heeft de nieuwe Microsoft Store ‘Mercury’ als codenaam en krijgt de Store een uiterlijk dat meer overeenkomt met de Xbox app op de PC. Het zou misschien zelfs wel een kleine preview kunnen zijn van een heel nieuw Xbox One dashboard? Of misschien alleen voor Xbox Series X? Wie het weet mag het zeggen. Voor alle pics kan je hier checken.


Sony heeft nog geen nieuwe datum voor PS5 event

Newsflash! Eigenlijk zouden we vandaag kunnen gaan genieten van PlayStation 5 games, in het geplande event van Sony. Dat werd echter helaas uitgesteld door alle drama in de wereld op het moment en nu lijkt het er op dat Sony intern nog niet eens een nieuwe datum heeft gepland. Het kan dus nog wel even duren, voordat het PS5 event gaat plaatsvinden.

De bron is een beetje vaag, maar iemand bij Sony zou hebben gezegd dat er nog geen nieuwe datum is, en dat Sony zelfs moeite zou hebben om een geschikte nieuwe datum te vinden, door andere geplande events van andere ontwikkelaars en uitgevers. Het is dan ook eigenlijk tijd voor de E3!

PS5

Er zijn zelfs geruchten dat er verschillende devs online events hebben gepland, maar dit niet kunnen doen, zolang Sony het PS5 event niet heeft gehouden. De tijd begint wat dat betreft te dringen, maar er is nog 1 ding waar Sony steeds meer rekening mee moet houden…

Als je nieuwe hardware wereldwijd wil lanceren moet je toch echt wel een maandje of 5 of 6 van tevoren beginnen met de productie. Dat is bij de PS5 niet anders en zodra ze van de fabrieksband rollen staat de console overal op het internet. Dat gebeurt zo’n beetje bij iedere hardware, zeker bij gaming hardware waar een hype omheen hangt. Als Sony zelf de verrassing van het uiterlijk van de PlayStation 5 in handen wil houden, moeten ze de console nu snel gaan showen. To be continued!


Project Cars 3 aangekondigd

Oh lekker hoor, net nu de Wacht dacht dat er niet nog een vette racegame uit zou komen voor de huidige consoles, heeft Slightly Mad Studio zojuist Project Cars 3 aangekondigd. En het mooie is, de game moet deze zomer al uitkomen voor de PS4, Xbox One en PC! Waarschijnlijk later ook heus wel voor de PS5 en Xbox Series X, maar dat is officieel nog niet bekend.

PC3

Project Cars 3 krijgt een compleet nieuwe career mode met nog meer vrijheid om te doen wat je wil dan in het vorige deel. Daarnaast krijgt de game nu eindelijk upgrades voor auto’s, waarbij je alle aspecten zoals de ophanging, uitlaat en turbo’s volledig naar wens kunt aanpassen. Je kunt zelfs de hele motor vervangen! Dit moet er voor zorgen dat je in theorie de hele career mode in dezelfde auto moet kunnen doen, als je dat zou willen.

Daarnaast zitten er nieuwe auto’s en tracks in de game, nieuwe grafische toeters en bellen, tweaks aan de physics, verbeterde AI en krijgt de multiplayer updates en nieuwe events. Tot slot hieronder nog de Project Cars 3 Announce Trailer, om het officieel te maken.


Meer technisch geneuzel over de next-gen consoles

Ja hoor, daar is weer een nieuwtje over een dev, die wel wat te zeggen heeft over de hardware in de next-gen consoles. Deze keer gaat het om Marcin Makaj, een developer bij Moonwalls, die op dit moment aan Commander ’85 werkt. Volgens hem zit er niet zoveel verschil in de CPU en GPU van de PlayStation 5 en Xbox Series X, al denkt hij dat de PS5 over het algemeen het beste zal presteren.

In een interview gaf hij zijn mening over de hardware van de next-gen consoles, te beginnen met de CPU:

“Both of them are a good step forward in CPU performance. The Simultaneous Multi-Threading can make a big difference – an increase in performance is always a desirable thing, but besides the difference in PlayStation 5’s more flexible approach, I honestly don’t see a clear winner here.”

DS

Met ‘flexible’ doelt Marcin waarschijnlijk op de variable clockspeed van de PS5, maar volgens hem maakt het dus allemaal niet zoveel uit. Hoe zit het dan met de GPU?

“According to my experience in developing games for Xbox One and PlayStation 4, usually I got better performance results on PlayStation 4, and I think it will stay the same for the next-gen consoles.” 

Hij legt hierbij uit dat het niet alleen om de kracht van de hardware gaat, maar vooral ook om hoe ‘developer-friendly’ de consoles zijn. Dit heeft met de architectuur van de consoles te maken en het is niet de eerste keer dat devs de PlayStation 5 daar nu al om prijzen. Hopelijk plukken wij daar als gamers al snel de vruchten van!


Mafia remake heeft het niveau van Resi 2 remake?

De Definitive Edition van Mafia 2 en Mafia 3 zijn niet helemaal wat we er van gehoopt hadden, maar het heeft er alle schijn van dat de remake van de eerste Mafia een compleet andere behandeling krijgt, waardoor we daadwerkelijk kunnen spreken van een flinke upgrade. Volgens developer Hangar 13 moeten we de remake van Mafia dan ook vergelijken met de remake van Resident Evil 2. Ja, dan zijn de verwachtingen ineens hoog!

In het nieuwste nummer van OPM laat Hangar 13 het volgende weten over de Mafia remake:

Mafia

“The effort behind the development is about at the level of the Resident Evil 2 remake from Capcom. Hangar 13 has created a completely new engine to bring the gangster epic to life, which is reflected in reflective and rain-soaked streets, contemporary cars, and incredibly accurate character details. The Mafia remake also includes updated scripts, brand new in-engine cutscenes and additional gameplay sequences that never existed in the original game.”

Toch wel jammer dat ze dit niet ook met deel 2 en 3 hebben gedaan, maar goed. Mafia Definitive Edition moet op 28 augustus van dit jaar uitkomen voor de huidige consoles en PC.


Unreal Engine 5 maakt het maken van games gemakkelijker

We hebben allemaal kwijlend naar de tech demo van Unreal Engine 5 gekeken, die moet aantonen wat er mogelijk is op in ieder geval de PlayStation 5. Gamers werden behoorlijk hyped na het zien van de beelden, maar de grap is dat de demo eigenlijk gepland stond voor GDC en is gemaakt om juist developers enthousiast te maken voor de nieuwe engine van Epic Games.

In een interview geeft Nick Penwarden, de vice president of engineering bij Epic Games, heel wat tekst en uitleg over de getoonde demo en hoe Unreal Engine 5 het leven van devs een stuk gemakkelijker moet maken, wat dan weer ten goede komt aan de games en dus ook de gamers. Nick legt uit:

“The features shown off in the demo were very deliberately chosen to highlight their use for developers, not players. A number of features in Unreal Engine 5 have been designed to reduce the complexity of building games. Nanite, for example, allows artists to directly import their high-poly models and let the engine handle the technical details, adding more creativity to the art pipeline. Similarly, Lumen allows for realistic global illumination without having to author lightmap UVs or wait for a long, offline baking process to complete.”

Unreal

De features in Unreal Engine 5, zoals Lumen, kunnen zelfs voor geheel nieuwe type games zorgen volgens Nick:

“Fully dynamic global illumination with Lumen will change how current games are experienced, and even enable entirely new types of games to be made. Developers can craft dynamic and changing worlds where lighting is an integral component of gameplay.”

Unreal Engine 5 moet in 2021 beschikbaar worden voor devs, dus het duurt helaas nog wel even, voordat we echt games gaan spelen die op de nieuwe engine draaien, maar het is alvast een mooi vooruitzicht.


The Last of Us 2: Inside the World

Misschien had je het al in de Preview van Wouter gelezen, maar ook de Wacht is nu inmiddels al ruim een week bezig met The Last of Us: Part 2. Kleine Preview van de Wacht? Het is een ongeëvenaarde emotionele achtbaanrit van epische proporties en dan doet de Wacht de game nog zwaar tekort.

Last

Op het definitieve oordeel van Wouter en de Wacht moet je nog heel even geduld hebben, maar tot die tijd kan je genieten van het laatste deel in de Inside The Last of Us: Part 2 video serie, die de focus legt op de wereld waarin de characters leven. Nog maar 15 nachtjes slapen, get hyped!

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord