Prince of Persia: The Sands of Time Remake voor onbepaalde tijd uitgesteld 

Prince of Persia: The Sands of Time Remake voor onbepaalde tijd uitgesteld 2021-02-06T12:38:27
Goedemorgen lieve mensen! Lekker geslapen? Mooi! Welkom bij de Nachtwacht van 6 februari 2021, met vandaag onder andere: opnieuw uitstel van de Prince of Persia remake, fijne patches voor Fortnite en Destruction AllStars, gerestaureerde muziek van Super Mario World en natuurlijk een hele berg trailers. Let’s go!

                                                                                         Wat hij zegt.  
 

Prince of Persia remake uitgesteld na feedback fans

Het eeuwige uitstellen van release data, daar kan blijkbaar zelfs de prins met zijn Dolk des Tijds niet tegenop! Ubisoft heeft er echter een uitstekende reden voor, in het geval van hun remake van deze klassieker. In een statement op Twitter maken zij (zelfs in het Nederlands) bekend dat Prince of Persia: The Sands of Time Remake is uitgesteld naar een later moment. ‘Enorm veel feedback’ van fans lijkt de belangrijkste reden voor deze beslissing. Een nieuwe datum wordt niet genoemd.

Afgelopen september werd de remake van het oorspronkelijk in 2003 verschenen Prince of Persia: The Sands of Time aangekondigd en had eigelijk al in januari moeten uitkomen. In december werd de game twee maanden uitgesteld, toen vanwege de moeilijkheden die 2020 met zich meebracht. Wie een remake van een klassieker van dit kaliber aankondigt, schept natuurlijk hoge verwachtingen. Verwachtingen die op visueel gebied voor veel fans niet zijn waargemaakt en reacties op de aankondigingstrailer waren dan ook niet mals.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake is in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De Wacht is benieuwd wat ze met dit uitstel voor onbepaalde tijd aan de game gaan doen. Check hier nogmaals de aankondigingstrailer. Zijn de graphics echt niet van deze tijd, of vind je het eigenlijk wel meevallen? Vertel het ons in de comments.

 

Fortnite patch 3.03 zorgt voor stabiliteit op PS5

Wat doe je meteen als je net je shiny, next-gen monsterconsole in huis hebt? Precies, Fortnite installeren natuurlijk! Nou ja, misschien ook niet, maar mocht je toch af en toe een potje Royale willen spelen, dan is het goed om te weten dat er de nieuwste patch de game op PlayStation 5 stabieler maakt en performance issues oplost. Zo meldt Epic via het officiële Twitterkanaal van Fortnite. Vooral interessant is dat de texturekwaliteit in Performance Mode is stukje omlaag is geschroefd, om het aantal frames per seconde hoog te houden.


 

Destruction AllStars krijgt hotfix voor voice chat setting

Nog meer patch-nieuws vannacht! Destruction AllStars is voorzien van Hotfix 1.2.2, met een aantal zeer welkome fixes. De gloednieuwe voertuigcombatgame voor PlayStation 5 verscheen met een vervelende ‘feature’: de voice chat stond standaard aan, zonder een eenvoudige mogelijkheid om dit te muten of gewoon uit te schakelen. Deze patch lost dat op, door het standaard voor iedereen uit te schakelen. Ontwikkelaar Lucid Games belooft voor de toekomst meer verbeteringen aan het communicatiesysteem.

Destruction AllStars is deze week verschenen en is nog tot en met maart gratis te downloaden, mits je PlayStation Plus hebt.

  

Dit is hoe Raz rolt

Ja geinig, maar hopelijk is hij wel uitgerold wanneer Psychonauts 2 eindelijk verschijnt, ergens dit jaar.

.
 

Fans restaureren Super Mario World soundtrack

Oké, hou je vast, dit gaat nostalgische snaren raken, op een gekke manier. Een groepje slimme gasten hebben een manier gevonden om de muziek van Super Mario World nieuw leven in te blazen. Zoals je misschien wel weet, zijn vorig jaar bij een groot datalek enorme hoeveelheden broncode van oude Nintendo games op straat komen te liggen. Nu, een half jaar later heeft Twitteraar The Brickster hier iets gaafs in ontdekt: de oorspronkelijke samples van de instrumenten die door componist Koji Kondo gebruikt zijn voor Super Mario World (SNES, 1990). 

Met deze samples konden de tracks opnieuw in elkaar gezet worden, als een soort zelfgemaakte remasters. Dus helemaal zonder de oorspronkelijke audiocompressie die nodig was om de muziek in de game te krijgen. Hiervan zou je kunnen zeggen dat het klinkt zoals Kondo het ooit bedoeld had. Tenzij je ervan uitgaat dat hij al rekening hield met de capaciteiten van de SNES en het in-game geluid precies is hoe hij het wilde. Hoe dan ook, het resultaat is bijzonder om te horen.  

De gerestaureerde soundtrack is in deze YouTube-playlist te beluisteren en telt momenteel 20 tracks. Er worden nog steeds nummers toegevoegd, dus het is zeker de moeite waard om af en toe terug te komen. Hieronder nog twee voorbeelden.

 

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, zo’n opgedirkte soundtrack, maar de favoriete versie van de Wacht blijft toch deze:

 

Ori-regisseur zegt sorry voor harde woorden over No Man’s Sky en Cyberpunk 2077

Even een follow-up’je van een nieuwtje dat eerder deze week op pu.nl verscheen: creative director de Ori games, Thomas Mahler, kwam een paar dagen geleden nogal fel uit de hoek tegen ontwikkelaars als Peter Molyneux, Sean Murray en CD Projekt RED. Op Resetera uitte Mahler zijn frustraties over hoe deze mensen de consument voorliegen, hun enorm gehypte beloftes niet waarmaken, en hoe gamers en de media dit allemaal maar slikken, ten koste van eerlijke ontwikkelaars. In een bericht op Twitter biedt hij hiervoor nu zijn excuses aan.

Hij vindt de manier waarop hij zijn gevoelens deelde niet oké en niet passen bij waar zijn bedrijf Moon Studios voor staat. Hij zegt dan mischien wel sorry, maar als je goed leest zie je dat hij de inhoud van zijn harde woorden eigenlijk helemaal niet terugneemt. Ook de post op Resetera staat er nog steeds. En dat kan de Wacht dan wel weer waarderen.

  

Insurgency: Sandstorm dit weekend gratis te spelen op Steam

Zoals wel vaker op Steam, is er weer eens een multiplayer game een paar dagen gratis uit te proberen! Dit keer is het de beurt aan ontwikkelaar New World Interactive en hun tactische co-op shooter Insurgency: Sandstorm. De game is nog tot en met 8 februari gratis te spelen. Handig voor tijdens de aankomende sneeuwapocalypse! Zoals meestal bij dit soort deals, zit er ook tijdelijk dikke korting op, voor als je hem leuk genoeg vindt om na het weekend verder te spelen.

  

Trailers en dingen

The Nioh Collection is nu uit op PlayStation 5

 

Geinige horrorgame In Nightmare verschijnt dit jaar

  

Is het even artistieke als freaky Arrog de eerste game waarin je een Capibara bent?

  

Verschrikkelijke, cheesy feel-good Xbox reclame (bek dicht, je bent zelf aan het huilen)

  

Skyforge lanceringstrailert

 

Wie is Marth uit Fire Emblem eigenlijk?

  

Politie treedt genadeloos hard op tegen rellende huizen

En terecht ook. Had ‘ie maar moeten luisteren. Met z’n dak.

[Watch_Dogs]"It's the Police!! Open up!!!" from r/GamePhysics

.

Was ‘m weer voor vandaag. Goed weekend en eet geen gele sneeuw!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord