Pokémon Go-rechtszaak: moet Niantic Gyms en PokéStops verwijderen? 

Pokémon Go-rechtszaak: moet Niantic Gyms en PokéStops verwijderen? 2019-03-01T15:27:18
Amerikaanse huizenbezitters vinden het niet oké dat er Pokémon Go-spelers door hun tuin banjeren. Niantic komt hen tegemoet met een schikking. Ander nieuws in deze N8W8 over: het Mary Poppins-eerbetoon in Death Stranding, het verdwijnen van Cristiano Ronaldo op FIFA 19 box art en de technische prestaties van Metro Exodus.

Cats <3
     

Pokémon Go-rechtszaak: moet Niantic Gyms en PokéStops verwijderen?

Niantic is al een paar jaar verwikkeld in een rechtszaak. Een aantal Amerikaanse huizenbezitters vond het namelijk niet oké dat er zomaar Pokémon Go-spelers door hun tuin banjerden. Als een rechter de huizenbezitters in het gelijk stelt, zal Niantic in het vervolg zorgvuldiger moeten zijn in het plaatsen van landmarks en Pokémon in Pokémon Go.

Uit nieuwe rechtbankpapieren blijkt Niantic een schikking te willen treffen. De Wachtster zet de belangrijkste punten op een rijtje:

  • Bij klachten van overlast en wanneer wordt geëisd een PokéStop of Gym te verwijderen,zal Niantic commercieel redelijke pogingen ondernemen om de klacht op te lossen en binnen 15 dagen een resolutie bekend te maken.
  • Eigenaren van eengezinswoningen krijgen het recht om PokéStops of Gyms binnen 40 meter van hun eigendommen te verwijderen.
  • Niantic zal een klachtendatabase bijhouden in een poging om slechte plaatsing van nieuwe PokéStops of Gyms te voorkomen.
  • Wanneer Niantic opmerkt dat er op een locatie meer dan 10 spelers bijeenkomen, krijgen zij een waarschuwingsbericht op hun scherm dat hen eraan herinnert hoffelijk en respectvol om te gaan met de omgeving.
  • Niantic werkt ook met services asl Google Maps om bijvoorbeeld mensen aan openingstijden van parken te herinneren.

Pokémon Go

Als de schikking wordt aanvaard door de rechter, dan ontvangen alle eisers ook nog $1000 als compensatie. De definitieve uitspraak wordt volgende maand verwacht.

Deze zaak draait natuurlijk eigenlijk om de vraag wie verantwoordelijk is voor het feit dat spelers zich op verboden of privéterrein wagen. Niantic of de spelers zelf? De Wachtster is benieuwd naar jullie mening!
     

Hideo Kojima eert Mary Poppins met Death Stranding

Death Stranding is nog altijd in mysterie gehuld. Gelukkig beloont Hideo Kojima ons af en toe met een klein snippertje nieuws over zijn game. Dit weekend was het weer zo ver.

Kojima liet op Twitter weten dat hij met het personage van Léa Seydoux een ode wil brengen aan Mary Poppins. Dat uit zich bijvoorbeeld in haar paraplu en handtas.

                  

Het is algemeen bekend dat Kojima dol is op films, zo werkt hij graag samen met Guillermo del Toro en steekt hij zijn bewondering voor Mads Mikkelsen niet onder stoelen of banken. Het is dus niet per se verwonderlijk dat hij deze passie terug laat komen in Death Stranding. Toch voelt deze onthulling super random...

Wat maken jullie ervan? Speelt Seydoux wellicht echt een nanny? Of blijft de Mary Poppins ode beperkt tot haar outfit?

Death Stranding verschijnt op een nog onbekende datum op PS4.
     

Trailerovervloed

De Wachtster vindt het leuk om jullie kennis te laten maken met (relatief) onbekende games. Ze zet deze games in haar Trailerovervloed in het zonnetje. Vandaag is het de beurt aan:

  • Fate/Extella Link – vanaf maart op PC, PS4, PS Vita en Switch
  • Battlerite Royale – vanaf 19 februari op PC
  • Evolution: The Video Game – nu op PC
  • My Time at Portia – nu op PC, binnenkort op PS4 en Switch
  • Save Koch – binnenkort op PC


      

Comic-momentje

Comic-momentje
     

Cristiano Ronaldo van box art FIFA 19 gehaald

FIFA 2019 heeft nieuwe box art... Zonder Cristiano Ronaldo.

Ten tijde van de release van de game stond Ronaldo pontifaal op de gamehoesjes. Ook maakte de hij zijn opwachting in de menu's in de game. Vijf maanden later is de Portugees echter nergens meer te bekennen. Op de box art van FIFA 19 vind je nu drie andere voetballers. EA heeft Ronaldo namelijk vervangen met Paulo Dybala, Neymar en Kevin de Bruyne.

Ook in de menu's is Ronaldo vervangen door bovengenoemd trio. Daar zie je eveneens Alex Morgan voorbij komen.

Fifa 19

FIFA 19

Al in oktober vorig jaar liet EA weten de situatie rondom Ronaldo te monitoren. De voetballer wordt namelijk beschuldigd van verkrachting. Ronaldo ontkent en noemt de beschuldiging nepnieuws. Desalniettemin is er natuurlijk ook nog die andere zaak: de Portugees heeft namelijk een flinke boete gekregen voor belastingontduiking.

Hoe dan ook dus niet echt een voorbeeldig boegbeeld voor je game...
     

Metro Exodus technisch onder de loep genomen

De mensen bij Digital Foundry zijn nogal onder de indruk van de technische kwaliteiten van Metro Exodus. De Wachtster ziet zelfs termen als "next level" voorbij komen. Zodoende publiceerden de mannen de afgelopen dagen een aantal filmpjes waarin ze de game nader onder de loep nemen. Hieronder zie je onder meer hoe de game op PC draait, en worden de PS4- en Xbox One-versies vergeleken.

Metro Exodus is nu te checken op PC, PS4 en Xbox One. Wat onze Wouter van de game vindt, lees je in zijn review.
     

Memes en dingen

Vandaag in Memes en dingen: een vergelijkingsfilmpje met The Legend of Zelda: Link's Awakening in de hoofdrol en rare manieren waarop games hun laadschermen proberen te verbergen.


     

Lekker koesen!
    

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord