Pokémon Go behaalt hoogste spelersaantal sinds 2016, zomerplannen verduidelijkt 

Pokémon Go behaalt hoogste spelersaantal sinds 2016, zomerplannen verduidelijkt 2018-06-27T03:41:26
Het regent gratis demo's en DLC in deze Nachtwacht, maar er is ook aandacht voor ouderwets duur digitaal vermaak. Wat te denken van: Mario Kart 8 in zee met Nintendo Labo, Kevin Feige voorspelt overwegend vrouwelijke MCU, een releasedatum voor The Walking Dead: GO en meer. Goedemorgen!

Pokémon Go behaalt hoogste spelersaantal sinds 2016 en Niantic verduidelijkt zomerplannen

Op pu.nl kun je maandelijks lezen dat de Wacht nog altijd met plezier Pokémon Go speelt, en aan de data te zien is hij niet de enige. Met een ongekende hype als bij de release van de AR-game kon het niet anders dan dat er een gigantische dip in het spelersaantal zou volgen, maar na recente updates en toevoegingen verrast ontwikkelaar Niantic vriend en vijand. Zo hoog als het spelersaantal afgelopen mei was, is het sinds 2016 niet geweest, en na de toevoeging van het vriendensysteem vorige week – plus het feit dat de zomer is aangebroken – lijkt de kans groot dat dat aantal alleen nog maar gaat stijgen. Dit succes baseren we op cijfers van marktonderzoeker Superdata, waaruit ook blijkt dat Pokémon Go wereldwijd alleen nog drie Chinese mobiele games voor zich heeft op de lijst van maandelijke inkomsten. Niet slecht, Niantic.

 Pokémon Go zomer

In ander Pokémon Go-nieuws: Niantic heeft het een en ander bekendgemaakt over hoe de aankomende zomer er voor Pokémon Go uit zal zien. We wisten dat het zomerseizoen wordt afgetrapt met de Safari Zone in Dortmund en dat later in juli Pokémon Go Fest in Chicago los zou barsten, maar het blijkt vannacht dat de rest van de wereld ook mee kan doen aan het zomerplezier. Hoe? Door het voltooien van challenges, natuurlijk. Deze keer wordt de wereld opgedeeld in vier delen (The Americas, Europe, Middle East & Africa en Asia-Pacific) en is het aan de spelers aldaar om Research Tasks te voltooien, al zullen de opdrachten waarschijnlijk meer uiteenlopen en kunnen we er leuke extra’s mee verdienen. Wereldwijd wordt de progressie ook bijgehouden, en als er genoeg gespeeld wordt komt er een ‘Ultra Bonus Unlock’, maar wat dat inhoudt is een raadsel. Misschien een gloednieuwe Pokémon?

De zomer van Pokémon Go start 30 juni en 1 juli met het evenement in Dortmund, en tijdens dat event spawnen er meer Roselia’s, waar dan ook een Shiny variant van wordt toegevoegd. 14-15 juli zijn er onder andere meer Trapinch’ en Feebas’ te vinden, en kers op de taart is de toevoeging van Alola Geodude en Alola Diglett in datzelfde weekend. De Pokémon ZOmer wordt afgemaakt door een Safari Zone in Yokosuka, Japan, maar wat dat evenement precies inhoudt onthult Niantic later.

Pokémon Go summer 2018
                   

Speel deze week 10 uur lang Unravel Two in gratis demo

Mocht je niet net als de Wacht direct na de E3-persconferentie van EA Unravel Two hebben binnengesleept, dan heb je geluk. Er staat namelijk een demo voor je klaar op PC, PS4 en Xbox One, en daarmee kan je gerust 10 uur lang deze wollige sequel (uit)spelen. Dit is een tijdelijke aanbieding, vanaf 30 juni moet je weer 20 euro lappen! Mocht je binnen die tijd iemand vinden om de game mee te spelen, dan raadt de Wacht co-op slingeren wel aan. En zo niet, zelf switchen tussen de twee levert dubbel zoveel slingerplezier.

Unravel Two
                             

Battlefield 1- en Battlefield 4-DLC gratis en voor niets

Over EA die iets goed te maken heeft gesproken, ze smijten daar ook met DLC voor Battlefield 1 en Battlefield 4. Het is niet de eerste keer dat we gratis Battlefield-DLC krijgen dit jaar, maar Battlefield 1’s Turning Tides en BF4’s Second Assault waren nog niet langsgekomen. Net als bij Unravel Two loopt deze actie tot 30 juni, en gelukkig mag je de DLC wel houden. Toch stiekem wel een beetje aardig van EA, we vergeten in de tussentijd dat het allemaal promotie voor Battlefield 5 is – je weet wel, die sequel die op 19 oktober uitkomt voor PC, PS4 en Xbox One. Mét Battle Royale!

Battlefield
                      

Gratis Destiny 2-weekend van 29 juni tot en met 1 juli

Het regent demo’s en andere gratis goedheid, want ook bij PlayStation hebben ze de smaak te pakken. Destiny 2 is dit weekend gratis te spelen, maar als we op YouTube-likes en –comments mogen afgaan staat niet iedereen daar meer om te springen. De DLC van Destiny 2 krijg je er trouwens niet bij, het gaat alleen om de basisgame en op 1 juli klokslag 12 uur is het afgelopen. Lekker een weekendje alleen grinden dan maar?


                      

Marvel-baas Kevin Feige: “meerderheid MCU zal vrouw zijn”

In een interview met ScreenRant doet Marvel Studios-president Kevin Feige een opvallende uitspraak over de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Die gaat namelijk over het geslacht van de superhelden, want vanaf volgend jaar en de film Captain Marvel komen er meer vrouwelijke superhelden op het witte doek. Zoveel meer dat Kevin Feige zonder blikken of bloze meedeelt dat er meer vrouwelijke dan mannelijke superhelden in het MCU zullen zitten. De Wacht vindt het maar makkelijk geluld van Feige – als puntje bij paaltje komt spreken toch de verkoopcijfers, en die schijnen nogal hard te gaan met het huidige ensemble. Eerst staan er in ieder geval nog tig superheldenfilms op de planning, te beginnen met Ant-Man & The Wasp (met de eerste vrouwelijke held in een Marvel-filmtitel).

Captain Marvel
                         

Fallout 76’s multiplayer-showcase van afgelopen E3

Mocht je de introductie tot Fallout 76’s multiplayer nog eens willen meemaken, of voor het eerst een blik werpen op met elkaar spelende Wastelanders, dan is dit je kans:


                    

The Walking Dead: Our World op 12 juli uit voor iOS en Android

The Walking Dead: GO  - uhh, Our World verschijnt op 12 juli en daarmee komt een alternatief op al die passieve slavernij uit games als Pokémon GO. Je gaat de zombies in deze mobiele game namelijk niet te lijf met besjes en ballen, maar met je ballen. En wapens. Rondlopen, knallen, missies voltooien (door te knallen), looten, etc: het kan allemaal – in AR, met natuurlijk allerlei weinig sprekende The Walking Dead-personages – vanaf 12 juli, op iOS en Android.


                      

Mario Kart 8 werkt nu met Nintendo Labo

Ze zeiden dat ze gek waren bij Nintendo, met hun karton en inventiviteit, maar wie lacht er nu?! Uhh, Nintendo inderdaad, want het Nintendo Labo-stuur gaat akelig goed samen met Mario Kart 8. Scherm in het karton, Joy-Cons in de handvatten en de technologie doet de rest; het is bijna alsof je echt op een kartonnen motor rijdt en bananen naar prinsessen gooit. Tja, eigenlijk konden we de combinatie al zien aankomen, net als de onvermijdelijke “I’m using Labo controls”-diss in de spelerslobby. Je moet wel een beetje gek zijn om Labo helemaal te gaan aanschaffen zodat je Mario Kart 8 op deze manier kunt spelen, maar doe vooral je ding. De Wacht wordt niet jaloers. Echt niet…


                  

Dragon Quest XI-gameplay van afgelopen E3

Recht uit het archief van Square Enix krijgen we vannacht de E3-demo van Dragon Quest XI te zien, in volle glorie is daarin de stad Gallopolis (met veel paarden, inderdaad) te aanschouwen. 37 minuten aan gepraat en gevechten, helemaal niet erg om je een weg doorheen te skippen. Dragon Quest Heroes XI: Echoes of an Elusive Age komt in september naar PS4 en en PC en later naar Nintendo Switch.


                      

BioWare toont hoe Anthems Javelin Suits op E3 tot stand zijn gekomen

De Javelin Suits uit Anthem zijn nu al iconisch, want hoewel BioWare (en vooral EA) nog veel zal moeten laten zien om iedereen te overtuigen, zijn het pakken als deze die menig gamer in hun stoel laten bibberen van opwinding. Die krengen kunnen immers vliegen - iets waar de Wacht nu al naar uitkijkt – maar comfortabel lijken de Javelin Suits verre van. Desalniettemin zijn de outfits zo’n belangrijk onderdeel van Anthem dat EA en Bioware besloten een parade van die dingen te laten rondlopen op de E3. Daar kwam heel wat werk bij kijken, en dat werk is samengevat in onderstaande video van BioWare. Die Ranger, Interceptor, Storm en Colossus zien er ook wel erg tof uit; helaas duurt het nog tot 22 februari van volgend jaar voor we zelf in de huid van één van die classes kunnen kruipen.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord