PlayStation VR mogelijk ook te gebruiken op PC 

PlayStation VR mogelijk ook te gebruiken op PC 2016-03-28T18:46:51
Vandaag op deze Tweede Paasdag proberen we af te kicken van die dosis eieren die onze ingewanden op dit moment nog aan het verwerken zijn. De Wacht heeft zijn uiterste best gedaan om deze speciale Wacht te vullen met zijn favoriete paaseieren.

  

Valve Easter Eggs

Valve

    

Two Worlds III en grote content update voor Two Worlds II aangekondigd

De RPG-serie Two Worlds gaat de komende tijd een spannende periode tegemoet, want de ontwikkelaars TopWare Interactive en Reality Pump Studios hebben aangekondigd dat Two Worlds III in ontwikkeling is en dat het tweede deel in de serie een grote update gaat krijgen. De mededelingen volgen na het heugelijke nieuws dat de serie meer dan 10 miljoen delen heeftt verkocht. Het wachten op het derde deel gaat nog wel even in beslag nemen, want de studio verwacht de game pas over 3 jaar af te hebben. Voor welke platformen het spel ontwikkeld gaat worden, is op dit moment nog niet bekend.

Two Worlds II: Call of the Tenebrae Artwork

Om het wachten op Two Worlds III te verzachten zijn beide studio's op dit moment bezig met de uitbreiding voor de singleplayer met een update genaamd Call of the Tenebrae DLC die in het tweede kwartaal van dit jaar uit moet komen. Dit is echter niet de enige content die we dit jaar mogen verwachten, want er komen nog 8 multiplayer maps en later in het jaar nog een singleplayer uitbreiding met de naam Shattered Embrace aan.

Two Worlds II: Call of the Tenebrae Screenshot

Over de Call of the Tenebrae uitbreiding weten we inmiddels dat deze de avonturen volgt van je personage bij zijn terugkeer richting Antaloor waar een bizarre ontdekking je recht tegenover een nieuwe stam genaamd The Chosen plaatst. Als dat niet spannend klinkt, dan komt het waarschijnlijk omdat het plot net zo generiek op je overkomt als het gezicht van Patricia Paay. Met de release van de DLC komt er ook een nieuwe engine-update uit voor Two Worlds II waardoor het spel er weer net iets beter uit moet komen te zien.

  

GTA San Andreas heeft geen Easter Eggs

GTA San Andreas

   

20 minuten aan One Piece: Burning Blood gameplay

De fighting game One Piece: Burning Blood is in ontwikkeling voor de PS4, Xbox One, PS Vita en PC en moet op 3 juni in Europa verschijnen. 

      

Call of Duty Black Ops II Easter Egg

  

Ontmoet de Steam VR tutorial

Een virtual reality headset is cool, maar natuurlijk is een beetje uitleg over hoe je alle functies het beste moet gebruiken erg handig. Steam zet ook groot in op de VR-markt en heeft met de HTC Vive VR een bril uitgebracht waarmee consumenten overtuigd moeten worden van de techniek. Vandaag is in de onderstaande video hoe Steam uitlegt wat je precies allemaal kan in virtual reality. De introductie vindt plaats onder begeleiding van een van de Aperture Science robots.

Een erg leuk gedeelte van de video is het zien hoe de huiskamer wordt omgetoverd tot een Apenture Science testruimte. De HTC Vive VR-bril moet begin april worden verstuurd richting de consumenten die de bril hebben gepre-ordered. Het apparaat is wel nog vrij duur. Wie de bril vandaag nog wil bestellen moet rekenen op een prijskaartje van bijna 1000 euro. Daarnaast worden bestelling die vandaag worden geplaatst rond mei verstuurd. Een van de belangrijkste verschillen met concurrerende VR-brillen, is dat de Vive gebruikmaakt van de volledige huiskamer. Zo is de bril geschikt om binnen een ruimte van 5 bij 5 meter gebruikt te worden.

     

GTA Vice City Easter Egg

GTA

    

Pokémon Easter Eggs, too cute!

Pokémon

   

'Sony overweegt PC ondersteuning voor PlayStation VR'

Het heeft even geduurd maar inmiddels weten we de release maand en de prijs van de PlayStation VR. Sinds enige tijd is het mogelijk om het apparaat te pre-orderen, maar de vraag is nog altijd wat gaat de PS VR je bieden. Sony doet op dit moment haar uiterste best om de mogelijkheden van het stukje hardware zo groot mogelijk te maken. Zo werken er meer dan 200 game developers aan software voor PS VR en is het ook mogelijk games die geen virtual reality ondersteunen toch op een virtueel scherm van 5 meter groot af te spelen.

In een interview met Nikkei laat Sony weten dat het bedrijf overweegt om de bril ook compatible te maken met de PC. In het interview dat helaas niet volledig richting het Engels is vertaald, valt op te maken dat Sony het volgende heeft gezegd: 'De hardware van de PS4 heeft veel weg van de hardware van de PC.' 'De mogelijkheid is er, al is dit niet het moment waarop we aankondigingen gaan doen. Binnen Sony kijken we nog heel erg om ons heen om te ontdekken welke mogelijkheden er nog zijn om het aanbod uit te breiden. De eerste focus ligt op het ontwikkelen voor games voor de PS VR, maar we kijken ook al verder waar er ruimte is om het extra potentieel te benutten.'

PlayStation VR

Dat Sony het bij voorbaat niet uitsluit dat de PlayStation VR ooit verbonden kan worden met de PC, is al een mooi teken. De hardware makers lijken sowieso de laatste tijd een meer relaxte en open houding aan te nemen als het gaat om interactie met hardware die niet van het eigen fabricaat is. Eerder al hoorden we Microsoft praten over het open gooien van Xbox Live om het mogelijk te maken online te gamen tegen concurrerende consoles. Mocht PS VR echt naar de PC komen, wekt het product dan (nog meer) jullie interesse?

   

Don't move!

     

Zo voelt een paasei zich tijdens Pasen

gifje

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord