PlayStation VR 2 details en specs gelekt? 

PlayStation VR 2 details en specs gelekt? 2019-07-17T05:32:28
In deze Nachtwacht vind je sappige geruchten over de nieuwe PlayStation VR headset voor de PlayStation 5! Daarnaast nieuws over een nieuwe PS4 firmware, Resident Evil voor de Switch, God of War statue, level 1-1 in Super Mario Bros, kleine Switch Pro hint, Disney games en de terugkeer van Super Monkey Ball.

PS4 FW 6.72

Hallo daar en welkom bij een gloednieuwe Nachtwacht. Om te beginnen een kleine newsflash over een nieuwe firmware update voor de PS4. Het gaat om update 6.72 en voegt helemaal niets toe, het is gewoon weer zo’n standaard ‘improves system performance’ update, zoals we die regelmatig krijgen. De update is wel verplicht om online te kunnen met de PS4, dus de eerst volgende keer dat je de PS4 aanzet zal je 440MB aan data binnen moeten slurpen.

FW


Resident Evil 5 en 6 voor de Switch

Hoppa, er waren al een tijdje geruchten over, maar Capcom heeft zojuist bevestigd dat Resident Evil 5 en 6 inderdaad naar de Switch gaan komen. Beide games komen op 29 oktober naar de Switch eShop en gaan 30 euro per stuk kosten. In de USA komt ook nog de Resident Evil Triple Pack in de winkels te liggen, maar het is nog onbekend of dit ook in Europa het geval is.

Resi

In het Resident Evil Triple Pack zit Resident Evil 4 fysiek op cartridge en digital download codes voor Resi 5 en 6. Dit pakket gaat 60 dollar kosten, dus dan krijg je in feite deel 4 gratis. Capcom heeft beloofd binnenkort een video uit te brengen met de Resident Evil games in actie op de Switch.


God of War statue

Ontzettend groot God of War fan en heb je diepe zakken? Dan heeft de Wacht een aanrader voor je! Het gaat om een meesterlijk gedetailleerde statue van badguy Balder, van maar liefst 62cm hoog en zo’n 24kg zwaar. Het gevaarte is gemaakt door Prime 1 Studio en ze willen er 1199 dollar voor hebben.

Balder

Prime 1 Studio heeft ook al laten weten aan een Kratos en Atreus statue te werken, die perfect past bij Balder, maar die is nog niet te pre-orderen. Heel erg vet, maar daar betaal je wel de hoofdprijs voor, ouch!

Kratos


Super Mario Bros. 1-1 met een twist

Er zullen maar weinig gamers zijn die het eerste level uit Super Mario Bros. voor de NES niet kennen. In Super Mario maker 2 kunnen zelfgemaakte levels gedeeld worden met de community en een speler genaamd Sunny heeft het bekende eerste level nagemaakt, met een kleine twist. Hij heeft namelijk alle Goombas en Koopas ingeruild voor vuur, heel veel vuur. Check de madness hieronder! Leuk detail, pas 7 mensen hebben het level gehaald, van de ruim 36.000 die het level hebben gespeeld.


Piepkleine Switch Pro hint?

Leuk hoor die Switch Lite, maar stiekem had de Wacht gehoopt dat Nintendo ook alvast de met geruchten omringde Switch Pro had aangekondigd. Het lijkt er echter op dat we nog even geduld moeten hebben op de Switch upgrade, als het überhaupt al een plan is voor Nintendo. Alhoewel, ontwikkelaar Panic Button geeft een hele kleine hint naar de Switch Pro. Soort van.

Panic Button is verantwoordelijk geweest voor ports van bijvoorbeeld Doom, Wolfenstein, Rocket League en Warframe voor de Switch en werken nu aan Torchlight 2, die begin september uit moet komen. Tijdens een interview heeft Dan Hernberg, head of production bij Panic Button, het over hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om deze triple A titels naar de Switch te brengen en daarbij wordt er kort gesproken over de Switch Pro. Op de vraag of Torchlight exclusieve features heeft op de Switch zegt Dan:

Pro

“For the Switch, it’s mainly HD rumble right now. There are some other things we just can’t talk about right now that we can talk about later this summer.”

De interviewer vraagt daarop of hij daarmee op de Switch Lite doelt, maar Dan zegt alleen maar weer, “Later this summer.” De interviewer haakt daar weer slim op in en vraagt Dan of het niet cool zou zijn als Nintendo een Switch Pro zou aankondigen en de response van Dan was:

“Um… no comment. You’re welcome to speculate. I’ll just drink my coffee.”

Hij zegt hiermee helemaal niets, maar stiekem toch ook wel weer genoeg. Die Switch Pro gaat er heus komen, maar het gaat wel nog even duren waarschijnlijk.


PlayStation VR 2 details en specs gelekt?

Neem het uiteraard allemaal met een korreltje zout, maar er zijn wat nieuwe details over een gloednieuwe PlayStation VR headset voor de PS5 online verschenen, die de Wacht graag met je deelt. Zo zou de nieuwe PS VR geheel draadloos worden en ongeveer een half jaar na de release van de PS5 beschikbaar worden, maar er zijn zelfs al wat specs zogenaamd gelekt. Hier zijn ze:

PS5

  • 2,560 x 1,440 resolutie per oog
  • 120Hz refresh rate
  • 220 graden field of view
  • 5 uur gameplay op 1 battery charge
  • Head movement en eye-tracking support

Oeh, en dan de prijs nog, 250 dollar bij launch. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het waarschijnlijk ook, maar al deze info en specs komen uiteindelijk allemaal uit verschillende Sony patenten, dus er zou een kern van waarheid in kunnen zitten. Fingers crossed!


Disney neemt gaming serieus

Disney bemoeit zich naast het maken van animatie films steeds vaker met de ontwikkeling van games, of in ieder geval het beschikbaar maken van Disney licenties voor games. Dat Disney daar heel serieus in is, blijkt wel uit de nieuwste aanwinst als vice president of business development and licensing for games, Mr. John Drake. De afgelopen 5 jaar heeft John bij PlayStation gewerkt als global head of portfolio strategy, content acquisitions, en senior director en daarvoor heeft hij 7 jaar lang zijn ding gedaan bij Harmonix.

Eerder deze maand liet John weten weg te gaan bij PlayStation en gisteren heeft hij officieel laten weten bij Disney aan de slag te gaan. Via Twitter zei hij:

Woody

“Excited to announce that I’ve joined the team at Disney as VP of Business Development and Licensing for Games to help pair amazing developers and publishers with the best IP in the world. Still trying to be ‘that guy making cool games stuff happen!’”

Dit geeft wel aan dat Disney gaming heel serieus neemt en voorlopig wel plannen heeft zich met games bezig te houden. Helemaal prima, toch?


De terugkeer van Super Monkey Ball

Er gingen ineens wat geruchten dat Super Monkey Ball weer terug zou komen en dat blijkt nu ook daadwerkelijk zo te zijn! Het is alleen iets minder spectaculair dan we dachten, want het gaat helaas niet om een compleet nieuwe game, maar om Super Monkey Ball Banana Blitz HD, een remake van de Wii game uit 2006. Sega liet het volgende weten:

Aap

“Super Monkey Ball: Banana Blitz HD brings all the fun and chaos of the Monkey Ball series to modern consoles. Complete with updated graphics, optimized control schemes for each platform, a brand-new mini-game Decathalon mode where you complete a set of 10 mini-games in a row, and online leaderboards, Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is perfect for new fans of any age, as well as the most seasoned Monkey Ball series veterans."

De game moet op 29 oktober uitkomen voor de PS4, Xbox One en Switch en ergens later dit jaar ook nog voor de PC. Check hieronder de announcement trailer.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord