PlayStation Orbis en Fallout 4 geruchten 

PlayStation Orbis en Fallout 4 geruchten 2013-01-13T05:16:20
Deze Nachtwacht brengt je sappige geruchten over de PlayStation 4 en de nieuwe Fallout! Verder in deze Wacht? Devil May Cry, Dead Space 3, Diablo 3, Final Fantasy X HD, Far Cry 3 en God of War: Ascension!

PlayStation Orbis roadmap uitgelekt?

Het mag dan weekend zijn, maar deze Nachtwacht is echt tot de max gevuld. Om dat te vieren heeft de Wacht deze keer maar liefst twee sappige geruchten voor je en de eerste is uiteraard een onvermijdelijk gerucht over de next-gen consoles. Deze keer gaat het over de PlayStation 4, oftewel de PlayStation Orbis, zoals de console heet volgens insiders.

Er is een zogenaamd ‘roadmap’ uitgelekt, waarin de vroege plannen staan van de release van de PS Orbis. Blijkbaar was dit het plan:

PS4

 • 2011 June/July – PC with Win7 64-bit and a “jailbroken” ATI r9 graphics card
 • 2011 Sept/Oct – PC with Win7 64-bit and a “jailbroken” ATI r10 graphics card
 • 2012 Q1 – disclosure to more developers
 • 2012 E3 – potential unveiling window start
 • 2012 Jul – devkits for engineers writing OS
 • 2012 Q3 – first true hardware prototype devkits
 • 2013 E3 – potential unveiling window end
 • 2013 Q4 – launch

Of dit inderdaad de echte roadmap is weet je natuurlijk nooit en al helemaal niet of het ook het huidige plan is. Mocht dit wel echt zijn uitgelekt is dit in ieder geval de bevestiging dat we de PS Orbis onder de kerstboom kunnen verwachten dit jaar.


Fallout 4 geruchten

Wacht nog heel even met het opbergen van het zout, want de Wacht heeft ook nog geruchten voor je over Fallout 4! Er gaan al maanden rumors over de nieuwe Fallout en vorig jaar zomer al was er bijvoorbeeld het bericht dat Fallout 4 zich weleens in Boston af zou kunnen spelen. Deze info kwam van een anonieme bron via reddit en ook nu is het weer raak.

Een of andere gast zegt bevriend te zijn met een dev bij Bethesda en komt daardoor met inside info over de nieuwe Fallout. Hij heeft best wel wat te lullen, dus hieronder zijn belangrijkste uitspraken over de game.

Fallout

 • The game will take place in Boston.
 • Boston is going to be unlike anything we've seen in a Fallout game before, with buildings more on par with cyberpunk and retro-futurism.
 • A direct sequel to Fallout 3.
 • "The Institute" is pretty much the downtown DC or New Vegas of this game.
 • Androids play a big part in this game.
 • Your skills can level up if you perform certain tasks.

Hij heeft nog veel meer te vertellen over de omgeving, factions, level-up system, Super Mutants en Brotherhood of Steel, maar dat moet je hier maar even checken. Het lijkt er in ieder geval op dat de ontwikkeling van Fallout 4 lekker gaat en de Wacht hoopt alvast op een E3 reveal. Zou het een next-gen game worden denken jullie?


Devil May Cry herrie

Zoals je in deze Feature van Graddus al hebt gezien is het gameaanbod van januari niet bepaald vet te noemen. Alleen Devil May Cry is eigenlijk echt de moeite waard, al was Graddus het daar niet mee eens, aangezien hij een hack & slash hater is. Jammer voor hem, want de nieuwe Devil May Cry is echt wel een toffe game geworden!

Het duurt nog twee dagen, voordat de game officieel uitkomt, maar in plaats van een traditionele launch trailer heeft Capcom een vage Japanse trailer online gezet, waarin het gaat om de muziek? Gelukkig zit het filmpje vol met vette gameplay footage, check it.


Jessica Nigri Assassin’s Creed cosplay

Waarom? Hoe bedoel je, waarom?

Jessica


Dead Space 3 Dev-Team Edition

Hier in Nederland kunnen we vanaf 7 februari weer genieten van een nieuwe Dead Space game! Je kunt dan natuurlijk gewoon de normale retail versie kopen, of een beetje gek doen en de Limited Edition pre-orderen, maar als je echt über hyped bent over Dead Space 3 kan je ook de super exclusieve Dev-Team Edition aanschaffen! De content op een rij:

 • 13" SCAF Tin Crate
 • 8" Ployresin Black Marker Statue
 • Aluminum Data Pad
 • Med Pack Water Bottle
 • Bound SCAF Jotter
 • 3 SCAF Posters
 • 6 Peng Postcards
 • 96 Page Mini Art Book
 • A copy of Dead Space 3 on the platform of your choice (PC copies are disc only)
 • DLC: First Contact bundle (includes the First Contact Suit and Negotiator weapon for precise dismemberment)
 • DLC: Witness the Truth bundle (includes the Witness the Truth suit and tactical Evangelizer weapon)

Dead

Er zijn wereldwijd maar 5000 exemplaren beschikbaar en deze uitvoering is alleen te pre-orderen via de EA Store. Wat je kwijt bent voor deze Dead Space 3 Dev-Team Edition? 160 dollar, oftewel 120 euro. 60 euro extra dus voor de extra’s. Is dat het waard?


Diablo 3 1.07 patch

Niemand minder dan video stagiair Oscar Zwarthoed kwam met een nieuwtje over Diablo 3, dat verwacht je niet! Via Skippy (Nick dus, maar de Wacht vertikt het om hem zo te noemen) kwamen details over patch 1.07 in de mailbox terecht en het is voor spelers nu mogelijk elkaar te lijf te gaan! Check hieronder hoe het werkt:

Diablo

 • To duel another player, you’ll need to speak with Nek the Brawler at the inn in New Tristram.
 • Speaking with Nek will take you and your party to the Scorched Chapel, a new zone designed specifically for player combat.
 • This zone has custom geometry and features four different areas: the church, the graveyard, the river, and the lake.
 • Dueling currently supports up to four players in a Free-For-All format, which means you can battle your friends either one-on-one, three-player FFA, or a full four-player FFA.

De Wacht zou je met alle liefde nog veel meer info geven over de nieuwe optie en de rest van de patch, maar het klinkt in de oren van de Wacht allemaal als abracadabra. Check dus hier voor alle details en thx Oscar Zwarthoed en Skippy (Nick nu achter z’n PC: FFFFFFUUUUUUU) voor het doorsturen.


Bomberman

Dit gebeurt de Wacht vaker dan hij wil toegeven.

Bomber


Leeft Final Fantasy X HD nog?

Newsflash! Al tijdens de Tokio Game Show in 2011 werd de HD remake van Final Fantasy X voor de PS3 en PS Vita aangekondigd door Square Enix. Sindsdien hebben we er niks meer over gehoord, maar Square Europe zegt nu:

“You will get answers soon.”

Nog even geduld dus!


Vaas in de early days

Volgens vele gamers is Vaas, de badguy uit Far Cry 3, toch wel de ultimate badass van 2012. De compleet gestoorde dude kwam volgens Dan Hay, de producer van Far Cry 3, pas echt tot leven toen stemacteur Michael Mando de rol van Vaas op zich nam. Vaas lijkt nu veel meer op Mando en hieronder kan je zien hoe Vaas er in eerste instantie uitzag. De huidige Vaas is wel een flinke verbetering, toch?

Vaas


God of War: Ascension development uitleg

Zo, tijd nu voor de afsluiter van deze Wacht en dat doen we deze keer met een speciaal filmpje over God of War: Ascension. De game heeft voor het eerst een multiplayer mode en dat brengt voor de devs heel wat kopzorgen met zich mee. In het filmpje hieronder krijgen we dan ook een kijkje in het ontwikkelproces voor een game als GoW: Ascension.

Zo zien we hoe de devs omgaan met de moves van de characters, het tegengaan van lag en het maken van goede matchmaking code in de game. Zeker interessant om ook deze kant van de game eens te bekijken! Nog maar twee maandjes wachten, voordat we zelf met de game aan de slag kunnen.

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord