PlayStation 4 doet niet moeilijk 

PlayStation 4 doet niet moeilijk 2013-06-03T09:37:07
Sony geeft in deze N8W8 nog wat extra signalen dat ze gaan doen wat wij als gamers graag willen. Namelijk niet al te moeilijk. Verder: bromsnorren, opnieuw speelbare geschiedenis via het PSN en XBLA, moeilijke games, Bayonetta 2 en Get Lucky!

PlayStation 4 doet niet moeilijk

De N8W8 ziet door de shitstorm aan nieuwsberichten, roddels en schreeuwerijen ook niet altijd meer wat nu eigenlijk het nieuws is, wat de feiten zijn, enzovoort. Dat er onduidelijkheid is over de Xbox One is één ding dat zeker is. Laten we het daarom voor de PlayStation 4 zo duidelijk mogelijk houden. Deze heeft geen constante online verbinding nodig en blokkeert geen tweedehands games. Zo.

Relieved

Exacte details over hoe de PS4 gaat werken, daarvoor moeten we gewoon alsnog de E3 afwachten. Maar wees in ieder geval gerust dat je straks gewoon games van vrienden kan lenen of kan doorspelen als je internet eruit knalt. Dit is onder andere bij Kotaku nog maar eens extra bevestigd door Sony.

 

Consoles als entertainment machines een gevaarlijk idee

Zelf wil ik zoals velen gewoon games spelen op een console. Al dat geleuter eromheen hoeft van mij niet zo. Kunnen lullen met 'Xbox aan, Xbox televisie, Xbox film', om maar even een voorbeeld te noemen, maakt mij weinig uit. Schakelen tussen spel, televisie en film ga ik toch niet doen. Maargoed, ik heb ook nog gewoon een stokoude telefoon om alleen mee te bellen. Dus ik ben verder een (oude lullen) doelgroep van niks. Gelukkig voel ik me snel weer fris en fruitig na wat uitspraken te hebben vernomen van Warren Spector (Deus Ex, Epic Mickey). Hij is eveneens geen fan van consoles als entertainment machines maar gaat nog een stapje verder:

I think next gen consoles as entertainment devices rather than game machines is a perilous idea. I mean, I already have more ways than I can deal with to access the programming I want and the Internet and all its pleasures. And if I want to multitask while watching television, I already have to decide which of my devices to do it on. I kind of get a next-gen game machine, but competing for the home entertainment business? We'll see how that goes.

Gedeeltelijk heeft ie mijn instelling alleen Spector denkt dat deze ontwikkeling naar entertainment machines 'perilous', oftewel gevaarlijk/ alarmerend is. Waarbij hij ook nog eindigt met 'We'll see how that goes'. Pardon? Dit is geen nieuwe ontwikkeling, maar nu eenmaal hoe het al jaren gaat. Ik weet niet of Spector de originele Xbox en PS2 nog kan herinneren, daar konden we ineens films op kijken en werd internet geïntroduceerd.

Warren

Ik denk dat we ondertussen wel kunnen stellen dat Spector zo'n beetje de grootste zeiksnor in de biz is. Meer bevestiging hiervan is te vinden in het uitgebreide interview dat Spector had met Gamespot.

 

Geschiedenis opsnuiven met Wolfenstein

Met Wolfenstein: The New Order in het verschiet stond PU.nl laatst helemaal in het teken van Wolfenstein. De complete geschiedenis en de impact rondom de games hebben we er toen weer even bijgehaald. Iedereen met een PlayStation 3 of Xbox 360 die zichzelf een geschiedenisles cadeau wil doen of, indien wat ouder, weer eens echt nostalgisch wil gamen, opgelet! Wolfenstein 3D wordt opnieuw losgelaten op het PSN en XBLA. Hij is in Amerika al verkrijgbaar, Europa zal snel volgen, hou het nieuws in de gaten.

Wolf3D

 

MOEILIJK

Patsen, opscheppen en tof doen, wij gamers doen het graag. Het lijkt soms wel een soort van obsessie te zijn. Achievements zijn niet voor niks zo'n megasucces. En ook het onderwerp: 'deze game is pas MOEILIJK!!', blijft terugkomen. Vaak in lijstjesformaat, zoals nu bij CVG, zij beweren ons een overzicht te schenken van de moeilijkste games ooit gemaakt: 

 • Ghost'n Goblin
 • Mega Man
 • Contra
 • Treasure Island Dizzy
 • Shadow of the Beast II
 • Battletoads
 • Discworld
 • Ikaruga
 • F-Zero GX
 • Ninja Gaiden
 • Devil May Cry 3
 • I Wanna Be The Guy

Shadow of The Beast 2

Veel bekende titels die elke keer weer terugkomen maar ook een paar zeer originele. Shadow of the Beast II en Treasure Island Dizzy ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Discworld ook niet maar ik vraag me af of die in het rijtje thuishoort. Een point and click avontuur met moeilijke (omdat onlogische) puzzels is toch andere koek dan de hardcore reflexen die je dient op te bouwen bij Battletoads en F-Zero GX. Bijvoorbeeld. 'I Wanna Be The Guy' is een relatief nieuwe indie titel die ik ook niet kende. De game laat zich inspireren door het 8 en 16-bit tijdperk en is gratis te downloaden voor de geïnteresseerde.

 

Vergeet Bayonetta 2 niet

Iedereen wil op de E3 uiteraard nieuwe, ons van de sokken blazende, games zien, afgespeeld vanaf Microsoft en Sony's gloedjenieuwe consoles. Logisch, er is echter één actietitel waar alleen Nintendo tof mee kan doen: Bayonetta 2! Platinum Games medewerker Hideki Kamiya belooft ons in ieder geval beelden. 

Bayo2De Wacht is benieuwd. Het stijltje en de dwaze personages moeten je liggen maar als het gaat om supersonische vechtactie, fantasie, over de top moves, ladingen wapens en uitmuntende gameplay, is er niks beter dan Bayonetta. Trouwens, de tweeter hierboven, meneer Kamiya trolt nog wel eens met zijn tweets. Desalniettemin zou het raar zijn als we niks zien komende E3. Kortom, breng het Nintendo en Platinum!

 

3D Printen?

Ja, 3D printen! Je kan er coole dingen mee doen zo bewijst ene Mechwarrior fan op het Mechtwarrior Online forum. De dude heeft daar foto's achtergelaten van de Mechwarrior Atlas, geheel zelf op zo'n manier ontworpen dat een 3D printer onderstaande heeft uitgepoept.

MW01

MW02

En nog eentje om de schaal aan te geven.

MW03

 

Wie kent er Daft Punk?

Ze schijnen een hitje te hebben met Pharrell Williams. Je hebt hem misschien wel eens gehoord.

Niet veel mensen weten dat dit nummer is gebaseerd op een dansnummer van K.K. Slider. Waar K.K. natuurlijk het muziekmakende hondje is uit Animal Crossing. Toevallig. In ieder geval, hier het origineel. Met dank aan Teunis.

Wat zeg je? Dat was nog niet dom genoeg? 

REACTIES (76) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord