Phil Spencer: 'We werken hard aan nieuwe voorraden Xbox Series X/S

Phil Spencer: 'We werken hard aan nieuwe voorraden Xbox Series X/S' 2021-01-03T01:26:10
Een hele fijne zondagmorgen en welkom bij een gloednieuwe N8W8! De Wacht ontwaakt na een vrij rustig nieuwjaarsweekend en meldt zich met nieuws over Xbox, dat er alles aan doet om zo snel mogelijk weer next-gen consoles op voorraad te krijgen. Daarnaast heeft hij nieuwtjes in petto over Age of Empires 4, Capcoms nieuwe project en veel meer!

Phil Spencer: 'We werken hard aan nieuwe voorraden Xbox Series X/S'

Heb jij net als onze Tjeerd nog steeds geen Xbox Series X in huis, weet dan dat Phil Spencer en consorten er alles aan doen om de voorraden aan te vullen. Tijdens de meest recente aflevering van de Xbox Podcast liet de chief van Microsofts gamingdivisie weten dat het bedrijf met man en macht werkt aan nieuwe voorraden.

Daarbij zei hij een beroep te doen op hardware fabrikant AMD en te vragen of zij de productie van hun chips kunnen verhogen. Zowel de Xbox Series-consoles en de PS5 maken gebruik van AMD’s hardware. Spencer stelde nogmaals voorop dat de tekorten niets te maken hebben met terughoudendheid vanuit Microsoft. De productielijn gaat zo hard als 'ie kan en er worden nergens next-gen consoles achtergehouden door Microsoft.

Het tekort aan next-gen consoles is deels te danken aan de vele scalpers, die in november massaal toesloegen toen de pre-orders live gingen. Met geautomatiseerde bestelsoftware werden duizenden consoles opgekocht, waardoor consumenten bedrogen uitkwamen. Een simpele CAPTCHA-code vanuit webshops had de bestelbots wellicht kunnen tegenhouden, maar webshops werden totaal overvallen door het ineens live gaan van de pre-orders. Jammer, hartstikke jammer…
    

Gerucht: 'Ubisoft+ onderweg naar Xbox Game Pass'

Wat zou het toch een feest zijn; een uitgebreide Ubisoft-line-up op Xbox Game Pass. Volgens een redacteur van Windows Central is dat helemaal niet zo’n gek idee. In de wandelgangen zou hij namelijk signalen krijgen van een mogelijke toevoeging van Ubisoft+ aan Xbox Game Pass Ultimate. De journalist in kwestie, Jez Corden, dropte de opmerking op Twitter:

Ubisoft+ (voorheen nog Uplay+), bevat meer dan honderd Ubisoft-games en biedt spelers toegang tot hun nieuwste titels op de releasedatum. Hiervoor betaal je 15 euro per maand. De dienst is alleen nog beschikbaar op PC en cloud gaming platformen. Een consoleversie is nog niet beschikbaar.
    

Call of Duty-fans: 'Warzone onspeelbaar door overpowered Cold War-wapen'

Als je recentelijk Call of Duty: Warzone hebt gespeeld, ben je er vast al mee in aanraking gekomen; de DMR14. Het semi-automatische aanvalsgeweer, dat via Call of Duty: Black Ops - Cold War geïntegreerd is in Warzone, zorgt voor woede onder gamers. De relatief hoge burst fire en lage recoil, in combinatie met de hoge schade van de DMR14, zorgen ervoor dat deze uitermate dodelijk is. Zo dodelijk zelfs, dat gamers op Reddit vinden dat Warzone gewoon niet leuk meer is om te spelen. Je hebt nauwelijks tijd om te reageren als je geraakt wordt door de top tier rifle, blijkt uit onderstaande video.

It’s truly unplayable now. RIP Warzone Season 1 from r/CODWarzone


Lekker kijken: 2020 volgens Mega64

Elk jaar komen de heren van Mega64 met een lekkere trolly terugblik op het gamejaar. In 2020 gebeurde er een hoop, dus slaan de mannen volledig door in hun persoonlijke terugblik op vorig jaar. De Wacht kon er wel om glimlachen, maar de vraag is uiteraard of jij dat ook kan…


    

CD Projekt RED gaat zichzelf ‘krachtig’ verdedigen in groepsrechtszaak rondom Cyberpunk 2077

De feestdagen waren allesbehalve feestelijk voor CD Projekt RED. Een kleine twee weken voor kerst kwam de Poolse ontwikkelaar met Cyberpunk 2077, waarna de gamewereld te klein was voor de ontwikkelaar en het gamend publiek. Alle details over de onrust zijn breed uitgemeten door de gamepers, waaronder Power Unlimited, dus de Wacht zal je al die ellende besparen Nu is het zo dat een groep investeerders zó kwaad is op CD Projekt RED, dat zij zich verenigd hebben in twee groepsaanklachten tegen de ontwikkelaar.

Twee Amerikaanse advocatenkantoren hebben aanklachten ingediend wegens misleiding door CD Projekt RED. De ontwikkelaar zou de investeerders bewust verkeerd hebben geïnformeerd over de staat van Cyberpunk 2077 op de last-gen consoles. Dit staat dus helemaal los van de marketingcampagne van Cyberpunk 2077, waarover fans zo boos zijn. In een recent Bloomberg-artikel zegt het management van CD Projekt RED zich voor te bereiden op rechtsgang en zich krachtig te verdedigen tegen alle beweringen die de investeerders doen.

De gifbeker die Cyberpunk 2077 heet is dus voorlopig nog niet leeg voor CD Projekt RED. De Wacht heeft zijn PS4-copy voorlopig ook maar even weggelegd, want hoe verder hij komt in de verhaallijn, hoe vaker de game crasht. Wellicht dat de game na beter speelbaar is na de beloofde patches die de komende tijd worden uitgerold.

Check Vier nieuwe afbeeldingen van de Uncharted-film

Dit jaar verschijnt de Uncharted-film in de bioscoop, dus op Twitter verscheen gisteren post van de productie om de film te teasen. Met vier nieuwe afbeeldingen werd 2021 ingeluid. 'A new year. A new adventure awaits', luidt de tekst boven de post. Op de foto's zie je close-ups van een artefact, landkaarten en een beeld dat in een tombe lijkt te staan. Ook zien we iemands hand het artefact in een soort sleutelgat steken. Check ze hieronder:

Dat de film er dit jaar eindelijk komt, is voor de Wacht nog moeilijk te bevatten. Uncharted had in 2016 al een filmadaptie moeten krijgen, maar werd meermaals uitgesteld door regisseurswissels. Uiteindlijk belandde filmmaker Ruben Fleischer (Venom) op de regisseursstoel en werden Tom Holland en Mark Wahlberg gecast als respectievelijk Nathan Drake en Victor Sullivan. De opnames werden op 29 oktober vorig jaar afgerond.

World's Edge: 'Ontwikkeling Age of Empires 4 verloopt voorspoedig'

Age of Empires 4 werd alweer drie jaar geleden aangekondigd, dus is het hoog tijd voor een update over de voortgang. Shannon Loftis, studiohoofd van ontwikkelaar World’s Edge, gaf die update in een nieuwe blogpost op de site van Age of Empires. In een uitgebreide terugblik op 2020 reflecteerde Loftis op de release van AOE3: Definitive Edition en keek ze vooruit naar het volgende deel in de franchise.

Zonder je jaloers te maken zei ze dat de ontwikkeling van Age of Empires 4 goed verloopt en dat de game dagelijks wordt gespeeld door het personeel in Washington en Vancouver.

Het maken van een Real Time Strategy-game is best wel grappig; het kost tijd om de aparte systemen voor de game, zoals AI, rendering, de werking van economieën en simulatie te bouwen. Dan kost het ook nog eens een hoop tijd om ze allemaal te integreren. Als dat lukt, hebt je ineens een game en moet de boel ook nog gepolijst en gebalanceerd worden. Het belangrijkste is dat de game in de kern het product is dat je wil verschepen naar spelers, en ik kan met zekerheid zeggen dat Age of Empires 4 ook écht voelt als een Age of Empires-game.

Een kort en bondige update dus, maar voor liefhebbers van het RTS-genre én Age of Empires wellicht wel een geruststellende boodschap. Het gevoel van balans in een wereld vol verschillende volkeren, waarin jij je koninkrijk zelf bouwt, handel drijft en oorlog voert, is uiteraard erg belangrijk. Goed om te weten dat ze bij World’s Edge keihard bezig zijn om een goede nieuwe Age of Empires af te leveren, misschien zelfs wel in 2021!

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord