Peter Molyneux praat niet meer met de pers 

Peter Molyneux praat niet meer met de pers 2015-02-14T00:02:59
Het mag dan wel Valentijnsdag worden, de nacht valt nog altijd. Bekende gamedevelopers verdwijnen uit het zicht, dramatische koorklanken schallen door de straten, jonge mensen worden vermoord in hun huisje en huilende baby's krijgen bulten met spullen. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje 

De Wacht heeft sinds kort een Wii U in zijn bezit, en speelt dus nu aan de lopende band potjes Mario Kart 8 met zijn huisgenoten. Recent heeft hij de DLC aangeschaft, waar onder andere Wario's Gold Mine in zit. En dat muziekje is gortdroog.

 

Peter Molyneux wil niet meer met de pers praten

Een van de meest praatgrage mensen uit de gamesindustrie is het zat. Gerenomeerd flapuit en hoog-van-de-toren-blazer Peter Molyneux (Fable, Black & White) zegt niet langer met de pers te willen praten. Dit zei hij in een interview met The Guardian. Molyneux en zijn familie hebben recentelijk dreigementen ontvangen, waardoor de ontwikkelaar zich terugtrekt. Daarnaast zegt hij in een vrij emotioneel antwoord dat hij te vaak beloftes heeft gemaakt die hij niet waar kon maken: 

“I am so honoured to be a part of the games industry, but I understand that people are sick of hearing my voice and hearing my promises. I think honestly the only answer to this is for me to completely stop talking to the press. I think people are just sick of hearing from me. They’ve been sick of hearing from me for so many years now. You know, we’re done.” 

Dit gebeurt allemaal in de nasleep van de recente onthullingen over Molyneux' aankomende game Godus. Het is namelijk bekend geworden dat een hoop van de features die op de Kickstarter-pagina stonden en waardoor mensen de game gebackt hebben, simpelweg niet meer in de game zullen zitten. Daarnaast is er nogal wat commotie rondom een grootse Godus-prijsvraag waarvan de winnaar zijn prijs niet lijkt te krijgen.

De Wacht heeft er gemengde gevoelens bij. Hij is de beloftes van Molyneux ook wel zat, elke game is het weer het hetzelfde verhaal: Molyneux belooft game die wereld op zijn grondvesten zal doen schudden -> Molyneux slikt zijn woorden in -> Na release van de game vindt Molyneux het zelf eigenlijk toch geen goed spel. Dat werkt niet. Aan de andere kant is het bedreigen van iemand natuurlijk altijd een walgelijke zaak, dus dat mag geen reden zijn voor een dev om te verdwijnen. De Wacht is benieuwd hoe lang we niets van Peter gaan horen.  

 

Space Hulk: Deathwing - Rise of the Terminators trailer

Dat gamenamen af en toe lekker belachelijk kunnen zijn dat wisten we al lang, maar de woordenkots die boven dit stukje tekst staat spant de kroon toch wel voor de afgelopen tijd. Dat neemt verder niet weg dat de trailer er megavet uitziet. Space Hulk: Deathwing speelt zich af in het Warhammer 40,000 universum en wordt ontwikkeld door StreumOn Studio in samenwerking met Cyanide Studios. Over de release date of de platformen is nog niets bekend. We houden jullie op de hoogte! 

 

Sunset Overdrive - D'awwwwww achievement

Er is een nieuwe achievement voor Sunset Overdrive die 175 punten aan je Xbox gamerscore toevoegt, en hij heet de D'awwwww achievement. (Pin de Wacht niet vast op de hoeveelheid w's.) Om de achievement te unlocken moet je twaalf tekeningen vinden die gemaakt zijn door Ainsley, de dochter van de director van Sunset Overdrive, Drew Murray. Naast de lading punten unlock je er ook een frisse roze tutu outfit mee. Check het filmpje voor alle locaties van de tekeningen! 

 

Until Dawn - Valentines Day Trailer 

Until Dawn is een PS4 exclusive waarin keuze centraal staat. En moord ook, trouwens. In deze valentijnsdagtrailer krijg je een beetje een indruk van de gevolgen die je keuzes op de personages in het spel kunnen hebben. De premisse is die van een klassieke slasher horrorfilm: 1. Groepje jonge mensen gaat naar een huisje in het midden van nergens om bier te zuipen en naar elkaars tieten te kijken. 2. Ze zijn allemaal te dom om te poepen. 3. Dood en verderf. 

 

Bloodborne muziek is mega episch 

Sony heeft een making of video op het internet geknald waarin je een voorproefje krijgt van de muziek die alle duistere avonturen in de game gaat begeleiden. Schrijnende vrouwenstemmen en dramatische wendingen -  de Wacht krijgt er kippenvel van. 

Hiernaast zijn er nieuwe beelden van de character creator van de Japanse versie van de game. In dit filmpje zie je hoe een vrouwelijke Hunter gemaakt wordt. Ook de eerste zeven minuten van de laatste Bloodborne build zijn te kijken. Hypu! 

 

Binding of Isaac: Rebirth DLC is huge

Het aankomende DLC-pakket voor The Binding of Isaac: Rebirth heet toepasselijk Afterbirth en komt waarschijnlijk rond het begin van de zomer uit. Op de website van BoI is een blogje verschenen met een update over alle content die we mogen gaan verwachten, en het is nogal wat. Een paar van de belangrijkste highlights: 

  • 100+ nieuwe items
  • Nieuwe game mode 
  • Nieuw speelbaar personage
  • Nieuwe eindes
  • Nieuwe eindbazen
  • Nieuwe item combo's 

Omdat er zo veel items zijn is het niet realistisch om alle items met elkaar te laten combineren. Hierom zijn de fans gevraagd om hun tien meest gewilde itemcombinaties door te geven. Mocht je dus een van je ideeèn terug willen kunnen zien in de game, dan is dit je kans. Alle content van de DLC zouden volgens de blog tussen de 100 en 200 uur aan nieuwe gametijd moeten opleveren. De Wacht kan ironisch genoeg niet wachten. 

 

Evolve 5 vs. 1 glitch

#gamebreaker

 

De Wacht wil ook zo'n Mariopak

De nieuwe 3DS XL bevalt bij een hoop mensen al goed, maar om hem bij nog meer mensen goed te laten bevallen heeft Nintendo een paar retro-reclames voor de handheld uitgebracht. De c-stick, de grotere processorkracht en de head tracking functies van de nieuwe 3DS worden eens goed in het zonnetje gezet door een kerel met een gouden stem die je eigenlijk elke avond aan de rand van je bed wil hebben zodat hij je een verhaaltje kan voorlezen. 

 

Sexy controllers zijn sexy 

Hardware modder BlechBOX maakt in zijn vrije tijd slicke controllers, waarvan deze witte de laatste is. Mocht je het zelf ook willen doen dan kan je hier de volledige galerij inclusief uitleg vinden. Dayum! 

 

Iiiii'll be there for yooouuuuu 

Mensen met te veel tijd doen leuke dingen, zoals het namaken van de verschillende kamers uit Friends in The Sims 3.

 

Later! 

De Wacht sluit deze keer tegen alle traditie in niet af met een gifje, maar met dit plaatje. Gewoon voor wat gegarandeerde nachtmerries of een verpeste ochtend. 

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord