Overwatch laat nieuw personage Ana zien 

Overwatch laat nieuw personage Ana zien 2016-07-13T11:42:26
Omdat we echt niet meer om Pokémon Go heen kunnen, doet de Wacht een gewaagde poging om tijdens deze Nachtwacht het spel alleen in de intro te noemen. Gaat het hem lukken?

Kattengifje

   

Volgende Fallout 4 DLC vanaf 26 juli beschikbaar

26 juli is waarschijnlijk een dag waarop het ganse land zich in de vakantie sferen beweegt. Tijd om dan aan games als GTA V, Fallout 4 of Pokémon - Goh, hoe heette die app van Nintendo ook alweer? - is er even niet meer. Toch komt Bethesda op deze dag, midden in de globale rustperiode, met een nieuw hoofdstuk voor Fallout 4. De DLC met de naam Vault-Tec Workshop, waarin we een eigen Vault mogen gaan bouwen, komt dan namelijk uit. De releasedatum is door de uitgever gecommuniceerd via haar Twitter-kanaal.

Na de Vaul-Tec DLC komt er nog één stuk nieuwe content, genaamd Nuka World. Dit belooft ook weer een groter pakket te worden met een nieuw gebied (pretpark setting, jeej) en waarschijnlijk iets dat lijkt op een verhaal.

   

Nieuw Ghostbusters-spel is top-down shooter

Activision is de trotse eigenaar van de Ghostbusters-licentie en ziet de nieuwe film als een goede reden om weer eens een spel uit te poepen. Vandaag is de launch + announcement trailer uitgebracht en zien we waar de grote uitgever ons lekker mee probeert te maken.

  

Het feministische gehalte van het spel is aanzienlijk lager dan in de film, want de verdeling van het geslacht van de personages is namelijk gelijk. Voor spelers die zich een beetje ongemakkelijk voelen als ze met EEN VROUW moeten spelen, is er nu dus de mogelijkheid om met een karakter te spelen dat ergens in zijn low-res broekje een piemeltje verstopt heeft. Want zeg nou zelf, dat voelt toch veel vertrouwder!

De nieuwe Ghostbusters game is verkrijgbaar op de Xbox One, PS4 en PC. De gameplay valt het best te omschrijven als een top-down shooter die in het gezelschap van drie vrinden in co-op gespeeld kan worden. Ghostbusters bevat het bekende loot-systeem waarmee je door het verzamelen van wapens en gear je personage sterker maakt. Een ander belangrijk detail is dat de game een verhaal heeft. Het speelt zich namelijk na de gebeurtenissen van de nieuwste film af. De game kost €49,99 op de PS4 en Xbox One. Op de PC ben je €39,99 kwijt als je het spel aan wil schaffen.

             

Overwatch verandert regels en presenteert nieuw personage

Overwatch is een hele tijd het lievelingetje van het internet geweest. Maar met de komst van Pokémon… – Goed waar was ik gebleven? – Geen idee, in ieder geval, de aandacht rondom de game is de laatste dagen een klein beetje verslapt. Blizzard pikt dit natuurlijk niet en komt vandaag daarom met groots nieuws. Er is namelijk een nieuwe personage aangekondigd, genaamd Ana. Deze vrouwelijke scherpschutter die ingedeeld staat onder de Support class, healt haar team terwijl ze gelijktijdig haar vijanden verziet van negatieve zenuwimpulsen.

De aankondiging van Ana wordt wat kracht bijgezet door meteen met een trailer te komen. De stoere dame heeft een Biotic Rifle waarmee zo op lange afstand haar teamgenoten healt, of juist schade doet als het personage een andere kleur vertegenwoordigt. Ana heeft daarnaast een vaardigheid waarmee ze een ‘sleep dart’ afschiet en haar tegenstander de volledige Jigglypuff behandeling geeft. Verder heeft ze een Biotic Grenade die eigenlijk hetzelfde doet als de Biotic Rifle, maar dan in de vorm van een granaat. De Ult van Ana draagt de naam Nano Boost en zorgt ervoor dat alle teamgenoten een damage boost krijgen, sneller worden en meer schade kunnen verdragen. Pittige tante dus!

Fun fact: Ana is de moeder van Pharah!

Wanneer Ana precies wordt toegevoegd aan alle versies van de game is nog niet duidelijk. Wel is het mogelijk voor PC-gamers om de Support al te proberen, door in Battle.net bij regio voor ‘PTR: Overwatch’ te selecteren.

Blizzard is nog niet klaar met het nieuws rondom Overwatch, want tegenover Gamespot laat designer Scott Mercer weten dat de regels voor Competitive Play aangescherpt worden. In de toekomst gaat het namelijk niet meer mogelijk zijn om personages meerdere malen in je team te hebben. 

"The big thing for Competitive Play is we're going to turn on one-hero limit, so players will not be able to stack more than one of the same hero within a Competitive match. It's not going to affect Quick Play at all, but it is something we're going to turn on for Competitive."

Deze maatregel staat al vast. Wat nog niet helemaal helder is, is de bonus die teams krijgen als er gelijk wordt gespeeld. Blizzard is nog een beetje zoekende naar de juiste beloning om beide teams het gevoel te geven van ‘Onze tijd is niet compleet nutteloos besteed’. Sudden Death gaat namelijk in Season 2 verdwijnen waardoor de mogelijk tot een gelijkspel wordt toegevoegd. Wanneer we de nieuwe regels mogen verwachten is nog niet gecommuniceerd.

  

Greystone de nieuwste aanwinst van Paragon

    

Een duik in de cijfertjes

Het einde van de Wacht is dan nu toch echt in zicht gekomen. Maar natuurlijk eindigen we met een piek, en dit keer eentje in de statistieken van Pr0nhub. Deze piek valt te verklaren, door enkele andere ‘pieken’. Toch best bizar dat het aantal zoekresultaten naar Pokémon zo erg toeneemt door een simpele app als Pokémon Go -dverdomme!

Pr0nhub statistieken

De Wacht is sinds de app uit is niet meer gaan zoeken op de term Pokémon. Zijn aandeel op de site is stabiel gebleven.

Laters!

Laters!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord