Overwatch behaalt 30 miljoen spelers 

Overwatch behaalt 30 miljoen spelers 2017-04-29T13:31:52
De zaterdag sijpelt voorbij en de Wacht is bezig zijn kater te verwerken met nieuws over Overwatch en Call of Duty WWII. Verder is er nog plek voor een paar trailers over DiRT 4, Forza Horizon 3 en Injustice 2. Goedemiddag!

The Joker weet wat uitdelen is in Injustice 2 trailer

      

Geen health regeneration in Call of Duty WWII singleplayer

Je weet dat de lente pas echt kan beginnen als een nieuwe Call of Duty uit de doeken is gedaan. Deze week hebben we dan eindelijk vernomen dat de nieuwe Call of Duty terugkeert naar de Tweede Wereldoorlog, iets waar pas een decennium om wordt gevraagd. Aan Sledgehammer Games is het nu de eer om de fans tevreden te stellen. Een belangrijke wijziging die de studio in ieder geval doorvoert, is het verwijderen van automatische health regeneration. Spelers moeten in de singleplayer weer voorkomen dat ze geraakt worden of actief op zoek gaan naar leven. Schuilen achter een object voor een aantal seconden is niet meer van deze tijd. In een interview met Polygon laat studio-baas Glen Schofield het volgende weten: 

“You’re not the superhero. You can’t just stand there taking seven bullets, ducking, shooting again. It’s refreshing for us to deal with recruits who aren’t Tier One warriors, to show that vulnerability. They’re naïve. It’s been a really cool challenge creating this different kind of gameplay.

De supersoldaat die we de laatste CoD mochten zijn, is in het aankomende deel verleden tijd. Activision lijkt nu dus van de overdreven futuristische gadgets te zijn afgestapt, al willen we tijdens de eerste gameplay beelden nog echt even zien dat dit een volwaardige WWII shooter is zonder gekkigheid. 

Call of Duty WW2

Call of Duty WWII verschijnt op 3 november en wordt gemaakt door de studio achter Advanced Warfare. Hoe groot is de hype hier rondom de nieuwe CoD?

Call of Duty WW2

     

Maximaal aan de Rally in DiRT 4 beelden

    

Nederland staat 15de op Overwatch ranglijst

Dit jaar is er weer een wereldkampioenschap om te zien welk land de beste Overwatch spelers heeft. De voorbereiding op dit enorme evenement zijn inmiddels begonnen en we weten welke landen er allemaal aan het WK mee mogen doen. De ranglijst wordt bepaald door de gemiddelde skill rating die de beste 100 spelers van ieder land hebben. Nederland staat op dit moment op een 15de plaats boven landen als België, Italië en Australië. China staat op de eerste plaats, net voor Zuid Korea en de Verenigde Staten. De grote afwezige in de lijst is Noord Korea, dat land lijkt vooralsnog alleen maar praat en geen daad.

 1. China – 4550
 2. South Korea – 4522
 3. United States – 4470
 4. Sweden – 4309
 5. Finland – 4295
 6. United Kingdom – 4293
 7. Canada – 4291
 8. France – 4268
 9. Denmark – 4259
 10. Russia – 4221
 11. Germany – 4219
 12. Japan – 4184
 13. Australia – 4184
 14. Chinese Taipei – 4162
 15. Netherlands – 4147
 16. Hong Kong – 4113
 17. Norway – 4101
 18. Poland – 4093
 19. Brazil – 4071
 20. Italy – 4068
 21. Spain – 4051
 22. Israel – 4007
 23. Singapore – 4002
 24. Thailand – 3999
 25. Argentina – 3992
 26. Turkey – 3960
 27. Belgium – 3942
 28. Vietnam – 3941
 29. Portugal – 3930
 30. New Zealand – 3922
 31. Austria – 3900
 32. Romania – 3861

Inmiddels zitten we in de tweede ronde en nu kan er tot en met 5 mei gestemd worden op een drietal spelers uit je land die je af wil vaardigen om de eer van de natie te verdedigen tijdens het toernooi. Op 8 mei worden de teams bekendgemaakt die deze zomer echt mee gaan doen aan de Overwatch World Cup.

Overwatch

Het belooft weer een spannende strijd te worden. Vorig jaar wist Zuid Korea er met de overwinning van door te gaan gevolgd door Rusland en Zweden. Nederland is zeker geen favoriet voor de eindstrijd, maar een mooie underdog met een gunfactor. We zijn heel benieuwd hoe Team NL het er dit jaar van af weet te brengen. Tijdens het vorige wereldkampioenschap deed Nederland nog niet mee. 

        

Forza Horizon 3 en Hot Wheels is een magische combinatie

     

Aanschouw de veranderingen van het nemesis-systeem van Shadow of War

Middle-earth: Shadow of Mordor was een van de grote verrassingen van het gamejaar 2014. De game van Monolith Studios wist vriend en vijand te verbazen met het nemesis-systeem waardoor iedere vijand anders aan wist te voelen. Als je in het spel wordt vermoord door een Orc, dan wordt deze gepromoveerd in het leger van Sauron, waardoor deze een lastigere tegenstander vormt en zelfs zijn eigen soldaten heeft om hem te ondersteunen.

Het nemesis-systeem keert terug in het vervolg Middle-earth: Shadow of War dat later dit jaar verschijnt. In de onderstaande trailer van IGN bespreekt Warner Bros. enkele aanpassingen richting het veel geprezen nemesis-systeem. Zo is het nu mogelijk om je eigen leger op te zetten en soldaten vanuit verschillende facties een hoge positie te geven. Het gebruiken van de factie eigenschappen, verandert vervolgens weer de omgeving waar zijn controle over hebben.

Verder valt er te zien dat je niet meer beperkt bent tot het overnemen van Orcs, maar is het ook mogelijk een trol onder controle te nemen en deze zich aan te laten sluiten bij je horde tegenstanders van Sauron. De opzet van het spel verandert in Shadow of War best wel veel, hoewel de bekende animaties weer gerecycled worden draait het nu veel meer om het overnemen van forten en andere vestigingen. De Wacht is in ieder geval enorm benieuwd naar deze game.

      

Overwatch behaalt mijlpaal van 30 miljoen spelers

Bijna precies een jaar geleden wist Blizzard het genre van de team-based shooter met Overwatch compleet op zijn kop te zetten. De game, waarin je in een team van vijf helden met diverse vaardigheden het team van de oppositie moet zien te weerhouden de objective over te nemen, is nog altijd immens populair. Uitgever Blizzard laat vandaag weten dat Overwatch door 30 miljoen spelers is gespeeld. Ter vergelijking, deze week werd bekend dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild door 2.7 miljoen gamers wereldwijd is gekocht in de maand maart. Overwatch heeft dus meer dan 10 keer zoveel spelers als de game van Nintendo die het ook al achterlijk goed heeft gedaan.

De cijfers moeten wel een beetje in perspectief worden geplaatst, want het gaat om het totaal aantal spelers dat de game sinds de lancering heeft gehad. Gamers die na één dag al gestopt zijn met het spelen van de game, horen hier dus ook bij. Wat wel indrukwekkend is aan het aantal is dat Overwatch nog altijd goed blijft verkopen. In januari werd het aantal van 25 miljoen spelers behaald en dus zijn er in een kleine drie maanden 5 miljoen nieuwe spelers aangetrokken.

Blizzard blijft Overwatch nog een geruime tijd ondersteunen en is actief na aan het denken over nieuwe heroes, levels en modes voor de game. Ondertussen wordt er nog maandelijks gekeken of de balans tussen de personages goed is. Blizzard stopt altijd bijzonder veel liefde in haar games en dat is iets dat gamers wereldwijd nog altijd enorm kunnen waarderen. Naast de 30 miljoen spelers heeft Overwatch nog een andere mijlpaal gehaald deze week, want inmiddels zijn er nu ook 30 miljoen spelers die een hekel hebben om tegen Bastion te spelen.

Reaper

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord