Ook Warcraft 3 krijgt na jaren weer een update 

Ook Warcraft 3 krijgt na jaren weer een update 2016-03-13T15:24:31
Blizzard heeft de smaak van klassieke games te pakken, want een week na de Diablo 2-update wordt bekend dat ook Warcraft 3 een patch krijgt. Verder in de Weekendwacht der typisch zondagnieuws: Final Fantasy XV-geruchten, Rocket League in Dying Light, een Twitch-streamer die haar account kwijtraakt aan haar ex-man en meer. Goedemiddag!
Aw Yiss, my first post hits the front page. Upvotes for everybody!!!

              

‘Final Fantasy XV verschijnt op 30 september’

Hoewel velen verwachten dat de releasedatum van Final Fantasy XV bekendgemaakt wordt op het speciale Final Fantasy XV-evenement in Los Angeles, meldt Gematsu al te weten dat de game op 30 september zal verschijnen. Het nieuws wordt nog bericht als gerucht omdat Gematsu zijn “drie onafhankelijke bronnen” niet bekend wil maken, maar de nieuwswebsite benadrukt dat de bronnen wel degelijk te vertrouwen zijn. Final Fantasy XV is inmiddels al tien jaar in ontwikkeling, dus de releasedatum klinkt zeker reëel – voor je de datum al met rode stift en de bijkomende hartjes noteert in je agenda, is het echter wel verstandig om de nodige korrels zout er overheen te flikkeren. Laten we eerst maar wachten tot 31 maart, wanneer Uncovered: Final Fantasy XV - het speciale evenement waarop we meer te weten zullen komen over de game - te zien is. 

Final Fantasy XV

                   

Rocket Leage buggy-skin in Dying Light

Rocket League zit inmiddels bomvol referenties naar andere games, zo voegde ontwikkelaar Psyonix eerder al Sunset Overdrive- en Fallout 4-content toe aan het autovoetbalfestijn – Techland gooit het even over een andere boeg. In plaats van zombies naar Rocket League te brengen heeft de ontwikkelaar namelijk een Rocket League buggy-skin beschikbaar gesteld in de met zombiegevulde wereld van Dying Light. Je behandelde die zombies toch al als voetballen…

                    

Fragging and DM-Chill in Unreal Tournament-trailer

De Pre-Alpha van Unreal Tournament is nog altijd in volle gang, en ontwikkelaar Epic Games blijft gratis content aan de game toevoegen. De map DM-Chill is deze week aan de beurt en dat verdient een video met gameplay waar elke shooterfan spontaan van begint te watertanden. Wel jammer van de muziek. Mocht je ook de smaak te pakken hebben gekregen, dan kun je Unreal Tournament hierrr gratis downloaden en nog van de Pre-Alpha genieten – wie weet blijk je zo goed te zijn dat je mee kunt doen aan de ESL Cup.

                      

J.J. Abrams bevestigt dat de Portal- en Half-Life-films nog in de maak zijn

Mocht je net als de Wacht een brandende passie voor games en films bezitten (daar zijn zalfjes voor), dan zal het je deugd doen om te lezen dat de Portal- en Half-Life-films nog altijd in de maak zijn. Het was een tijd lang stil rondom de projecten van Valve en regisseur J.J. Abrams (ze werden tijdens DICE 2013 aangekondigd), maar laatstgenoemde bevestigt in gesprek met IGN dat de films eraan zitten te komen. Er wordt op het moment gewerkt aan het schrijven van de verhalen van beide films, maar Abrams heeft verder niets te melden. Hoewel gamefilms niet altijd even succesvol zijn, heeft de Wacht wel vertrouwen in een samenwerking tussen Valve en Abrams – helaas lijkt het er niet op dat hij ook daadwerkelijk de films gaat regisseren, en is hij vooralsnog alleen producer. 

Half-Life

                

Warcraft 3 krijgt veertien jaar na release weer een update

Diablo 2 is niet de enige game van Blizzard die na jaren nog een update krijgt, zo maakt Robert Bridenbecker – vicepresident van Technology Strategy and Planning - bekend in onderstaande video. Op 15 maart krijgt het in 2002 uitgekomen Warcraft 3 namelijk weer een update – de eerste sinds 2011. Wat er precies aan de game veranderd gaat worden door Patch 1.27 is niet helemaal duidelijk, maar aangezien de Diablo 2-patch vooral gericht was op het optimaliseren van de klassieker op moderne PC’s, verwachten we een soortgelijke update van Warcraft 3. Bridenbecker meldt in de video dat de aankomende update “the first stop” is, dus het lijkt erop dat Blizzard nog lang niet klaar is met Warcraft III. 

                  

De eerste 10 minuten van Telltale Games-achtige The Descendant

The Descendant lijkt een liefdesbaby van Bethesda en Telltale, en mocht je benieuwd zijn naar hoe dat er uit ziet, dan kun je terecht bij de onderstaande eerste tien minuten van de eerste episode. Het verhaalgedreven, post-apocalyptische avontuur van ontwikkelaar Gaming Corps AB verschijnt op 24 maart voor PC, en hoewel de game er niet bepaald mooi uitziet en niet de beste stemacteurs heeft, kan de point-and-click gameplay wel eens goed samengaan met deze setting. Of dat inderdaad het geval is, moet nog blijken, want van de onderstaande 3 minuten aan echte gameplay worden we niet veel wijzer. Mocht je toch geïnteresseerd zijn en meer willen weten over het verhaal van The Descendant, check dan deze trailer.

                       

Streamer raakt Twitch- en social media-accounts kwijt aan ex-man

Als je veel op Twitch bent te vinden en het wel leuk vindt om naar gamende mensen te kijken, dan is de kans groot dat je ara_gaming wel eens bent tegengekomen. Recentelijk besloot ara_gaming te scheiden van haar man, en hoewel dat an sich geen voorpaginanieuws is, volgde er een bizarre samenloop van omstandigheden die ervoor zorgde dat de streamer al haar social media-accounts (inclusief Twitch) kwijt is. Sterker nog, er zit uit het niets een compleet andere vrouw gebruik te maken van ara_gamings account, en niemand weet waar ze vandaan komt (via Gameranx). 

De nieuwe ara_gaming

Het bizarre van ara_gamings situatie is het feit dat ze al haar accounts kwijtraakte in de scheiding. Waarom haar aankomende ex-man - de scheiding is nog niet helemaal rond - accounts heeft gekregen waar hij zelf nooit op te zien was, is onduidelijk. De streamer die nu te zien is op ara_gamings Twitch-kanaal verduidelijkt ook vrij weinig; ze meldt tijdens haar eerste stream dat ara_gaming het account vrijwillig opgaf, maar mag voor de rest niets zeggen vanwege “legal reasons”. En dat strookt een groot deel van het Twitch-publiek niet – de hashtag #aragate (wat natuurlijk een knipoog naar de befaamde Gamergate-hashtag is) wordt al in gebruik genomen, en de comments van ara_gamings video’s staan vol met boze fans die een verklaring eisen. Een gedeelte van de fans beschuldigt ara_gamings ex-man al van het doorverkopen van de accounts, maar hij ontkent alles. Dit Twitch-drama krijgt ongetwijfeld nog een staartje. 

                      

Star Wars Battlefronts Outer Rim-uitbreiding verschijnt volgens GameStop op 5 april 

Het lijkt erop dat we nog iets langer moeten wachten op nieuwe content voor Star Wars Battlefront, webwinkel GameStop heeft bij de Outer Rim-uitbreiding namelijk een releasedatum van 5 april aangegeven. De uitbreiding zou in maart uit moeten komen, maar zou dus wel eens een kleine vertraging opgelopen kunnen hebben. Naast een releasedatum geeft GameStop ook de prijs van de uitbreiding: 15 dollar. 

Outer Rim

Outer Rim is één van de vier Battlefront-uitbreidingen die je bij de Season Pass van 50 euro krijgt en hij zal nieuwe heroes bevatten; Rodian, Greedo en flapgezicht Nien Nunb. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe maps op Nunbs thuisplaneet en Jabba the Hutts planeet, en kunnen spelers daar overheen rennen met een aantal nieuwe wapens. Ook bevat de update een nieuwe gamemodus genaamd Extraction. EA heeft de datum en prijs die GameStop aangeeft nog niet bevestigd.

                  

Gast voltooit na 71 uur oefenen een absurd Super Mario Maker-level

Dat er verdomd lastige levels in Super Mario Maker gemaakt worden, is al lang bekend, maar de zondag is een ideaal moment om te kijken naar hoe een gast na meer dan 71 uur in een level gestoken te hebben, eindelijk de finish behaalt. Want knap, dat is onderstaande prestatie zeker. Een vriendelijke waarschuwing voor iedereen met een koptelefoon: Failstream begint spontaan te schreeuwen wanneer hij de pijniging die Docta’s Office: Surgical Shells heet, als eerste voltooit. 

                          

En onthoud: vertrouw geen fruit. Fijne dag nog!

View post on imgur.com

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord