Ontwikkelaars bepalen voortaan eigen Steam deals 

Ontwikkelaars bepalen voortaan eigen Steam deals 2014-02-27T09:19:13
Rockstar wordt weer eens aangeklaagd vanwege GTA V, maar ditmaal door een wel hele linke dame. Ook over Nintendo en Sony heeft de Wachtster trouwens minder leuk nieuws… Dit in scherp contrast tot Valve die ontwikkelaars voortaan zelf hun deals laat bepalen op Steam. More sales incoming?

 Hai there

 

Steam: ontwikkelaars bepalen vanaf nu zelf sales

Je hoeft binnenkort niet meer te wachten tot de komst van een willekeurige feestdag om te genieten van een sale op Steam! Steam heeft namelijk nieuwe Steamworks tool aangekondigd waarmee ontwikkelaars zelf hun games in de aanbieding kunnen gooien. Reddit user Sharkiller zag een post in de Steamworks community, waarin het beleid uit de doeken gedaan wordt.

De Steam tool

Kort gezegd, kunnen ontwikkelaars door de toevoeging van deze tool tot twee maanden van te voren aangeven of ze een deal willen aanbieden. Er zijn tot dusver twee opties te onderscheiden: een weeklange deal met een bepaald kortingspercentage, of custom korting voor een periode van twee weken. Deze deals gaan dan automatisch op het aangegeven tijdstip live. Alden Kroll (van Valve) kwam met het volgende statement:

“As with the addition of a 'Recently Updated' section to Steam, this is another effort to shorten the distance between developers and customers. This new Steamworks tool allows developers to configure discounts for their own products, on their own schedules. They can define custom sale periods or opt in to regularly scheduled sales. This will enable developers to better coordinate their promotions with events, announcements, or major updates they are planning for their products.”

Normaal gesproken is het overeenkomen van een vraagprijs een proces tussen Valve en de ontwikkelaar in kwestie. Valve trekt zich nu dus min of meer terug en hoeft geen toestemming meer te geven. De nieuwe feature lijkt echter nog niet helemaal correct te werken. Indie developer Dan Marshall Twitterde in ieder geval over een foutmelding.

Marshall TwitterValve gaf tijdens de Steam Dev Days ook al aan de controle meer bij de ontwikkelaars neer te willen leggen en dat was blijkbaar geen loze belofte… Maar wat zou de invloed van dit nieuwe beleid zijn op de traditionele sales? De Wachtster hoopt in ieder geval dat de twee vredig naast elkaar kunnen bestaan. Make love en zo.

 

The Order: 1886 trailer

De Wachtster presenteert een nieuwe trailer (inclusief gameplay) voor The Order: 1886. De game gaat over de strijd tussen The Order en een soort monsterachtig half-ras. Het half-ras is al eeuwenlang de sterkere totdat de mensheid een geheimzinnige substantie ontdekt die hen steeds weer hernieuwde levenskracht geeft. Aan het eind van de 19e eeuw keren sommige mensen zich tegen The Order, omdat ze het niet langer eens kunnen zijn met de strenge wetgeving. Meer weten? Check dan ook vooral Jan zijn preview!

 

Ontslagen en verdwijnende winkels bij Sony

Voor de Wachtster aan de slag ging bij deze glorieuze website dacht ze echt dat bedrijven in de bizzzz zwommen in de poen. Maar hierbij brengt ze het zoveelste ontnuchterende bericht, ditmaal over Sony.

Happy times

Sony verwacht aan het einde van het fiscale jaar (eind maart dus) een verlies te draaien van $1.1 miljard. Men is daarom bezig met een aantal flinke maatregelen, waaronder een herstructurering. Op deze manier probeert Sony hun ‘competitiviteit te behouden in een evoluerende elektronica markt’.

Onderdeel van deze maatregelen is het sluiten van de deuren van 20 van de in totaal 31 Sony-winkels in Amerika. Zo’n 1000 werknemers zullen hierdoor op straat belanden.

“In addition, in an effort to further streamline costs and continue focus on existing partner relations, Sony announced the closure of 20 U.S. Sony Stores. This is in line with Sony Corporation’s Feb. 6 earnings announcement outlining an estimated headcount reduction of roughly 5,000 employees globally.”

Globaal zal het om zo’n 5000 banen gaan. Volgens Mike Fasulo (chief operating officer van Sony Electronics) is deze stap een zware, maar noodzakelijke om ervoor te zorgen dat men in de juiste positie verkeert om in de toekomst weer te kunnen groeien. Sony wil in deze toekomst de nadruk leggen op alle premium producten, waaronder gelukkig ook hun gaming assortiment. Slaak die zucht van verlichting maar!

 

Mid-Wacht peptalk

De Wachtster houdt van jullie!

 

Diablo 3 patch… en bugs

Diablo 3 krijgt vandaag een flinke patch. Hoogtepuntje is uiteraard het zogenaamde Loot 2.0, waarmee het lootsysteem compleet op de schop gaat. Loot 2.0 behelst onder andere het Smart Drop systeem, waarmee de kans sterk vergroot wordt dat je loot ook daadwerkelijk te dragen is door je klasse.

Maar er is meer! De Nightmare, Hell en Inferno moeilijkheidsgraden zijn vervangen door een meer dynamisch systeem. Nieuwe sociale features zijn de zogenaamde Clans en Communties, waardoor spelers toegang hebben tot ‘private member rosters, news and info posts and dedicated chat. En hier bovenop zijn er ook nog talloze karakter-specifieke updates, boss en monster tweaks, en nieuwe stats geïmplementeerd. Check voor de volledige waslijst de patch notes.

Diablo 3

Speciale mention echter nog effe voor de zogenaamde 'cursed events', die je uitzonderlijke lootz kunnen opleveren. Het triggeren van een cursed event resulteert in het verschijnen van ofwel een hele wave aan mobs of juist een hele sterke uitdager. Community team member Nevalistis schreef er het volgende over:

"Across the land, there have been sightings of great treasure troves and boons succumbing to demonic taint. Inspecting such cursed items may present the most curious of adventurers with too overwhelming a challenge to survive. Still, those that somehow prove successful, and in the ever unlikely event surpass expectations, may find themselves exceptionally rewarded."

Maar helaas komen al deze leuke dingetjes vergezeld van een boel narigheid… Er schijnen namelijk al flink wat bugs gevonden te zijn. Op het forum van Blizzard is er inmiddels een lijst opgesteld met de known-issues. Sommige hiervan zijn niet meer dan hinderlijk, zoals een verkeerd weergegeven playtime, maar het komt ook voor dat mensen vastlopen op het home screen of een bonus niet ontvangen.

O, en voor de Wachtster het vergeet: de Auction House sluit 18 maart haar deuren. Dagdag, tot nooit weer ziens!

 

'Nintendo moet mobiel gaan'

Groot Nintendo-aandeelhouder Seth Fischer (Oasis Capital Management) dringt erop aan dat Nintendo toch games gaat maken voor iOS en Android. Hij schreef het volgende in een brief aan Saturo Iwata: 

"We believe Nintendo can create very profitable games based on in-game revenue models with the right development team. Just think of paying 99 cents just to get Mario to jump a little higher. Nintendo needs to embrace this thematic change in consumer demand, behavior, and expectations to stay relevant. "

Hoe haalt hij het in zijn hoofd? Mario op een smartphone die voor 99 cent wel effe een beetje hoger voor je springt… De Wachtster krijgt bijna een flauwte als ze er alleen al aan denkt!

New Super Mario Bros. Wii U

Gelukkig is Nintendo zelf ook van mening dat het uitbrengen van hun software op third-party platformen slecht is voor hun business model. Uit vorige uitspraken is duidelijk dat het wat hen betreft, blijft bij het gebruiken van mobieltjes om meer mensen naar hun eigen hardware te trekken. Wat betreft de brief heeft Nintendo aangegeven niet publiekelijk te gaan reageren. De druk op Nintendo neemt echter nog altijd toe door investeerders zoals Fischer die zware kritiek op het bedrijf blijven uiten. Houdt het dan nooit op!

 

Gods Will Be Watching

Gods Will Be Watching is een gewelddadige point-and-click thriller (excuse me?), waarin het draait om het maken van morele keuzes en exploreren. De game zou in eerste instantie deze maand nog uitkomen, maar is inmiddels verschoven naar juni. Het team heeft nog iets meer tijd nodig om de game op te poetsen en om leuke trailers uit te brengen.

 

Rockstar weer aangeklaagd vanwege GTA V

Hè, gezellig! Weer een aanklacht tegen Rockstar. Ditmaal gaat het om de dochter van een gepensioneerde gangster die beweert dat haar beeltenis en levensverhaal gebruikt zijn in Grand Theft Auto V.

De mevrouw in kwestie heet Karen Gravano en was lange tijd onderdeel van de cast van de Amerikaanse reality show Mob Wives. Ze heeft een schadeclaim tegen Rockstar ingediend voor $40 miljoen. Gravano stelt namelijk dat zij overduidelijk de inspiratie is geweest voor Antonia Bottino, die je kunt ontmoeten tijdens de missie ‘Burial’. Spelers vinden Bottino vastgebonden en onderweg om levend begraven te worden.

Gravano

Wanneer je Bottino helpt, maakt ze zich bekend als de dochter van de gepensioneerde Gambetti-familie underboss Sammy Bottini, die zijn gangsterleven heeft opgegeven en als onderdeel van een deal met de overheid meegewerkt heeft als getuige. De echte Gravano is de dochter van de Gambino-familie underboss Sammy (The Bull) Gravano, die toevalligerwijs ook zijn leven als gangster aan de wilgen heeft gehangen en mee heeft geholpen aan een deal met de aanklager om John Gotti aan te pakken.

Bottino

Het volgende is afkomstig uit de aanklacht van Gravano:

"Notwithstanding the fact that plaintiff has the utmost respect for the writers and creators of the Grand Theft Auto 5 video game, her story is unique and is hers to tell."

Coincidence? I think not! Nou ja, dat moet een rechter ook maar bepalen… Het lijkt in ieder geval aannemelijker dan menig eerdere aanklacht, of niet, Lindsay?

 

Memes en dingen

Pls. Tell me more.

Herkenbaar?

 

Rick Rolls worden niet oud.

Rick Rolled

 

Lekker koesen!

REACTIES (66) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord