Oculus VR koopt 'hand sensing' tech bedrijf 

Oculus VR koopt 'hand sensing' tech bedrijf 2015-07-17T01:44:15
Eindelijk! Het begint erop te lijken dat Oculus binnenkort je handen in de virtuele wereld kan plaatsen. Daarnaast is Ultra Street Fighter IV dit weekend gratis en verdient Fallout Shelter aardig wat knaken. Nachtwacht, goedemorgen.

Fallout Shelter verdiende $5 miljoen in twee weken

Bethesda blies iedereens hersenpan weg afgelopen E3. Fallout 4 was al ver in ontwikkeling en komt dit jaar nog uit, maar tot die tijd mochten we ons vermaken met de gratis mobiele titel Fallout Shelter. Het enige nadeel is dat Shelter vooralsnog alleen uit is voor iOS systemen en Android pas volgende maand aan de beurt is. Maar dat mag de pret niet drukken, in ieder geval niet voor Bethesda, want Shelters haalde in de eerste twee twee weken al $5,1 miljoen op. Best aardig voor een tussendoortje!

Fallout Shelter

SuperData is het bedrijf dat onderzoekt hoe het met de digitale verkopen gaat in de game-industrie. En dat gaat best goed eigenlijk. In juni waren de verkopen 4% hoger dan in mei en dat komt uit op $367 miljoen. Vergeleken met vorig jaar liggen de verkopen zelfs 20% hoger, dus zeg je doosjes maar vaarwel jongens, digitaal is toch echt de toekomst. De top vijf van juni ziet er als volgt uit: CoD: Advanced Warfare, GTA 5, The Elder Scrolls Online, Batman: Arkham Knight en Destiny.

SuperData

Maar nu wil de Wacht graag dat Fallout Shelter heel vlot naar Android apparaat komt, want anders is de hype al lang en breed voorbij...

 

Let’s Play Deus Ex met de makers ervan

Deus Ex gaat alweer 15 jaar mee, en met een nieuw deel in aantocht is het altijd leuk om even dat tripje down memory lane te maken. In deze let’s play spelen de oude rotten die de game mede tot stand hebben gebracht een klein uurtje Deus Ex. Mooi spul:

 

Ultra Street Fighter IV dit weekend gratis op Steam

Zit je tijdens deze game-droogte ook verlegen om een tof spelleke? Er komt weinig nieuws uit deze maanden en je backlog blijkt toch sneller bijgewerkt dan gedacht? Geen nood, dit weekend kan je Ultra Street Fighter IV gratis spelen op Steam. Mocht  je het zo intens vet vinden, dan kan je hem meteen kopen met 66% korting, dus dat is mooi meegenomen.

Ultra Street Fighter IV

Ultra Street Fighter IV brengt ons vijf nieuwe personages en zes nieuwe stages. Het is een flink uitgebreidere versie van het origineel en even gratis spelen is nooit weg. Doe je ding, want je kan nu al beginnen!

 

Kennis is macht – hoe werkt dat No Man’s Sky nu eigenlijk?

Wisten jullie al dan No Man’s Sky procedurally generated is? Natuurlijk, want dat is het buzz woord wat altijd gebruikt wordt als het over deze titel gaat. Maar wat betekent dat nu precies? En hoe komt het dat No Man’s Sky duizendmiljoenmiljard unieke planeten kan genereren? Game/Show legt er het een en ander over uit:

 

Oculus VR koopt ‘hand-sensing’ tech bedrijf

De Wacht vindt dat virtual reality dingetje wel leuk, niet iets wat hij verplicht in huis moet hebben, maar wel leuk. Dat komt vooral omdat je nog steeds met een controller in de weer moet en dat haalt je toch echt teveel uit zo’n wereld. Maar nu heeft Oculus VR het Israëlische bedrijf Pebbles Interface gekocht. Pebbles specialiseert zich in het hand-sensing technology en dat klinkt wel verdomd gaaf.

Het bedrijf kan namelijk je handen scannen en die vervolgens plaatsen in een virtuele wereld. Jouw bewegingen worden op die manier overgebracht naar virtual reality. Het is zelfs mogelijk om objecten in-game op te pakken met je bloedeigen virtuele handen! Pebbles Interface heeft zelf grootse plannen:

“Through micro-optics and computer vision, we hope to improve the information that can be extracted from optical sensors, which will help take virtual reality to the next level. We’ve always believed visual computing will be the next major platform in our lifetime, and we’re excited to join the Oculus team to achieve that vision for the future.”

Hoeveel virtuele dukaten Oculus heeft neergelegd voor Pebbles Interface is geen geheim, want dat zijn er 0. Hoeveel glasharde Shekel daarentegen... Dat is een geheim, want Oculus VR noch Pebbles Interactive willen daar iets over kwijt.

 

Red Ash – Storyboard trailer

Het alter ego van De Wacht schreef een tijdje terug al over Red Ash, een nieuwe project van Mega Man creator Keiji Inafune. De interesse is gewekt. Vooral omdat het heel erg op een anime moet gaan lijken, en zoals jullie weten, heeft De Wacht daar wel oren naar. Onlangs heeft de studio een storyboard trailer vrijgegeven voor een glimps naar de stijl van de game en het verhaal. Er zit geen muziek onder, dus het klinkt misschien wat ongemakkelijk, maar het geeft je wel een goed beeld over de uiteindelijk sfeer van de game. Check het:

 

Game of Thrones: A Telltale Game Series – Episode 5 trailer

A Nest of Vipers is alweer het vijfde deel in de episodische Game of Thrones game van Telltale Studios. Die games worden verdomme sneller uitgepoept dan de boeken... Misschien moet iemand van Telltale even langs gaan bij George R.R. voor wat handige tips. Anyway, De Wacht wil deze serie nog spelen, maar is nog niet begonnen en heeft geen zin in spoilers. De trailer heeft hij daarom ook niet gekeken. Dus misschien is die best kut, en misschien niet. Oordeel zelf maar, tenzij je niet tegen spoilers kan, dan oordeel maar lekker niet.

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

Daaaaaag!

Daaaaaag!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord