'Not GTA V' is de nieuwe steam hit 

'Not GTA V' is de nieuwe steam hit 2015-07-04T01:43:06
Er is tegenwoordig een game die zichzelf 'Not GTA V' noemt. Wel, aan die titel is helemaal niks gelogen. Verder lopen we deze Wacht helaas tegen PSN problemen aan, is Keiji Inafune uitgebreid aan het woord en checken we de nieuwste Batman DLC.

Keiji Inafune is kritisch

 Keiji Inafune is wel een dappere gast. Zo blijkt in een interview met Eurogamer. Toen hij riep dat Japanse games in de slop zaten, werd dit niet echt toegejuicht door Japanse collega's. Inafune riep het toch, eveneens riep hij 'de ballen' tegen Capcom waarna hij zijn eigen studio oprichtte. Niet slecht want nu krijgen we de spirituele opvolger van Mega Man, kortom een nieuwe Mega Man zoals grootmeester Inafune het bedoeld heeft. Volgens hemzelf heeft hij deuren geopend en beginnen collega's langzaam zijn eerdere uitspraken te herkennen. Dit lijkt goed uit te pakken want zoals de spellenmaker zelf ook al roept, zijn we opeens meerdere Japanse games die de weg via Kickstarter vinden, ten eerste dus zijn eigen Mighty No.9. Verder Yu Suzuki's Shenmue 3 en Koji Igarashi's Bloodstained: Ritual of the Night, om even twee giganten te noemen. Laten we hopen dat deze trend zich voortzet want dit zijn wel de Japanse games die we willen. De vraag wordt grootschalig toegejuicht via Kickstarter.

Inafune heeft nog wel wat kritiek over. Volgens hem zijn Japanse spellenmakers vooral goed in creativiteit en Westerse vooral goed in het financieren van grootse bombastische spellen. Japanse spellenmakers zijn alleen minder goed in projecten van de grond krijgen en Westerse games kopiëren elkaar teveel, ze zijn niet origineel genoeg. Dit steekt Inafune duidelijk:

"You know, I think the true meaning of game design has been lost in recent years. If you're an aspiring game designer and you join large team most likely you will be told: 'Here's our template. Your job is to make it more... splashy.' That is not real game design!”

Yolo

De Wacht is het grotendeels wel eens met Inafune en bewondert zijn eerdere games, zijn drijfsfeer en dapperheid waarmee hij ten strijde trekt om de juiste omgeving te scheppen voor prachtige games. Dat veel grote games elkaar kopiëren is tegelijkertijd ook logisch, het draait om geld. De creativiteit  en originele ideeën komen veelal van indies en specifieke spellenmakers. Totdat deze zelf groots en succesvol worden met nieuwe ideeën, die daarna eventueel mainstream worden, en dan is de cirkel weer rond. Mensen zoals Inafune behoren in ieder geval duidelijk tot het creatieve vlak, zijn input is nog altijd zeer, zeer welkom. Lees vooral meer uitspraken van Inafune via Eurogamer dus.

   

De toekomst van horror

Leuk, erg leuk. Tjeerd heeft zich alvast ingeschreven voor deelname.

Boe

      

Batman DLC info

Batman: Arkham Knight is nog maar net uit, toch hoeven we niet lang te wachten op nieuwe content. De DLC 'A Matter of Famliy' is vanaf 14 juni al verkrijgbaar, dat is, als je de season pass hebt aangeschaft. De rest moet even een weekje langer wachten.

Batgirl

Verwacht met de DLC gewoon een flinke teug nieuwe gameplay en dan vooral dankzij Batgirl als speelbaar personage. Ze heeft haar eigen missies, sidequests, puzzels en secrets om te ontdekken. Sommige puzzels vereisen de nieuwe 'hacking skill' van de Batgirl. Robin vinden we ook terug in de DLC, hij doet mee in de 'dynamic takedowns'. Wat betreft het verhaal spelen de gebeurtenissen zich af voor de gebeurtenissen uit Arkham Knight, een prequel dus. 

   

PSN deed het niet

Oh, shit, tijdens het begin van de Wacht was er PSN gezeik. De service lag er zowel in Europa als Amerika grotendeels uit. Alle belangrijke onderdelen van de service ondervonden problemen. Iets wat per PSN gebruiker anders kon uitpakken, bij sommige gamers werkte alles nog, bij sommige een gedeelte maar veel gamers konden gewoon niet online gamen. Uiteraard ellende voor iedereen, echter in Amerika kwam er extra stoom uit de oren omdat ze daar momenteel lang weekend hebben en veel gamers deze dagen hebben ingepland om effe lekker lang door te gamen. 

Nee he

Ondertussen lijkt het PSN weer helemaal hersteld en kan er weer vrolijk online gegamed worden. Doet jullie PSN het ook (weer)?

   

Metal Gear Solid Kunst

Lap Pun Cheung kan heel goed tekenen, zo heeft hij een hele lading noemenswaardige momenten uit de originele Metal Gear Solid weten vast te leggen middels kleine kunstwerkjes. Goed gelukt zijn ze zeker want ze zitten vol sfeer en als je de game hebt gespeeld, weet je precies naar welke momenten Cheung verwijst.

MGS1

MGS2

MGS3

MGS4

MGS5

MGS6

De Wacht heeft naar eigen inzicht de coolste momenten van Cheung uitgekozen maar je kunt er via Artstation nog meer checken.

   

Slaapverwekkende The Division trailer

Weet je wat logischer was geweest? Als we tig jaar geleden tijdens de E3 van 1884 niet die zogenaamde onthullende trailer van The Division hadden gezien. Die ene trailer die ladingen gamers deed watertanden en next-gen liet schreeuwen. Het was logischer geweest als Ubisoft toen gewoon voorzichtig was begonnen met deze trailer.

Nu is deze trailer eerder een extra bevestiging dat Ubisoft ons in een ver verleden weer eens veels te  vroeg lekker heeft gemaakt met grafische pracht. Het is bijna een belediging dat we na zo lang wachten een trailer krijgen met geschilderde plaatjes. 

     

JetForce Gemini screenshot

Rare Replay is leuk, het gaat alle old skool Rare games bundelen die de ontwikkelaar zo gelieft hebben gemaakt. We krijgen de games in originele vorm, geen verbouwingen of hele heftige reconstructies. Wel wordt er gekeken hoe de titels er goed uitzien en is er links en rechts een kleine grafische upgrade. Zo ziet JetForce Gemini er bijvoorbeeld in widescreen uit.

Gemini

   

Niet GTA V

Stel, je maakt een sullig doch geinig met de hand getekend spel dat qua gameplay eigenlijk niet meer is dan een kopie van Snake. Hoe krijg je aandacht voor je spel? Noem hem GTA V! Ok, daar krijg je op ten duur vast gesodemieter mee want die naam is al bezet. Plak er daarom simpelweg het woordje 'Not' voor. Geniaal bedacht en de titel, daar is geen woord van gelogen! GTA staat hier overigens voor Great Traffic Adventure. Het mooie van dit spelleke is dat ie bijna niks kost en dat alle inkomsten naar het goede doel gaan. Wat dat betreft een terechte Steam hit. Of je deze non-game grappig vindt, valt te ontdekken via de trailer.

   

Random Awesomeness

Dit is echt extreem dope gemaakt. PUNT.

Goed weekend verder!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord