Nog meer bewijs dat Diablo 4 toch echt in de maak is 

Nog meer bewijs dat Diablo 4 toch echt in de maak is 2019-10-28T17:55:44
Het lijkt er toch echt op dat we eind deze week de aankondiging van Diablo 4 gaan zien. Verder in deze nieuwe Nachtwacht: een héél kostbare Pokémon-kaart, meer over de toekomstvisie achter Dreams en Nolan North en Troy Baker spelen een spelletje.

Nog meer bewijs dat Diablo 4 toch echt in de maak is

Het lekt flink bij Blizzard. Gisteren kwam al naar buiten dat Overwatch 2 waarschijnlijk op Blizzcon wordt aangekondigd, en eerder deze maand gingen er al geruchten over Diablo 4. In een Duits gametijdschrift stond namelijk een advertentie dat er een boek genaamd 'The Art of Diablo' aan zit te komen, waarin onder andere artwork van Diablo 4 te vinden is. Opvallend, want die game is nog helemaal niet aangekondigd!

Het bewijsmateriaal rondom Diablo 4 blijft zich nu opstapelen. Twitter-gebruiker WeakAuras is aan een gedeelte van een pagina van het boek gekomen, waarop Lilith, de Succubus Queen, wordt afgebeeld. Zij zat kort in Diablo 2's Pandemonium-evenement en wordt genoemd in de lore van de game. Op de pagina is nu het nieuwe design van het personage te zien, met de melding dat ze in Diablo 4 zit.

Verdere details zijn helaas nog schaars, maar het lijkt waarschijnlijk dat de game dit weekend op Blizzcon wordt getoond. We gaan het zien!

Diablo 4


Check nieuwe gameplay van Vampire: The Masquerade – Coteries of New York

Vampire-fans zitten er goed bij, want er zijn meerdere games in de franchise in ontwikkeling, waaronder Bloodlines 2. Eerder dit jaar werd ook de adventuregame Vampire: The Masquerade – Coteries of New York aangekondigd. Deze stijlvolle game draait om twee vampierfacties in New York. Spelers kiezen een vampier van een van deze facties en hebben vervolgens veel invloed op hoe het verhaal verloopt.

Hieronder kun je zien hoe dat er qua gameplay uitziet. Het lijkt te gaan om een soort visual novel. De game komt op 4 december op Steam uit en wordt in het eerste kwartaal van 2020 ook naar de Switch gebracht.


Square Enix werkt aan de toekomst van Kingdom Hearts

In de categorie 'duh, maar toch fijn om te horen': Square Enix is op zoek naar werknemers die meewerken aan de toekomst van Kingdom Hearts. Het bedrijft zoekt onder andere naar UI designers en Effects designers voor de 'HD-ontwikkeling van de Kingdom Hearts-serie'. 

Gedeeltelijk heeft dit mogelijk te maken met de nog altijd niet uitgebrachte Kingdom Hearts 3-DLC Re:Mind - die heeft zelfs nog geen releasedatum - maar wellicht kijkt het bedrijf ook alvast vooruit na wat er na Kingdom Hearts 3 komen gaat. Hopelijk hoeven we er niet zo lang op te wachten als dat we op KH3 moesten wachten!

Kingdom Hearts 3


Indiegame EarthNight komt op 3 december uit

De naam EarthNight zegt je misschien niet zoveel, maar het was een van de hoogtepunten van de meest recente indie-Direct van Nintendo. Nu is bekendgemaakt dat de indiegame op 3 december uitkomt voor Switch, PS4, PC en Mac. De game gaat 13,99 euro kosten. Overigens kun je het spel ook nu al spelen, via Apple Arcade.

In het spel bestuur je twee helden die zich in een wereld bevinden die is overgenomen door draken. De snelle actie-platformer ziet er heerlijk uit dankzij de prachtige animaties en kleuren, en ook de chiptunes-muziek die is gemaakt op een Game Boy mag er zijn. Check hieronder de trailer maar eens.


Spelers moeten creaties uit Dreams ooit ook op andere platforms kunnen uitbrengen

Dreams is de exclusieve PS4-game van MediaMolecule die al geruime tijd in bèta is en waarin spelers hun eigen 'dromen' kunnen maken - uiteenlopend van schilderingen en animaties tot complete spellen. Deze 'dromen' zouden wat de ontwikkelaar betreft ook best op andere platformen behalve die van Sony mogen verschijnen.

Dat laat mede-oprichter Kareem Ettouney weten in een interview met GamesIndustry. Het lijkt hem geweldig als gebruikers hun creaties met iedereen kunnen delen, ook buiten het PlayStation-ecosysteem. Door een commerciële licentie voor de game te regelen, zouden spelers daardoor winst kunnen maken met hun creaties. 

In het verlengde daarvan ziet Ettouney ook voor zich dat Dreams op zijn minst twintig jaar blijft bestaan. Daarom moet MM spelers wel geïnteresseerd houden, en door hen geld te laten verdienen met hun kunstwerken en games zou dat zeker kunnen gebeuren. 

Dreams


Bethesda koopt studio voor ontwikkeling mobiele games

Bethesda zit in zwaar weer na de release van Fallout 1st. Dat houdt het bedrijf echter niet tegen om aan de toekomst te werken. Het heeft dan ook Alpha Dog Games gekocht, een studio bekend van mobiele spellen als MonstroCity: Rampage, Ninja Golf en Wraithborne. Alpha Dog Games is gesitueerd in Nova Scotia, Canada.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat de studio mobiele games voor Bethesda gaat ontwikkelen. Bethesda heeft bijvoorbeeld al games in de The Elder Scrolls- en Fallout-reeks op smartphones en tablets uitgebracht, dus waarschijnlijk smaakte dat succes naar meer. Aan welke games de studio precies gaat werken, is nog niet bekend.

Bethesda


Zeldzame Pokémon-kaart is voor 195.000 dollar geveild

Katching! Tijdens een veiling in New York ging de Pikachu Illustrator Promo Card voor 195.000 dollar onder de hamer. De kaart is blijkbaar de meest zeldzame Pokémon-kaart die er bestaat, met artwork van Atsuko Nishida, de illustrator van Pikachu. Er zijn maar 39 exemplaren van gedrukt. 

Daarbij was de kaart niet eerder verkocht - in plaats daarvan werd de kaart ooit als prijs weggegeven voor een tekenwedstrijd uit het CoroCoro Comic-tijdschrift. De kaart is specifiek voor deze wedstrijd gemaakt. In 1998 wonnen de drie winnaars en twintig mensen die op de gedeelde tweede plek kwaen de kaarten. De rest werd weggegeven via andere wedstrijden in datzelfde jaar.

Wie zou de kaart nu in het bezit hebben? En, misschien nog wel belangrijker: wie zou zo'n bedrag over hebben voor een Pokémon-kaart?

Pokémon


Troy Baker en Nolan North spelen door Uncharted 2

Altijd leuk om Troy Baker en Nolan North in actie te zien en te horen. De stemacteurs achter vele bekende personages - waaronder natuurlijk Nathan Drake uit de Uncharted-reeks - lijken namelijk erg fijne mensen in de omgang. 

In de YouTube-reeks Retro Replay spelen ze door diverse games. In de nabije toekomst gaan ze met The Last of Us aan de slag, maar ze zijn net aan Uncharted 2 begonnen. Hoe dat er aan toe ging, zie je in onderstaande video. 

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord