No Man’s Sky op lijst ‘gehypte’ Steam-games 2016 

No Man’s Sky op lijst ‘gehypte’ Steam-games 2016 2016-08-29T01:27:19
Van de nieuwe game director van Tomb Raider tot Ellie uit The Last of Us en weer terug naar de Ghost Recon Phantoms-servers. En alsof dat nog niet genoeg is, lees je ook meer of Resident Evil 7 en No Man’s Sky... Geniet van de laatste restjes gamenieuws van het weekend!

Cats <3   

The Last of Us-actrice keert graag terug voor tweede game

Dat we op dit moment nog niet massaal aan de slag zijn met The Last of Us 2 ligt in ieder geval niet aan Ashley Jonhson, de voice actor van Ellie. Zij heeft in een interview namelijk aangegeven dolgraag haar opwachting te maken in een opvolger van TLoU. 

"I feel like if they were to pursue it again, if they were to have another story for Ellie or Joel or that whole world, I would totally jump on board. But you know there's also a part of me that thinks, 'Man, the story could stand alone,' and sometimes we should just leave it alone. If they were to make another one, though, I would love to be a part of it."

Ondanks dat Johnson dus super graag haar rol als Ellie zou voortzetten, stelt ze ook dat sommige verhalen best op zichzelf kunnen staan. Er zou wat haar betreft dus niet per se een tweede deel nodig zijn… Maar als Naughty Dog dan toch aan de slag gaat met The Last of Us 2 hoopt ze zeker op een reprise van haar rol als Ellie.

The Last of Us

Johnson heeft overigens geen idee hoe het ervoor staat met de The Last of Us-film. Ze weet zelfs niet of het project überhaupt doorgaat... En nog onheilspellender: Naughty Dog-director Neil Druckmann kan helaas ook geen echte opheldering geven. Hij heeft meegeschreven aan het script, dat volgens hem goed is, maar geeft aan dat het project al een aantal jaar stilligt.  

Wat vinden jullie? Kunnen ze maar beter opschieten met een tweede game en de film? Of is het beter om het wat The Last of Us betreft bij die ene geweldige game te houden? 

   

Tomb Raider heeft nieuwe game director

De Tomb Raider-serie heeft een nieuwe game director gevonden in Ian Milham. Zijn naam zegt je wellicht niets, maar zijn werk waarschijnlijk des te meer. Zo werkte Milham hiervoor bij Visceral Games als art director aan de Dead Space-serie en als creative director aan Battlefield Hardline.

Rise of the Tomb Raider

Milham laat op Tumblr het volgende weten over zijn overstap naar Crystal Dynamics:

"Adventure games have always been my first love. When the opportunity came to join Crystal Dynamics, I had to jump on it. This is the home of Lara Croft, who is a legend in action-adventure gaming and a pillar of the industry. I've admired Crystal's work for a while now, as they continue to deliver top notch narrative and spectacle, coupled with deep systems and player choice. I'm very excited about where the studio is headed and I'm eager to be a part of it."

De Wachtster hoort het jullie vragen: wat is er gebeurd met de game director van Rise of the Tomb Raider? Nou, deze Briant Horton werkt nu bij Infinity Ward aan Call of Duty: Infinite Warfare. Klein wereldje, hè?

      

No Man’s Sky meest ‘gehypte’ Steam-game 2016

Iedereen keek massaal uit naar No Man’s Sky uit. In de volksmond zijn we daarmee gehypet voor de game.

De mensen van Steam Spy gebruiken de term ‘hype’ echter net effe iets strikter: om te kijken of een game gehypet is, analyseren zij namelijk de spelersaantallen op de releasedag en twee weken daarna. Wanneer er een groot verschil zit tussen deze twee aantallen is er sprake van een hype. Een hype is daarmee dus een kortstondig fenomeen, dat ook weer net zo snel verdwijnt.

No Man's Sky

Ook wanneer we bovenstaande definitie gebruiken, is er sprake geweest van een hype rondom No Man’s Sky. De game telde op de releasedag namelijk 163385 spelers. Twee weken later waren er daar nog 17059 van over. Hiermee scoorde de game van Hello Games een 9,6 op de hype-index. 

Er zijn echter twee games die nog meer aan de definitie van hype voldeden dan No Man’s Sky, namelijk RWBY: Grimm Eclipse en Firewatch. Deze twee games zorgden echter voor veel minder hype voorafgaand aan hun release; we schreven er minder over en we keken er (over het algemeen) minder naar uit.

Daarnaast is de index natuurlijk niet zaligmakend: het kan ook simpelweg aan de mechanics in een game liggen of deze hoog scoort wat betreft hypefactor. Neem het hierboven genoemde Firewatch dat nou eenmaal een vrij korte game is. Zodoende is het logisch dat deze twee weken na de release al een stuk minder gespeeld wordt. Zeker als de herspeelbaarheid ook nog eens klein is.

Grootste hypes 2016

Het omgekeerde kan echter ook voorkomen: een game kan op de releasedag nog helemaal niet zoveel mensen bereiken, maar twee weken later flink ontdekt zijn. De mensen van Steam Spy noemen dit een ‘surprise’. De top drie bestaat hierbij uit Romance of the Three Kingdoms, Lost Castle en Factorio.

Over het algemeen zijn de mensen bij Steam Spy echter blij: er zijn dit jaar helemaal niet zo heel veel games met een hype-index van meer dan 2. Een teken dat de kwaliteit van Steam-games toeneemt? Dat gamers zich voorafgaand aan een aankoop meer verdiepen in een game? Theorieën mogen in de comments!

   

Trailerovervloed

Ja hoor, daar is ie weer! Een geheel nieuwe trailerovervloed met aandacht voor games die je normaal gesproken niet zo snel op onze schitterende site zult tegenkomen. Ditmaal graag een paar minuten van jullie tijd voor: Berserk Musou, Birthdays en Tokyo Twilight Ghost Hunters: Daybreak Special Gigs.

   

Resident Evil 7 kent minder bekende gezichten

Een nieuwe Resident Evil-game betekende meestal de terugkeer van fan-favorieten, zoals Leon. Resident Evil 7: Biohazard lijkt echter te breken met deze traditie, althans dat laat voice actor Matt Mercer weten in een interview.

Mercer, die sinds Resident Evil 6 de stem van Leon op zich neemt, stelt dat de nieuwste game in de serie minder cameo’s van klassieke personages zal kennen. En ondanks dat het voor hem een job minder betekent, vindt hij dit een goede zaak:

“I think it's also good of them, especially coming off of [Resident Evil 6] and its lukewarm reception, to go ahead and reestablish their roots and maybe start an original story. And if they decide that that does well, maybe they can then marry it in with the previous stories."

Ondanks de Wachtster haar voorliefde voor Leon is ook zij verheugd met het vooruitzicht op een versch Resident Evil-verhaal. Heel veel details over Resident Evil 7: Biohazard zijn echter nog niet bekend, behalve dan dat je in de game aan de slag mag als Ethan die in zijn zoektocht naar zijn vrouw te maken krijgt met een soort familiecult. Om je in deze situatie succesvol staande te houden, maak je onder meer gebruik van kettingzagen, vlammenwerpers en explosieven.

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7: Biohazard is vanaf 24 januari 2017 te checken op PC, PS4 en Xbox One.

   

Ubisoft sluit servers Ghost Recon Phantoms en meer F2P games

Voor de fervente Ghost Recon Phantoms-spelers heeft de Wachtster verdrietig nieuws…

Ubisoft Singapore liet in een statement op hun website weten na meer dan vier jaar de servers van hun F2P multiplayer shooter Ghost Recon Phantoms te moeten sluiten. De reden is simpel; de game wist niet genoeg spelers aan te trekken:

"Unfortunately, GRP was not as successful as we had hoped for, so we had to make the decision to close the game. This decision wasn't easy for us and we tried to find other ways. But in the end we decided to close the game and focus on other projects."

De andere F2P games, waarvan Ubisoft de servers sluit, zijn: The Mighty Quest for Epic Loot, Tom Clancy's Endwar Online en Might & Magic: Duel of Champions. De eerste game gaat op 25 oktober uit de lucht, en de andere twee verdwijnen op 31 oktober.

Ghost Recon Phantoms

Je kunt vanaf heden trouwens al geen virtuele currency meer kopen in Ghost Recon Phantoms. De ontwikkelaar raadt aan eventuele Ghost Coins die je nog hebt liggen voor 1 december op te maken, aangezien het niet mogelijk is je geld terug te krijgen.

   

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van doe-het-zelven. Of dat nu gaat om een legendarisch zwaard of een nieuwe game PC. 

   

Lekker koesen!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord