Nintendo’s Reggie Fils-Aime gaat in april met pensioen 

Nintendo’s Reggie Fils-Aime gaat in april met pensioen 2019-02-22T18:54:38
Het is duidelijk dat ze bij de Amerikaanse tak van Nintendo heel anders met mensen omgaan. Waar die arme Miyamoto al 66 jaar is en gewoon stug doorwerkt, stapt Reggie straks op de leeftijd van 57 jaar al in de plezierjacht die pensioen heet. Wie zijn opvolger is, dat lees je in de N8W8! Enne, grapje Miyamoto, lekker doorgaan alsjeblieft!

elvis
  

Goedemorgen! Het is vandaag 22 februari, de dag waarop Elvis Presley in 1956 voor het eerst in de hitlijst stond met Heartbreak Hotel. Interessant feitje: vandaag in 1819 moest Spanje Florida afstaan aan de Verenigde Staten. Tennessee nam iets later in 1865 op 22 februari een nieuwe grondwet aan die slavernij afschafte. Had wat eerder gemogen... Oh ja, 22 februari 1996 zag de eerste Nederlandse zoekmachine het levenslicht: Ilse.nl. Wat een dag vol nieuws, en dat is precies wat er ook in deze N8W8 staat te gebeuren. Er. is. zoveel. nieuws. Daar gaan we!

pingu
   

Reggie Fils-Aime zegt Nintendo en de fans gedag

Yep, Reggie Fils-Aime, aka the Regginator, heeft aangekondigd dat hij in april met pensioen gaat. De beste man heeft 15 jaar bij Nintendo of America gewerkt. Hij heeft een heel sympathieke video achtergelaten om dit verder uit te leggen, inclusief een hele bunch fijne terugblikfoto’s uit zijn carrière. Het einde van een tijdperk! Hij schuift daarbij direct de persoon naar voren die hem zal opvolgen: Doug Bowser. Het is geen grap. De man heet Doug Bowser. Hij is een bekende binnen Nintendo (hij is nu SVP van Sales & Marketing) en neemt op 15 april het stokje over van Fils-Aime als President of Nintendo of America. Ja, je Wacht moet het toch zeggen: his body is ready. Dank Reggie!


   

Grote ontslagronde bij ArenaNet

Helaas is het weggaan bij een gamebedrijf niet voor iedereen zo'n vrolijke gebeurtenis. Bij de studio achter Guild Wars (en nummertje 2 van die reeks) begint het jaar niet zo vrolijk: er komen flink veel ontslagen aan. Er schijnt een mail te zijn uitgegaan waarin de CEO van NCSoft (eigenaar van ArenaNet) aangeeft dat de opbrengsten steeds minder worden en dat er vertraging is in de ontwikkeling op PC en mobiel, waardoor het bedrijf in zwaar weer is gekomen. De kosten zijn omhoog gegaan en daaruit vloeit nu een reorganisatie, waarin NCSoft en ArenaNet gedeeltelijk worden samengevoegd. Heftig, want er werken 400 mensen bij de Guild Wars-studio. Hoe zwaar de ontslagronde zal zijn, dat is nog onbekend.

Guild Wars 2
   

THQ Nordic heeft meer dan 200 miljoen bij elkaar voor meer overnames

Het is een rollercoaster, deze N8W8, want THQ Nordic gaat juist enorm lekker. De uitgever groeit de laatste tijd al enorm door studio’s te kopen en het lijkt erop dat het daar nog even lekker mee doorgaat. Door iets met aandelen heeft het bedrijf ongeveer 225 miljoen dollar opgehaald waarmee het naar eigen zeggen franchises wil kopen, gamestudio’s en mogelijk andere dingen die de operatie van het bedrijf nodig heeft. Er waren in het laatste fiscale kwartaal “slechts” 77 games in ontwikkeling bij THQ Nordic, waarvan we van de meeste nog niet weten welke dat zijn: dat gaan er dus alleen maar meer worden. Spannende tijden. Hopelijk kunnen ze een van die nieuw aan te kopen studio’s op de opvolger van Timesplitters zetten: dat is immers sinds kort in handen van de uitgever.


  

Xbox One krijgt er vier backwards compatible shooters bij

Microsofts Major Nelson heeft aangekondigd dat er nog vier games naar Xbox One zijn gekomen die je waarschijnlijk al kent. Er zijn namelijk drie Lost Planet-titels die backwards compatible beschikbaar zijn én een Resident Evil. Het gaat om Lost Planet: Extreme Condition, Lost Planet 2, Lost Planet 3 en Resident Evil Code: Veronica X. De games zijn nu beschikbaar op Xbox One, enjoy.

Lost Planet
   

De videosectie verdwijnt van Steam

Valve gaat de videosectie van Steam verwijderen. Je kunt de video’s die je hebt aangeschaft nog wel houden, maar Valve wil graag meer met games bezig zijn, waardoor het de video-sectie uit het Steam Store-menu haalt. De komende weken verdwijnen vooral video’s die niet gamegerelateerd zijn, al is dat dus niet het geval als je ze al hebt betaald, want dan kun je ze nog steeds benaderen. Iemand voelt een epische adem in z'n nek hijgen...

uit
   

Overwatch teaset een nieuw personage

Op het officiële blog van Overwatch is informatie te vinden die duidt op een mogelijk nieuwe held in de game. Er is een log hersteld van het Cuerva Strike Team, zo blijkt uit een bericht van F. MCMANAWAY naar T. NGUYEN. Op het blog kun je spieken wat die correspondentie inhoudt. Check ook het Twitter-account van de game (@playoverwatch), want ook daar lijken wat hints te staan naar dit nieuwe personage, waarover al veel Franse grapjes worden gemaakt vanwege het noemen van de naam Baptiste. Of is het toch Captain Cuerva? Of is er helemaal geen nieuw personage? Er is immers sinds kort een nieuwe Paris map...

overwatch
   

Angry Birds in de kou in trailer van The Angry Birds Movie 2

Je Wacht kan niet zeggen dat ze al erg onder de indruk is, maar de nieuwe trailer van The Angry Birds Movie 2 is hier. In deze eerste grote uiting van de opvolger van de Rovio-flick is te zien dat ijs het leven van de vogels gaat overnemen. Dat komt mooi uit, want de film verschijnt in het hartje van de zomer: op 21 augustus.


  

Kitbull is een HARTVERWARMENDE Pixar SparkShort

Oke, we moeten snel iets hebben om die Angry Birds van onze netvliezen te verwijderen. Je Wacht has got you covered. Hier is Kitbull, een extreem schattige short van Pixar met een hyperfantastische animatiestijl. Kun jij de koddigheid aan? Het is een hartverovende short gemaakt door Rosana Sullivan, die als ze gestressd was graag kattenfilmpjes keek om zich beter te voelen. Of je je ook beter gaat voelen van deze mooie mini-film, dat moet je zelf bekijken. En nu proberen om niet naar het asiel te rennen voor een zwart katje met grote ogen.


   

Halo-tv-serie heeft nieuwe regisseur

Tranen wegvegen, we moeten door. Showtime is bezig met een live-action Halo-serie en Otto Bathurst is de nieuwe regisseur ervan. Bathurst heeft wat Peaky Blinders- en Black Mirror-afleveringen geregisseerd en de film Robin Hood van vorig jaar. Hopelijk verloopt de ontwikkeling van de Halo-tv-serie nu iets minder rommelig, want het heeft allemaal al erg lang geduurd. Zeker toen de originele regisseur Rupert Wyatt stopte, al kwam dat waarschijnlijk vooral omdat het hem agenda-technisch niet meer uitkwam. Bathurst heeft al getoond veelzijdig te zijn, dus daar zal het niet aan liggen. Wordt vervolgd.

peaky
   

DidYouKnowGaming duikt in de Game Boy Advance

Je Wacht is altijd gefascineerd geweest door het design van Game Boy Advance. Stiekem vindt ze die namelijk heel erg vet: stukken beter dan de blokkerige 3DS. Iemand vroeg laatst of het een grote make-updoos was. Dat was vast geen compliment… Nou, wat wel een compliment waard is, dat is hoe leuk Didyouknowgaming vertelt over de games op Game Boy Advance:


   

Je Wacht gaat nog even die emo-bui na die short weggiechelen om de coole achternaam van Reggie’s opvolger, terwijl ze nog wat gifjes kijkt waarin Reggie Reggie is. Ga jij lekker TGIF’en en alvast een fijn weekend gewenst. En natuurlijk een heel fijne dag pandaag!

panda

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord