Nintendo: 'Wat Sony en Microsoft doen boeit ons niet' 

Nintendo: 'Wat Sony en Microsoft doen boeit ons niet' 2013-06-17T10:14:06
Dat was dan weer vaderdag.. Heeft niemand onverwacht een kaartje gekregen? het is toch ieder jaar weer de spannendste dag van het jaar! Vandaag veel nieuws over de zombie-game DayZ en Nintendo laat weten dat ze zich daar niet met de concurrent bezig houden. Oh en wat dacht je van 676 screenshots in één Wacht!? Holy crap!

DayZ misschien naar PS4?

Sony toont de indie-ontwikkelaars met de PS4 veel liefde en Dean Hall, van DayZ, beantwoordt die warme gevoelens maar al te graag. Eurogamer vroeg tijdens de E3 aan de geestelijk vader van de culthit of we DayZ ook op de Xbox One of PS4 mogen verwachten. Hall gaf aan bij zowel Sony als Microsoft op de koffie te zijn geweest en het resultaat is duidelijk:

As I'm sure you're aware, Sony lets you self-publish and they don't make you pay for updates. Microsoft requires you to have a publisher. They have no digital distribution strategy and they require you to pay $10,000, or whatever it is, for updates.

Het is dus duidelijk dat Hall DayZ graag naar de PlayStation 4 zou brengen, maar hij schrijft de Xbox One nog niet helemaal af! Het is zijn hoop dat Microsoft gewoon ‘vergeten’ is om over de indie-support te lullen, en dat dit misschien nog komen gaat. Hall geeft zelf al aan dat dit misschien wat naïef is. Toch blijft een Xbox One-versie nog een mogelijkheid, als Microsoft maar iets aan het beleid gaat doen!

DayZ

Voorlopig kondigt Hall zijn game DayZ sowieso nog niet voor de next-gen consoles aan, want zijn studio is nog veel te druk met de PC-versie. Daar ligt op het moment alle focus! Maar dankzij de nieuwe PC-achtige structuur van de next-gen consoles voorziet Hall geen problemen om de game te porten, en dus is een port eigenlijk makkelijk geld verdienen! Maar ehmm.. Dean mijn beste jongen, de Wii U is toch ook een next-gen console? Hoe zit het daarmee?

I don't know. I haven't really looked into it much. I doubt it

De Wacht weet niet of hij nu moet lachen of huilen. De Wii U kan echt een steuntje in de rug gebruiken, maar niemand geeft een fok. Anyway, zouden jullie DayZ liever op je next-gen console spelen dan op de PC? Dat laatste platform biedt weer mogelijkheden tot mods en aangezien DayZ zelf als mod voor Arma II begonnen is, mag je durven hopen dat de community ook bij deze game flink aan de slag gaat!


Reddit stelt DayZ vragen aan Dean Hall 

Dean Hall beantwoordde op de E3 enkele vraagjes over DayZ, die gesteld werden door Reddit-users. Het ontdekken van gebieden wordt kort besproken, evenals andere kleine details van de gameplay. Geen groot nieuws, maar vooral lekkere achtergrondinformatie. Prima voor de zondagnacht dus!

 

Like a true Glasshole

We hebben het hier al vaker over Glassholes gehad. Want je weet waar je dat ding voor gebruikt. Create your own pr0n!

Glasshole

 

Consoles als Game Of Thrones-characters

Spoilervrij, niet echt onpartijdig maar wel supergrappig. Welk personage past bij welke console?

Game of Thrones

 

Wat Microsoft en Sony doen boeit Nintendo niet

Dat is duidelijke taal van de hoofdbaas bij Nintendo, Satoru Iwata. In een interview met CNN gaf de Japanner aan niet bezig te zijn met wat andere bedrijven op het moment doen. Logisch ook, want ze dweilen momenteel binnen het eigen bedrijf al met de kraan open! De ene  na de andere uitgever laat de Wii U in de stront zakken en zoals jullie net hebben gelezen geven ook Indie-developers geen moer om de console van Nintendo. Dat heeft alles te maken met de verkrijgbare games en dat weet Iwata als geen ander. Als er meer games beschikbaar zijn, zullen er ook meer consoles verkocht worden. De rest interesseert ze eventjes niet:

We just don’t care too much about what other companies are doing or are trying to do. Our primary focus is to think about and actually carry out something which other company’s hardware can never realize. We are trying to provide consumers gaming experiences that can only be available on Nintendo platforms

Ze blijven zich dus aan hun eerder gestelde filosofie houden en Nintendo had de afgelopen E3 stiekem een keiharde line-up. Het is daarom zo zonde dat niemand echt oog had voor Nintendo, veel mensen waren enkel geïnteresseerd in de next-gen consoles. De Wacht vraagt zich de laatste tijd af of Nintendo niet te vroeg is gekomen met de Wii U.

Iwata: 'Buy Wii U!'

Volgens Iwata komt het allemaal nog wel goed, maar de mensen thuis snappen nog niet zo goed wat er nou zo bijzonder is aan de Wii U. Het spelen met een tablet is namelijk een gevoel! Dat kun je niet zomaar uitleggen en wat de boer niet kent dat vreet ie nu eenmaal niet. Innovatie wordt wel vaker uitgekotst voor we het omarmen, dus laten we hopen dat Nintendo weer een beetje overeind krabbelt na deze moeilijke tijden.

Gaat er iemand van jullie later nog een Wii U kopen of heb je de console al helemaal opgegeven?

 

Een paar screenshots van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

De bèta van Final Fantasy XIV: A New Realm Reborn is van start gegaan. PS3-spelers kunnen al van de game proeven en om dat te vieren zijn er 676 (HOLY SHIT!) screenshots vrijgegeven. Die gaan we dus niet allemaal onder elkaar plaatsen, dat snap je zelf ook. Als je doorklikt zie je magische bossen en bijzonder veel character models. De Wacht vindt het eerlijk gezegd niet al te indrukwekkend, maar zijn kijk kan door de next-gen titels misschien wat beschadigd zijn. Desondanks zijn de honderden screenshots wel even het scrollen waard, via deze link zijn ze te bekijken. En dan nog als diashow ook, voor alle luie baklappen onder jullie! 

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

 

Rome II: Total War lijkt niet eens meer op voorganger

De slagvelden van Rome: Total War zijn volgens sommige gamers nog ongeëvenaard. De Wacht weet nog hoe indrukwekkend de grote legers er op zijn beeldscherm uitzagen! De opvolger is gelukkig onderweg en mensen die bang zijn voor een herhalingsoefening; maakt u zich vooral geen zorgen. Rome II is volgens ‘battle designer’ Jamie Ferguson namelijk volledig op de schop gegooid. Dat zei hij tijdens de E3 in een interview met Joystiq. De engine is nieuw en waar de focus in Total War voorheen op de epische veldslagen lag, doet de ontwikkelaar nu net iets meer om de battles heen. Je werd in de singleplayer van strijd naar strijd gegooid en tussen die gevechten was alles relatief simpel op gang te houden. Dat gaat in deel twee wel even anders!

Naast het feit dat Rome II de grootste map kent die we ooit in een Total War-game hebben gezien, moet de speler ook tussen de gevechten door aan het werk. De politiek gaat een grote rol spelen en we moeten als oorlogsleider iedereen tevreden houden. Denk aan het vinden bondgenoten, maar je kunt ook een huurmoordenaar inschakelen om die ene vervelende rebel de mond te snoeren!

Rome II: Total War

Maar de willekeurige evenemten uit Shogun zijn ook weer terug, met ditmaal grotere gevolgen dan je je kunt indenken. Zo kan een gladiator een tijdje in één van je steden komen chillen. Het armoedige volk, dat normaal alleen aan het eigen kutleven kan denken, ziet een held in deze bezoeker en aanbidt hem zolang hij in de stad is. Je bewoners worden daar dus erg blij van en je zou denken dat je deze vechtersbaas zo lang mogelijk in de stad moet houden. Dat kan je nog in je aars bijten, want als de zwaardvechter te lang respect krijgt, stijgt het hem naar het hoofd en zet hij je volk tegen je op!

Terwijl alles tussen de veldslagen wat complicaties heeft gekregen, is het daadwerkelijke slachten van je tegenstanders wat gebruiksvriendelijker gemaakt. Iedereen die een RTS heeft gespeeld moet volgens Ferguson met Rome II aan de slag kunnen. Natuurlijk is het hele Romeinse Rijk leiden een belangrijke, zware en misschien zelfs verwarrende taak. Daarom begin je als speler maar met een enkele regio en bouw je je invloed steeds verder uit. Zo zullen noobies niet meteen schrikken als ze de game voor de eerste keer opstarten.

Rome II: Total War lijkt dus de opvolger te worden waar iedereen al zo lang naar uitkeek. Najah, iedereen die niet bezig is met StarCraft II dan. De Wacht houdt deze game nauwlettend in de gaten, maar zal deze wel op de redactie-PC moeten spelen. Zijn ouwe bakkie gaat dit namelijk absoluut niet trekken!

 

Nachtmuziek: Een gouwe ouwe

Daar zijn we weer, met een muziekje om je weekend af te sluiten. Deze is inmiddels al een jaartje of vijf oud, maar ach in de zomer kijk je ook alle reruns op je televisie! Bovendien issie nog altijd hilarisch, dus mensen die hem nog niet kennen kunnen hun leven door Lil Jon laten verrijken! YEAHHHH!

REACTIES (98) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord