Nintendo onderzoekt Amiibo-support voor smartphones 

Nintendo onderzoekt Amiibo-support voor smartphones 2016-09-10T14:33:35
Welkom bij deze wervelende weekendwacht, met onder andere nieuwe beelden van TitanFall 2 en Mafia 3, Nintendo's Amiibo-plannen voor de smartphone en Pokémon-overlast in Kijkduin...

Resident Evil 4, 5 en 6 remasters ook op disc

Het briljante vierde, iets mindere vijfde en ronduit teleurstellende zesde Resident Evil-deel werden onlangs geremastered voor de PlayStation 4 en Xbox One. Superleuk natuurlijk, al vond de Wacht het jammer dat de games puur downloadable waren. Hij is nog echt zo'n old-skool boekjes- en doosjesverzamelaar...

Maar niet getreurd: Capcom laat namelijk weten dat hun horrortrio binnenkort ook op disc verschijnt! In december om precies te zijn, al ontbreekt vooralsnog een exacte datum. Wat wél duidelijk is, is dat de fysieke release alle DLC en bonus-spelmodi bevat, en dat deze waarschijnlijk rond de 60 euro kost (de losse downloads zijn elk 20). 

Hmmm, klinkt dat niet als het perfecte opwarmertje voor Resident Evil 7?

Resident Evil 4 remaster

 

Mafia III pre-launch video

Wie tussen de regels doorluistert naar Jan's epische Mafia III-tripverslag, hoort waar we met z'n allen al stiekem op hoopten: dit kan best eens een potentiële GTA-beater worden! De game verschijnt over minder dan een maandje, dus vond 2K Games het stilletjesaan tijd voor een pre-lanch trailer. En man, ook die ziet er weer heerlijk uit...

 

Nintendo kijkt naar Amiibo-support voor smartphone's

Vergeet de Wii U, vergeet de NX: de echte knaken verdient Nintendo tegenwoordig als producent van speelgoedpoppetjes en smartphonegames. Niet vreemd dus dat de Japanners kijken naar een manier om hun succesvolle Amiibolijn op één of andere manier met mobiele spelletjes te verenenigen! Nintendo-goeroe Miyamoto verwoordt het als volgt:

"Until the announcement (over de samenwerking met Apple red.) there wasn't a whole lot we could do, but now we can look at what they've said and how we might have an opportunity to use Amiibo with that."

Hoe dan precies, dat ziet de Wacht nog niet helemaal voor zich. Echt handzaam zijn Amiibo immers niet dus is de drempel om ze mee op reis te nemen wellicht wat hoog. Maar hé, aangezien alles wat Nintendo tegenwoordig aanraakt in goud veranderd, vinden ze daar vast iets voor...

Amiibo smartphone

 

Call of Duty vs. Overwatch

Ja, leuk hoor. Maar welke is nou eigenlijk beter...?

Call of Duty vs. Overwatch

Call of Duty vs. Overwatch

Call of Duty vs. Overwatch

Call of Duty vs. Overwatch

Call of Duty vs. Overwatch

 

Geen Fallout 4 mod-support op PS4

Liefhebbers van mods voor Bethesda-games laten hun PlayStation 4 voorlopig beter even links liggen. Sony laat namelijk weten dat men voorlopig geen intentie heeft om gemodificeerde content voor Fallout 4 of de Skyrim Special Edition toe te staan totdat men 'volwaardige mod-support' kan garanderen. In een reactie laat Bethesda weten teleurgesteld te zijn door Sony's besluit:

"After months of discussion with Sony, we regret to say that while we have long been ready to offer mod support on PlayStation 4, Sony has informed us they will not approve user mods the way they should work: where users can do anything they want for either Fallout 4 or Skyrim Special Edition."

Voor de Wacht maakt het niet zoveel uit: mods interesseren hem weinig. Maar is dit voor jou wellicht wél reden om Bethesda-games voortaan op PC of Xbox One te spelen? Laat je horen in die comments!!!

Fallout 4 mod-support

 

Den Haag wil minder Pokémon-jagers in Kijkduin

Willen we meer, of minder Pokémon? Nou, als het aan de gemeente Den Haag ligt: dat laatste. In Kijkduin, beter bekend als de 'Pokémonhoofdstad' van Nederland, komen immers dagelijks honderden mensen langs om te zoeken naar de zakmonstertjes. En al die jagers zorgen voor overlast, zo meent de gemeente. Men is met name bang dat het beschermde natuurgebied rondom Kijkduin eronder lijdt. 

Het is zelfs zó erg, dat Den Haag een advocaat in de arm heeft genomen om Niantic te sommeren alle Pokéstops in Kijkduin te verwijderen. Iets dat overigens een interessant stukje jurisprudentie kan opleveren: want bestaat er zoiets als overlast via virtuele, feitelijk niet-tastbare middelen? 

De Wacht is morgen in ieder geval in Kijkduin te vinden, om eindelijk die felbegeerde Kangaskhan aan z'n account toe te voegen. Wie weet hoe lang het nog kan...

Pokémon GO KIjkduin

 

Prachtige cinematic trailer TitanFall 2

Alie was onlangs bij Respawn Entertainment en raakte zwaar onder de indruk van TitanFall 2. En als de Wacht onderstaande trailer bekijkt, snapt hij wel waarom: deze robotische shooter wordt allesbehalve geen tiet aan... Sorry.

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord