Nieuwe studio Kojima bestaat uit maximaal 100 man 

Nieuwe studio Kojima bestaat uit maximaal 100 man 2016-05-24T10:18:52
Het is weer even geleden sinds Bas een Nachtwacht heeft afgeleverd. Omdat de Blonde jongen geen smoesjes meer in huis had om deze plich... uhm eer te weigeren, schreef hij zijn toetsenbord leeg met wat vers nieuws en een plaatje met een kat.

Dik beest + kat

              

Nieuwe PAC-MAN krijgt 4 speler co-op

                   

Kingdom Come: Deliverance uitgesteld naar 2017

In 2014 wist de Tsjechische studio Warhorse Studios de headlines te halen door een Kickstarter campagne te beginnen voor een nieuwe RPG. Het bijzondere aan dit product is dat de game wel ridders en een middeleeuwse setting kent, maar daarbij fantasy links laat liggen. De game is inmiddels al geruime tijd in ontwikkeling, toch geven de Oost-Europeanen gaan dat ze nog wat extra tijd nodig hebben om hun visie te ontwikkelen zodat er vanaf dag 1 een game staat waaraan de studio haar naam wil verlenen. Uitstel is natuurlijk vervelend, maar wij zien liever laat een goede game, dan een vroege release van een spel dat meer losse onderdelen heeft dan Marijke Helwegen. Gamers die dus uitkijken naar deze unieke RPG moeten dus nog even geduld hebben tot 2017.

Kingdom Come Deliverance

Kingdom Come: Deliverance is een open wereld RPG die draait op de CryEngine. Bij Warhorse Studios werken onder andere de Design Lead van de eerste Mafia game en de schrijver achter Dragon’s Lair. Enig talent is dus zeker aanwezig bij het team. De game is nu voor een tweede maal uitgesteld, want het spel is namelijk ook al eens van een december 2015 release, naar een eind 2016 release gezet.
In totaal wist Kingdom Come: Deliverance 1,34 miljoen euro op te halen bij de geldschieters die zich op Kickstarter begeven. Voor iedereen die zich aangesproken voelt door de Middeleeuwse setting zonder fantasy, is het zeker ook de moeite waard om Chivalry (online action game) eens te proberen en For Honor van Ubisoft in de gaten te houden.

              

 Handsome Jack faceswap is bovengemiddeld acceptabel

Faceswap

                     

Battlefield 1 trailer met de muziek van 1942

Ja, de Wacht grijpt iedere kans aan om deze epische klanken te delen.

               

Fallout fans maken enorme uitbreiding voor Fallout 4

Eind april wist Bethesda met de Fallout 4 Creation Kit Tool een community vol vrolijke modders blij te maken met een handige stukje software om mods voor Fallout 4 mee te realiseren. Inmiddels is de tool alweer een maand beschikbaar en zijn er al meer dan 1600 aanpassingen voor het spel te downloaden. Een groep van 18 programmeurs heeft 6 maanden geleden de handen in een geslagen om een grote gratis uitbreiding voor Fallout 4 te ontwikkelen, maar met het verschijnen van de Creation Kit Tool zijn de ambities gestegen en daarom laat de groep weten dat ze bezig zijn om een compleet nieuwe spelwereld gebaseerd op Seattle neer te zetten in een mod die ze zelf Fallout Cascadia noemen. Bekende trekpleisters als Bellvue, Mercer Island en Redmond worden genoemd als locaties die in de mod komen.

Fallout 4

De modders willen de spelwereld even groot maken als die van Fallout 3 en beloven dat er meer quests en locaties aanwezig zijn dan er in de nieuwe Far Habor DLC zitten. Een enorm project en dat realiseren de Fallout fans die de progammeurs zelf zijn dan ook. Het gaat dus ook nog zeker een paar jaar duren voordat de mod helemaal af is. Wie meer wil weten over Fallout Cascadia of graag op de hoogte wil blijven van de laatste progressie, moet zeker even op de subreddit van de groep kijken. Op de redactie genieten we van de toewijding van deze fans, al hadden we wel graag gezien dat ze hun tijd zouden steken in een nieuwe engine voor de game.

              

Romancing Saga 2 krijgt eindelijk Engelse teksten

Game komt 26 mei uit voor iOS en Android en ondersteunt eindelijk de Engelse taal. Wel jammer dat dit 23 jaar geduurd heeft.

               

Hideo Kojima wil maximaal 100 werknemers in zijn studio

Vorig jaar wist Hideo Kojima met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain de serie van Konami die hij op de kaart heeft gezet, op een waardige manier af te sluiten. Inmiddels werkt de man voor zichzelf met zijn door hemzelf opgerichte studio Kojima Productions. Daar zwaait hij de secpter en heeft de man meer vrijheid dan hij ooit ergens heeft gehad. Inmiddels weten we dat er al aan een nieuwe spel wordt gewerkt en dat dit op de console exclusief naar het platform van Sony komt. In een interview met GameReactor laat de halfgod wat woorden los over hoe hij tegen zijn eigen studio aankijkt en hoe hij deze graag runt.

"I'm aiming to keep the staff less than 100 people. I am searching for technology and at the same time hiring new people, and visiting studios to get inspiration about what kind of studio I want to make/create."

Hideo laat weten dat hij op dit moment niet echt zit te wachten om veertig magnetrons in zijn studio te hebben staan, iets dat hij bij DICE ooit heeft gezien. De reden dat Kojima-San graag maximaal 100 medewerkers heeft voor zijn nieuwe project is dat hij dan iedereen persoonlijk leert kennen en echt weet waar de krachten van zijn collega’s liggen. Bij Konami werkte de Japanse game director nog met een staf van ruim 200 full-timers. Dat we straks minder namen in de credits hoeven te verwachten, gaat Hideo Kojima waarschijnlijk wel goed maken door zijn eigen een paar 1000 keer langs te laten komen in zijn nieuwste product. Waar de man aan werkt is nog onduidelijk, al heeft Kojima laten weten dat fans een Triple-A release verwachten en dat hij de fans niet teleur wil stellen.

Kojima

                 

Star Citizen laat build 2.4 zien

Er is weer het nodige gesleuteld aan Star Citizen en de meest interessante features komen voorbij in de onderstaande video. Wanneer krijgen we eens een releasedatum te horen?

              

reallife.exe gaat stuk

Glitch

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord