Nieuwe klap voor game-industrie 

Nieuwe klap voor game-industrie 2012-12-08T20:07:49
De fabelachtige verkoopcijfers van blockbusters als Black Ops II en FIFA 13 verbloemen veel, maar achter de schermen gaat onze geliefde industrie belabberd. Vannacht bericht over de zoveelste failliete studio...

Nieuwe Star Ocean in de maak?

Kennen jullie Star Ocean? Deze RPG-serie van Square Enix heeft dan misschien niet de uitstraling van een Final Fantasy, de spellen zijn gewild voer de Japanse role-playing connoisseur. Het laatste deel, The Last Hope genaamd, kwam alweer een aantal jaartjes geleden uit en dus acht Squenix de tijd rijp voor een nieuw deel. Tenminste, dat zijn de geruchten naar aanleiding van een heuse teasersite die door de ontwikkelaar is gelanceerd.

Op de site zien we een grote countdown-timer, die afloopt op 12.12.2012. Da's dus om precies te zijn over drie dagen! De pagina is verder gelardeerd met fraai artwork, alsook het woord Star. Dat kan dus alleen maar een nieuw Star Ocean-deel betekenen toch? Waarschijnlijk wel, maar misschien ook niet. Een tijdje gelden lanceerde Square Enix namelijk ook al een countdown-site voor The World Ends With You. De aankondiging bleek echter een iOS-port te zijn, en geen nieuw TWEWY-deel. Laten we hopen dat dat met Star Ocean nu wel het geval is...

star ocean 

Gears of War: Judgment trailer

Na de afsluiting van de originele Gears of War-trilogie, aan prequel Judgment volgend jaar maart de taak te bewijzen dat het geen simpele cash-in wordt. De trailer die tijdens de VGA's werd vertoond belooft in ieder geval veel. Heel veel!

 

Xbox-versie Minecraft is bestseller!

minecraft 360Het sympathieke Minecraft is nu typisch zo'n titel die je gigantische verkoopaantallen gunt. Voor de Xbox 360-versie van de bouwsim zou dat wat de Wacht betreft bijvoorbeeld best wel op een stuk of 4,5 miljoen verkochte aantallen mogen neerkomen...

Hey, wacht eens: Minecraft XBLA ís ook echt 4,5 miljoen keer over de virtuele toonbank gegaan! Het betekent dat de game van ontwikkelaar Mojang sinds launch gemiddeld 50.000 keer per week is gedownload. Gigantische aantallen natuurlijk, zeker voor een grafisch weinig indrukwekkend spel als Minecraft. Het ultieme bewijs van gameplay over graphics?

Rondom de kerstdagen zal Mojang overigens een verse update voor hun spelletje uitbrengen. Gecombineerd met de spectaculaire verkoopcijfers, is dat natuurlijk wel een feestje waard. Compleet met Minecraft-vuurwerk enzo, jwt!

minecraft fireworks

 

The Last of Us trailer

The Last of Us werd precies een jaar geleden aangekondigd tijdens de VGA's. Geen wonder dus dat Naughty Dog's veelbelovende PlayStation 3-exclusive ook dit jaar acte de présence gaf op de awardshow. De beelden zijn weer schitterend, dus ram op die play-knop.

 

De echte gamer...

Het is het aloude debat: Wanneer ben je nou een échte gamer? Dorkly vertelt het ons!

true gamer

 

Maakt Dark Souls II toch knieval voor casual?

Naast de hoogtwaarschijnlijke aankondiging van Metal Gear Solid 5, was het feit dat er een sequel op Dark Souls in de maak is toch wel het opmerkelijkste nieuwtje vanaf de VGA's. In eerste instantie vertelde uitgever Namco Bandai dat we voor deel twee absoluut dezelfde krankzinninge moeilijkheidsgraad als bij het origineel konden verwachten. Het lijkt er nu echter op dat daar toch lichtelijk van wordt afgeweken. In het nieuwe nummer van videogameblad Edge valt namelijk te lezen dat Dark Souls II 'toegankelijker' wordt...

"Descriptions of how the developers intend to mould Dark Souls II into a more approachable form seem reasonable. We sympathise if that sort of statement concerns you, but at the same time, we can surely agree that we would all like to see Dark Souls attain as great a presence as The Elder Scrolls. How it gets there is a worthy matter for debate, but it's certainly a noble task."

dark souls 2

Hmmm, wat denken jullie hiervan? Heeft Edge een punt als het beweert dat het een goede zaak zou zijn wanneer Dark Souls iets toegankelijker wordt, zodat het een kans heeft net zo populair te worden als bijvoorbeeld The Elder Scrolls? Of moet Namco Bandai gewoon met zijn tengels van de extreme moeilijkheidsgraad - toch het belangrijkste USP van Dark Souls - afblijven?

 

Eurocom nu ook echt failliet

007 legendsDamn, daar verdwijnt zomaar even een stukje jeugdsentiment van de Wacht. Dat het niet lekker ging bij ontwikkelaar Eurocom, het bedrijf achter Bond-bagger 007 Legends, was een publiek geheim. Nu is echter bekend gemaakt dat de developer ook daadwerkelijk failliet verklaard is en de deuren dus sluit. Eurocom staat bij het grote publiek vooral bekend als creator van menig Bond-titel, waaronder GoldenEye Reloaded, Nightfire en The World is Not Enough. Het Britse bedrijf bestond al meer dan 25 jaar. Met 007 Legends overspeelde de dev echter zijn hand.

Toch blijft het triest. Steeds meer game-ontwikkelaars vallen om, alsook uitgevers. De Wacht weet zeker dat er de afgelopen vijf jaar meer gamebedrijven zijn gesloten dan in alle jaren daarvoor. Schrijnend natuurlijk. Het lijkt erop dat de industrie in een neerwaarste spiraal is belandt, waarin louter zekerheden en blockbusters overleven. Optimisten zouden kunnen zeggen dat hiermee het kaf van het koren wordt gescheiden, maar hoe leuk is een wereld met alleen nog maar Call of Duty, FIFA, een paar racegames en een handvol RPG’s... Of is de Wacht nu té negatief?

 

Portal 2-verhaal in LEGO

Het verhaal achter Portal 2 draait natuurlijk om robots, artificiële intelligentie, genialiteit, stupiditeit en de onweerstaanbare aantrekkingskracht van macht. Met recht een modern sprookje. Herleef het complete epos nu nog een keer, alleen dan LEGO-style!  

 

 

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord