Nieuwe kaart voor Hearthstone geeft je twee beurten achter elkaar 

Nieuwe kaart voor Hearthstone geeft je twee beurten achter elkaar 2017-11-24T08:11:22
In deze Nachtwacht een speciale nieuwe Hearthstone-kaart, een compleet nieuwe IP van Creative Assembly, een hartverwarmend verhaal over Axiom Verge, een mod die lootboxes aan Doom toevoegt en nog meer.

Nieuwe kaart voor Hearthstone geeft je twee beurten achter elkaar

In december verschijnt de nieuwe Hearthstone-uitbreiding Kobolds and Catacombs en Blizzard toont zo nu en dan alvast een nieuwe kaart die in deze uitbreiding zit. De meest opvallende is zonder twijfel Temporus, een 'legendary card' waarmee spelers twee beurten achter elkaar krijgen. Het enige nadeel is dat je opponent ook twee beurten krijgt en hij of zij mag beginnen.

De kaart kost 7 mana een heeft deze beschrijving: 'Battlecry: je tegenstander krijgt twee beurten. Daarna krijg jij twee beurten.' Een geniale gok of het begin van je ondergang? 
Bekijk de Rotten Vale in Monster Hunter World

In een Japanse livestream is gameplay getoond van het Rotten Vale-gebied in de aankomende game Monster Hunter World. Het gebied werd onthuld op de Paris Games Week maar in deze livestream wordt veel meer getoond. Er zijn allerlei monsters en indrukwekkende rotsformaties te zien, alsmede een hoop rottende lijken die langzaam maar zeker worden verteerd. 

De eerste helft van de video wordt overigens gevult met gepraat waar je, tenzij je Japans goed is, niets van begrijpt. Skip naar de 16e minuut voor de gameplay! Monster Hunter World verschijnt op 26 januari voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie volgt later.

Creative Assembly werkt aan hun grootste multiplatformgame ooit

Creative Assembly ken je bovenal van de Total War-reeks. De studio werkt naast enkele Total War-projecten aan een nog niet aangekondigde game, zo blijkt uit de website van de studio, waar naar nieuwe werknemers wordt gezocht. Het gaat om een compleet nieuwe IP waarin 'economie en progressie' belangrijk zijn, alsmede 'leaderboards, uitdagingen, world-building en evenementen'. Dat klinkt als een game met de nadruk op multiplayer. Daarbij zoekt met naar designers die wapens, bewegingen, mogelijkheden, gadgets, health en andere gameplaysystemen kunnen maken. Het zegt helaas nog niets over wat voor soort game dit kan zijn. Zou Creative Assembly een game buiten het rts-genre kunnen maken?
Een hilarische infomercial voor FF15-game Monsters of the Deep

Square Enix heeft de downloadbare vr-game Monsters of the Deep: Final Fantasy 15, gemaakt waarin spelers in de spelwereld van FF15... kunnen vissen. Zo'n uniek concept vraagt om een unieke infomercial, zo moet de uitgever hebben gedacht.

De trailer doet nog het meeste denken aan die hele fouten Amerikaanse reclame's waarin iets heel sufs wordt aangeprezen. Nu wil de Wacht hiermee niet claimen dat vissen suf is, integendeel. Maar een beetje zelfspot kan zeker geen kwaad. 

Monsters of the Deep kan nu gekocht worden via de PlayStation Store. Daar heb je wel PlayStation VR voor nodig!
Dronken piraten in 4K-video van Sea of Thieves

In de aankomende Xbox One-game Sea of Thieves van Rare (kennen we ze nog?) kun je samen met je vrienden en vriendinnen piraat zijn. Natuurlijk hoort daar ook de nodige drank bij en kun je in-game dus dronken worden, zoals in deze nieuwe gameplayvideo is te zien. Verder zien we nog hoe een eiland verkend wordt en hoe men zichzelf afschiet met kanonnen. Wat wil een piraat nog meer?

Mocht je de game nog niet hebben getest, dan is er goed nieuws: iedereen die voor 1 december lid wordt van het Insider-programma krijgt toegang tot de volgende technische alfa. Tot nu toe hebben meer dan 200.000 gamers het al uitgeprobeerd! De game komt ergens begin volgend jaar naar Xbox One en pc. Arrrr. Enzo.
Doom-mod voegt lootboxes toe aan de klassieker

Je hebt mods en je hebt ironische mods. Deze mod van iemand die zichzelf 'Rip and Tear' noemt valt duidelijk in de tweede categorie. De mod voegt namelijk lootboxes toe aan de klassieke Doom! Wapens en power-ups worden weggehaald van de maps en vervangen door UAC-kratten. Hier zijn sleutels voor nodig, die je random kunt vinden door vijanden te doden. 

Daarnaast bevat het hoofdmenu van Doom dankzij de mod nu een 'markt' waarop sleutels en kratten voor diverse prijzen gekocht kunnen worden. Door er op te klikken krijg je te lezen dat de Doom-servers offline zijn... juist ja. 

Oh, lootboxes, you.
75 procent van winst fysieke editie Axiom Verge gaan naar behandeling voor zoon van ontwikkelaar

Met de wintermaanden voor de deur is het de perfecte tijd voor een hardverwarmend verhaal. De indiegame Axiom Verge kwam voor het eerst in 2015 uit (en is onlangs nog op de Switch verschenen). Deze week verschijnt de game tevens fysiek in de winkels voor diverse platformen.

Wat blijkt nu? 75 procent van de winst die uitgever BadLand Games op deze fysieke editie maakt, gaat naar een speciaal fonds dat is opgericht voor de zoon van ontwikkelaar Tom Happ. Zijn zoon, Alistair, vecht namelijk heel zijn leven al tegen een chronische aandoening. Hij heeft een conditie genaamd Kernicterus, waarbij hij behoorlijke neurologische schade op heeft gelopen en veel van zijn controle over zijn lichaam en zijn gehoor heeft verloren.

Goede zaak dat zoveel van de opbrengsten naar dit goede doel gaan! Oja, het is een behoorlijk vette Metroidvania-achtige game!
Oprichter Traveller's Tales brengt fan-patch uit voor Sonic 3D Blast

Opvallend: Jon Burton, de persoon die de studio Traveler's Tales in '89 oprichtte en in '96 aan Sonic 3D Blast werkte, heeft zelf een patch gemaakt voor de game en die zelf uitgebracht. De isometrische Sonic-platformer verscheen voor de Mega Drive en werd een beetje weggeblazen door de komst van volledige 3D-games als Super Mario 64. Burton heeft sindsdien altijd de wens gehad de game op allerlei vlakken te verbeteren. 

'Sonic 3D Blast is onderdeel van de geschiedenis van Sonic. Deze geschiedenis is wisselvallig en ik wil die verbeteren waar ik dat kan. Als ik Sonic 3D in een paar dagen toegankelijker kan maken voor de Sonic-fans, waarom dan niet?' Netjes hoor. De pc-versie met patch moet binnenkort in bètavorm verschijnen.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord