Nieuwe info en trailer voor Dragon Quest XI 

Nieuwe info en trailer voor Dragon Quest XI 2016-12-17T12:31:56
Vanuit Japan horen we een hoop nieuwe info over Dragon Quest XI en DLC voor Dragonball Xenoverse. Daarnaast gaan we Mega Man op mobile devices zien kunnen we dit weekend aan de slag met de alpha van Breakaway. Nog een scheutje Pokémon Go nieuws en deze Wacht is weer helemaal gelukkig. Check deze Wacht!

Rage quitters gaan bestraft worden in Street Fighter V

Bestaat er iets erger in het leven van een gamer dan het tegenkomen van een rage quitter? Dat je eindelijk een tegenstander hebt gevonden in Street Fighter met wie je een goede verbinding hebt en lag-vrij kunt spelen, en dat ‘ie er dan tussenuit knijpt op het moment dat je hem bijna verslaat. Bij de Wacht zijn al een aantal controllers gesneuveld door dergelijke praktijken. Pak je verlies gewoon als een vent (of dame natuurlijk) en ga voor een rematch! Anyway, het lijkt erop dat Capcom dit soort taferelen flink gaat bestraffen. Het is nog niet officieel bevestigd, maar er zijn screenshots gelekt van de testfase van nieuwe functionaliteiten van Street Fighter V. Capcom gaat stevig optreden tegen onsportief gedrag. Zo kan er een speciaal icoon aan je profiel gekoppeld worden dat je ‘brandmerkt’ als iemand die regelmatig de verbinding verbreekt voor het einde van een match. Ook gaat er schijnbaar gewerkt worden met de aftrek van LP (punten die je kunt verdienen) en kunnen je opties tot matchmaking aan banden worden gelegd. Streng, doch rechtvaardig. Go Capcom!

 

Nieuwe surf game in de maak

Van sommige sporten worden maar weinig games gemaakt en gespeeld. Voor bepaalde sporten is dit logisch, voor anderen lijkt het een gemiste kans. Surfen is zo’n sport waarvan de Wacht altijd heeft gedacht dat het perfect zou zijn voor een game. Vreemd genoeg zijn er niet zo gek veel bekende spellekes te vinden over deze majestueuze sport. In 2017 verschijnt er echter één! Britse developer Climax komt in 2017 namelijk met Surf World Series. Climax kun je kennen van Sudeki en twee Silent Hill games waar ze aan meewerkten. Je kunt in de game op verschillende zonnige locaties de golven trotseren, waarvan Hawaii en Portugal al bevestigd zijn. Surf World Series zal lekker toegankelijk zijn ingestoken en een arcade speelstijl kennen. Is het te vroeg om te hopen op een soort old school Tony Hawk game te water? Daar is het inderdaad nog veel te vroeg voor, maar de Wacht is niets als niet optimistisch. De singleplayer gaat 45 challenges bieden en er komen ook verschillende multiplayer modes beschikbaar. Oh ja, hier is de trailer:

 

      

Eerste zes Mega Man games naar mobile devices

Deze Wacht heeft vorige week nog uitgebreid lopen bitchen over het feit dat Mega Man compleet in de steek is gelaten door Capcom. Het lijkt er nu op dat er toch nog wat liefde over is voor de Blue Bomber. Dat, of Capcom wilde de uiertjes van hun melkkoe nog even testen om te kijken of er nog wat uit te halen viel. Hoe dan ook, de eerste zes klasssieke Mega Man spellen komen begin 2017 naar zowel IOS als Android. Voor Japan, that is. Op dit moment is nog niet duidelijk of Capcom ook van plan is deze games in het Westen beschikbaar te maken voor mobiele toestellen.  De Wacht hoopt natuurlijk van wel, want een leveltje Mega Man terwijl hij in de trein zit is zeker geen vieze gedachte. Het lijkt er overigens op dat de games afzonderlijk verkocht gaan worden en niet als bundel.

 

Dragonball Xenoverse 2 trailer laat nieuwe DLC zien

We zijn ondertussen alweer een klein poosje bezig met Xenoverse 2. Zelf wat aankloten in het universum van Dragon Ball voelde nog nooit zo vrij en lekker. Ondertussen staat alweer de eerste DLC voor de deur. Om Jump Festa te vieren (een groot evenement in Japan), kwam Namco Bandai met een nieuwe trailer voor Xenoverse 2 waarin de DLC werd geshowd. Vanaf 20 december komen er twee verschillende DLC-pakketten beschikbaar, één betaalde en eentje voor gratis. Het gratis pakket biedt een bult nieuwe skills, kleding, aanvallen en teachers, en zelfs nog een questje of twee. De betaalde toevoegingen geven je nog meer van dat alles, met voornamelijk veel meer quests. Ook kun je Dragon Ball Super badass Hit als meester kiezen en spelen met de final forms van Cabbe en Frost. Dit is de eerste van vier betaalde DLC’s die voor Xenoverse beschikbaar gaan komen.

 

    

Pokémon Go krijgt update voor platteland

De twee of drie koppige Pokélovers die nog steeds rondsjokken met hun mobiel in de hand, kunnen tevreden zijn. Er wordt namelijk eindelijk wat balans aangebracht in de wereld van Go. Waar je eerst in de grote stad moest lopen of in ieder geval in de buurt moest wonen van een Pokéstop, kun je nu ook in landelijke gebieden een grote verscheidenheid aan Pokémon tegenkomen.  In minder drukke gebieden, zoals het platteland en kleinere dorpen, zullen vanaf heden meer Pokémon worden gespot en ook meer verschillende soorten opduiken. Dat het ondertussen winter is en dus non-stop regent of pleuriskoud is, mag de pret verder niet drukken. Misschien dat de release van gen 2 Pokémon en echte turn-based gevechten nog iets kunnen toevoegen en meer spelers terug kunnen lokken. Fingers crossed daarvoor!

 

Breakaway alpha speelbaar dit weekend

Amazon Game Studios heeft aangekondigd dat dit weekend een open alpha van Breakaway gratis te downloaden en spelen zal zijn. Pc-gamers kunnen tot maandag voor niets een speelbare vroege versie van het spel binnenhengelen. Breakaway is een 4-tegen-4 game met strategie aspecten en een sporttintje, gemengd met wat old school mythologische invloeden. Klinkt vaag? Dat is het stiekem ook een beetje. Misschien helpt het om te vertellen dat Breakaway geïnspireerd is op onder andere Rocket League en een aantal MOBA’s. Amazon bouwt de game onder andere met streaming via Twitch in het achterhoofd en het eind product moet gigantisch vermakelijk gaan worden, zowel om te spelen als om naar te kijken. Voor een beter beeld van het spel kun je beter even wat gameplay bekijken:

 

Credits voor dit filmpje gaan overigens naar Polygon :)

       

Meer info en trailer voor Dragon Quest XI

Dragon Ball Xenoverse is niet de enige game die met nieuwe info kwam tijdens Jump Festa. Ook Dragon Quest XI gebruikt het event om eens flink wat extra info te geven. We hebben een klein stukje gameplay gekregen en een vette trailer met daarin de opening van de game. Zo kregen we onder andere de verschillen tussen de 3DS versie en de PS4 versie te zien. Ook kunnen we nu bevestigen dat het mogelijk is paard te rijden in DQ XI. Verder hebben we een blik kunnen werpen op de map en alvast een beetje kennis kunnen maken met de (nog naamloze) hoofdpersoon en zijn sidekick. Ergens in 2017 kunnen we los met deze game. De Wacht is nu al aan het kwijlen, want die ziet er allemaal toch wel heel lekker uit!

 

En daarmee moet de Wacht ook een einde breien aan deze middagWacht. Fijn weekend allemaal! 

- Nick out - 

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord