Nieuwe Ghost of Tsushima details 

Nieuwe Ghost of Tsushima details 2017-12-11T02:30:35
Niemand minder dan Shuhei Yoshida himself heeft een paar nieuwe Ghost of Tsushima details gedeeld! Daarnaast in deze Nachtwacht nieuws over de PSN name change feature, Death Stranding, Blood & Truth, Oculus over de toekomst en een emotionele brief aan Satoru Iwata.

PSN name change feature

Aan het feit dat het maandag is, kan de Wacht geen ruk veranderen, maar de PlayStation Experience schokt nog na en dus heeft de Wacht best nog wel een portie lekker nieuws voor je. Zo werd Shawn Layden van Sony gevraagd hoe het nu zit met een van de meest gevraagde features voor het PlayStation Network ooit. De Wacht heeft het natuurlijk over het kunnen veranderen van je naam op het PSN!

Het is nog steeds niet mogelijk om je gamertag te veranderen op het PSN, maar volgens Shawn hoeven we niet lang meer te wachten. Hij grapte dan ook dat hij hoopt dat deze vraag nooit meer terug hoeft te komen op de volgende edities van de PSX.

“I hope we’ll see events occur that you don’t have to ask me that question next PSX. The team is currently working on modifying the system that will allow players to change their PlayStation Network names very soon.”

PSN

Het grappige is dat Tidux op Twitter, een onbekende insider in de gaming industrie, gisteren ook al liet weten dat het binnenkort dan echt mogelijk wordt om je naam te veranderen. Volgens hem was de planning de feature afgelopen november te lanceren, maar dat een last-minute bug er voor zorgde dat dit niet gebeurde. (https://twitter.com/Tidux)

“The PSN change was almost released this November, but got pushed back before E3 2018 because they found a bug that deleted accounts and locking the account out from the PSN store. You think name change was a small problem? PSN was designed in a hurry and made it almost impossible to fix this problem, but almost 80.000 man hours later they are almost done and ready to release the most wished feature. Expect one free name change when it is released, the one after it will be a small fee.”

Het lijkt er dan echt op dat het gaat gebeuren! Al snapt de Wacht het gezeik sowieso niet helemaal. Zijn er dan echt zoveel gamers ontevreden met hun gamertag? Hadden ze er dan niet gewoon in eerste instantie wat langer over na moeten denken? Of is de Wacht nu heel kortzichtig? Hoe dan ook, fijn dat Sony het na al die jaren toch voor elkaar heeft gekregen.


Death Stranding

De Wacht moest hier harder om lachen dan hij durft toe te geven.

Death


Blood & Truth gameplay

Toen Sony voor het eerst PlayStation VR (toen nog Project Morpheus) showde op events, liet Sony graag de London Heist tech demo zien. De korte demo’s waren perfect om de mogelijkheden van PlayStation VR te laten zien en ze waren dan ook verdomd leuk. Sony liet toen weten een hele game te gaan maken van London Heist, maar later werd die uitspraak teruggedraaid. Toen PS VR uitkwam, was Sony wel zo lief om de London Heist demo’s uit te brengen, maar een hele game is het nooit geworden. Zo jammer, London Heist is nog steeds een van de tofste content voor PS VR!

Blood

Gelukkig zijn we een beetje in de maling genomen, want de ontwikkelaar van London Heist, heel toepasselijk London Studios, is in de tussentijd gewoon aan het werk gegaan met Blood & Truth en dit is eigenlijk alsnog de London Heist game waar we op hoopte. Tijdens de PSX werd de eerste gameplay geshowd en het ziet er potverdorie een potje super vermakelijk uit zeg, lekker! Na het zien van de gameplay staat de game in ieder geval meteen hoog op het VR verlanglijstje. De Wacht wil dit spelen!


True story

Komt misschien in de buurt.

Pause


Nieuwe Ghost of Tsushima details

Uiteraard liep ook Shuhei Yoshida, general good guy en president van PlayStation worldwide studios, rond op de PlayStation Experience. Hij had nog wel wat leuke feitjes te melden over Ghost of Tsushima, de nieuwe game van ontwikkelaar Sucker Punch. Eigenlijk weten we nog maar heel weinig over het nieuwe project, maar meneer Yoshida heeft de game uiteraard al lang gespeeld.

Shu zag Ghost of Tsushima voor het eerst toen de ontwikkeling van de game pas net was begonnen en speelt nu al ruim 2 jaar lang stukjes van de game. Heel veel info laat hij helaas niet los.

“It’s much larger than inFamous: Second Son, it’s beautiful, and the biggest game that Sucker Punch ever made. Sword fighting is already playable internally, and it already feels and plays very well.”

Geinig detail is dat Sucker Punch heeft geprobeerd om naast mensen ook paarden te motion capturen. Ze hebben er nog succes mee ook en gaat de data gebruiken voor Ghost of Tsushima!

Ghost

Nog een grappig detail is dat Yoshida-san liet weten dat het bestaan van Ghost of Tsushima bijna was gelekt, omdat het dev team naar Tsushima was afgereisd voor research. Het werd ontdekt door de lokale krant, maar door de kleine oplage is het nieuws nooit verspreid over de hele wereld.

Tot slot laat de goedlachse Japanner weten dat hij nog niet The Last of Us 2 en Death Stranding heeft gespeeld, maar wel de nieuwe Spider-Man game van Insomniac. Hij geeft daarbij aan dat de gameplay die we hebben gezien helemaal niet zo scripted is als wordt gedacht en dat je de scene op meerdere manieren kunt spelen. Ook liet hij weten al aardig wat Days Gone te hebben gespeeld, want die is ook al van begin tot eind speelbaar achter de schermen. Lekker bezig, Shu!


Oculus over de toekomst

Het is inmiddels al weer bijna 2 jaar geleden dat de Oculus Rift uitkwam. In de tussentijd heeft Oculus niet stil gezeten en in een interview laat Jason Rubin, de VP of content bij Oculus, weten hoe hij denkt over de toekomst van Oculus en VR in het algemeen. Hij heeft het over het succes van PlayStation VR, maar uiteraard over Oculus Go en Project Santa Cruz, de 2 nieuwe VR headsets die Oculus in de maak heeft. Zeker een interessant interview, voor de tech nerds en VR enthousiastelingen.


Een brief aan Satoru Iwata

De Wacht sluit deze Nachtwacht een keer niet af met een flashy spectaculaire trailer van een aankomende game, maar met een bijzonder emotioneel respect aan Satoru Iwata, de nu 2 jaar geleden overleden president van Nintendo. Een aantal dagen terug zou hij zijn 58ste verjaardag hebben gevierd en een fan heeft een soort brief in comic-vorm voor Iwata geschreven. Het is prachtig. Rust zacht, Iwata-san!

Iwata

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord