Nieuwe controller voor de PlayStation 4

Nieuwe controller voor de PlayStation 4? 2013-01-18T23:30:36
Live op de nasmeulende resten van Lance Armstrongs carrière en sportiviteit bij de Tour de France in het algemeen, is hier de Nachtwacht! Met de nachtelijke next-gen consolegeruchten, God of War: Ascension en luiaarden!

PS4 zegt doei tegen DualShock?

Heet gerucht uit het PlayStation-kamp: de PS4 krijgt volgens een bron van CVG geen DualShock maar een andere vaste controller! Dat opent natuurlijk oude wonden over de ‘banaancontroller’ waarmee Sony oorspronkelijk de PS3 introduceerde. Krijgen we straks weer zo’n loopgravenoorlog onder fanboys? 

Volgens de bron is Sony’s R&D afdeling flink aan het experimenteren met de nieuwe controller. Ze zouden al plannen hebben voor een touchscreen en biometrische sensoren, die eerste natuurlijk vanwege de Wii U GamePad en de tweede omdat Gabe Newell en Valve het in de Steam Box willen stoppen. De Sony-mensen willen als het ware een soort van PS Vita van de controller maken… wat de handheld nóg meer in de verdrukking zal brengen, vermoedt de Wacht.

controller

Betekent dit gerucht dat we straks gedag kunnen zeggen tegen de DualShock? Nou nee, Sony weet ook wel dat de controller ondanks z’n snel lamrakende pookjes extreem populair is. Je moet het dan ook zien zoals de Wiimotes bij de Wii U; nog steeds bruikbaar bij een gedeelte van de PS4-games straks.

Oh ja, volgens de bron wordt de nieuwe console al binnen enkele weken onthuld in plaats van maanden. Tja, eerst zien dan geloven…

 

Skyrim DLC eindelijk naar PS3 + korting!

Eindelijk, EINDELIJK, kunnen PS3 RPG-lords straks aan den Skyrim DLC! Bethesda heeft op hun blog de huidige planning uitgestippeld. In februari komt als eerste Dragonborn uit voor de Sony-bak en daarna volgen spoedig Dawnguard en Hearthfire.

Dragonborn

Bethesda weet echter ook wel dat ze iets goed te maken hebben, vandaar dat elke DLC in z’n eerste week met 50 procent korting wordt verkocht! Is dat lekker of is dat fokking lekker?

Dragonborn is ook aangekondigd voor Steam en zal daar op 5 februari vanaf te plukken zijn. Voor de DLC beschikbaar komt, verschijnt eerst nog update 1.8. Hou je exemplaar van Skyrim dus de komende weken bij de hand.

 

Van de makers van Ni No Kuni: Ghost Watch!

Level-5 is onder fans al jaren de shit, maar dankzij Ni No Kuni en de wereldwijd lyrische reviews (Florians ongezouten mening vind je in de nieuwe PU), is de Japanse RPG-bakker ook hier in populariteit aan het groeien. Professor Layton en Inazuma Eleven fans, spitst uwer oren en opent uwer kokers: de nieuwe 3DS-game Ghost Watch in trailervorm!

Ziet er uit als een kruising tussen Pokémon en Ghost Busters… wacht, zei ik dat nou net hardop? Holy shit, ik wil die game!

 

Cultureel verantwoorde documentaire over de luiaard

Aangezien president Obama miljoenen over de balk smijt voor een onderzoek naar gewelddadige games, ziet de Wacht het als zijn plicht om jullie tussen het gamenieuws door wat meer kennis bij te brengen. Stel je voor dat ze straks concluderen dat gamers ongelikte beren zijn? Dan kunnen we ze tenminste verlichten met onze overdonderende kennis van de luiaard!

Zo, en dan kunnen we nu weer met een schoon geweten over games lullen.

 

Macedoniërs speelbaar in Total War: Rome 2

Een nieuwe factie voor Total War: Rome 2 is onthuld en het zijn de Macedoniërs! Tegenwoordig hoor je nauwelijks meer van ze maar hun sandalencultuur is diepgeworteld met die van buurland Griekenland. Grootste held is natuurlijk Alexander de Grote maar Rome 2 speelt zich na die glansperiode af en de Macedoniërs doen er in de game alles aan om weer de grootste vis in de vijver te worden.

Rome 2

Volgens de beschrijving op de officiële Wikipagina is diplomatie met de omringende Griekse staten de Achilleshiel (HA!) van de Macedoniërs. Als pluspunt hebben ze de exclusieve Shield Bearers Infantry, een unit met enorme ronde schilden die voor obvious reasons handig zijn.

Kijkend naar de lege plekken op de pagina komen er nog flink wat nieuwe facties aan voor Rome 2. Hou PU.nl in de gaten voor de volgende updates!

 

Writers Guild of America nomineert beste gameverhalen

In de categorie ‘Aaaaaw, wat lief!’ heeft de Writers Guild of Amurka een shortlist gepubliceerd van de beste gameverhalen van 2012… volgens hen. Lees de genomineerden en probeer niet in de lach te schieten (via CVG).

  • 007 Legends
  • Assassin's Creed 3
  • Assassin's Creed 3: Liberation
  • Epic Mickey 2: The Power of Two
  • Halo 4
  • Uncharted: Golden Abyss

Oké, de Assassin’s Creeds en Halo 4 zijn verdedigbaar, maar was Uncharted: Golden Abyss niet een herhaling van (cliché) zetten? En wat de neuk doet 007 Legends ertussen? Sommige James Bonds hebben verdomd vermakelijke verhalen, maar dat zijn films die in sommige gevallen ouder dan Ed zijn! En – zoals alle gamecritici met enige smaak al voor de Wacht zeiden – WAAR IN NAAM VAN ORSON WELLES IS THE WALKING DEAD?!

007 Legends

Net als bij de Oscars ligt het ook aan de kandidaten zelf wie er genomineerd wordt en worden er veel stemmen gesprokkeld via ouderwets lobbyen. Vandaar waarschijnlijk 007 Legends…

17 februari wordt de winnaar gekozen. De Wacht wenst de genomineerden veel succes met het lobbyen en mensen paaien… al is dat praktisch hetzelfde.

 

God of War: Ascension singleplayer trailer

Phew, ik begon al bang te worden dat God of War: Ascension alleen maar multiplayer is. Eindelijk is er weer een trailer met verse singleplayerfootage van het nieuw avontuur. Het verhaal voegt waarschijnlijk geen harige reet toe aan God of War III, maar Mozeskriebel check die ongelofelijke graphics! Net als God of War II wordt Ascension waarschijnlijk mooier dan de eerste lading next-gen games!

 

Game Grumps spelen Dead Space 3 demo

Jan Patat moet nog even wachten op de Dead Space 3 demo maar sommige gamers hebben al early access ertoe. Zo ook de Game Grumps! Kijk toe hoe ze EA’s marketingafdeling belachelijk maken en onthullen hoe een enorme kutgame het gaat worden. Ik heb er nu al zin in! (nee echt, fuck hun mening) 

REACTIES (63) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord