Nieuw record aantal gelijktijdige gebruikers op Steam 

Nieuw record aantal gelijktijdige gebruikers op Steam 2021-02-08T00:14:41
Nog niet eerder speelden er zooooooveeeeeel mensen gelijktijdig een spelletje op Steam! Ander nieuws deze N8W8: Resident Evil en Monster Hunter zijn de belangrijkste Capcom-franchises, de Nioh Collection op PlayStation 5 getest, nieuwe manier om de Halo: The Master Chief Collection te spelen en Assassin's Creed-fans boos over Valhalla-microtransacties.

Cats <3
      

Nieuw record aantal gelijktijdige gebruikers op Steam

Nog niet eerder speelden er zooooooveeeeeel mensen gelijktijdig een spelletje op Steam. Valve mocht gisteren namelijk 26,4 miljoen gelijktijdige gebruikers noteren!

Wat een bizar aantal… Op een en hetzelfde moment maakten 26,4 miljoen mensen gebruik van Steam. Om precies te zijn (via SteamDB) gaat het om 26.401.443 gelijktijdige gebruikers, die dus allemaal op hetzelfde moment online waren.

Zoals onderstaande grafiek laat zien, blijft het aantal gebruikers van Steam sinds afgelopen zomer weer gestaag groeien. Het vorige record wat betreft gelijktijdige spelers is daarom ook nog helemaal niet zo oud: januari 2021!

                  

En nu we het toch over Steam hebben… Wist je al dat het platform vorige maand nog een mijlpaal bereikt heeft? Steam had toen namelijk maar liefst 120 miljoen maandelijkse gebruikers.
         

Resident Evil en Monster Hunter belangrijkste Capcom-franchises

Via Destructoid stuitte de Wachtster op Capcoms lijstje met bestsellers. In deze lijst met zogenoemde Platinum Titles vind je alle titels waarvan er meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. De twee franchises die de lijst domineren, zijn natuurlijk Resident Evil en Monster Hunter!

Tussen de 15 bovenste titels in de lijst vinden we maar liefst zeven Monster Hunter-games! Met als absolute nummer één: Monster Hunter: World. Deze game is inmiddels maar liefst 16,8 miljoen keer over de toonbank gegaan. De uitbreiding Monster Hunter: Iceborne staat op de zesde plaats met 7,2 miljoen verkochte exemplaren.

In de bovenste regionen van de lijst met Capcom-bestsellers vinden we ook flink wat Resident Evil-games. Zo is Resident Evil VII inmiddels 8,5 miljoen keer verkocht en doet de Resident Evil 2-remake het bijna net zo goed met 7,8 miljoen kopietjes.

En dan ten slotte natuurlijk nog die andere Capcom-franchise: Street Fighter! Op nummer zeven vinden we de SNES-game Street Fighter II met 6,3 miljoen verkochte games. Best goed voor een bijna 30 jaar oude game!

Resident Evil 7

Ten slotte dan nog even de resultaten netjes op een rijtje:

 1. Monster Hunter: World 16,8 miljoen
 2. RESIDENT EVIL 7 biohazard 8,5 miljoen
 3. Resident Evil 2 7,8 miljoen
 4. Resident Evil 5 7,8 miljoen
 5. Resident Evil 6 7,7 miljoen
 6. Monster Hunter World: Iceborne 7,2 miljoen
 7. Street Fighter II 6,3 miljoen
 8. Street Fighter 5,2 miljoen
 9. Resident Evil 2 4,96 miljoen
 10. Monster Hunter Freedom 3 4,9 miljoen
 11. Monster Hunter Generations 4,3 miljoen
 12. Monster Hunter 4 Ultimate 4,2 miljoen
 13. Devil May Cry 5 4,1 miljoen
 14. Monster Hunter Generations Ultimate 4,1 miljoen
 15. Monster Hunter 4 miljoen

De Wachtster vond het wel een interessant lijstje! Staat jullie favoriete Capcom-titel er ook tussen?
      

De Nioh Collection op PlayStation 5 getest

De Nioh Collection bundelt de twee Nioh-games in één handige bundel voor PlayStation 5, inclusief alle DLC. Daarnaast worden ons ook een aantal verbeteringen ten opzichte van de PS4/PS4 Pro-releases beloofd, zoals native 4K-modi en ondersteuning voor 120Hz. Ook is er een nieuwe PS5-standaardmodus, die zich richt op de mogelijkheden van de nieuwe hardware.

Dat klinkt allemaal super fijn! De grote vraag is echter of de belofte ook daadwerkelijk gestand gedaan wordt. Zodoende zoeken de mensen van Digital Foundry voor jullie uit hoe de Nioh Collection op PlayStation 5 speelt.

De Nioh Collection is nu te checken op PS5.
        

Comic-momentje

Comic-momentje
       

“Nieuwe manier om de Halo: The Master Chief Collection te spelen”

Diep verstopt in een de Halo Waypoint laat 343 Industries doorschemeren dat we Halo: The Master Chief Collection binnenkort op "een nieuwe plek en op een nieuwe manier” kunnen spelen.

In de nieuwste Halo Waypoint (via VG24/7) vertelt 343 Industries over nieuwe uitdagingen voor Halo: The Master Chief Collection. Helemaal onderaan vinden we ook nog een kopje “Flighting Future". En daar wordt het pas echt interessant…

“Later this month we are currently planning to kick off our next series of flights. We have quite a bit of new content we are looking to get into your hands, but we are deciding what the right amount is and are still waiting to see what progress is made in the coming weeks.”

Halo: Master Chief Collection

Onder die statement vinden we een lijstje bullet points met allerlei dingen die binnenkort (hopelijk) toegevoegd gaan worden. En daarin zien we “and maybe a new place and way to play” staan! Volgens vele fans betekent dit dat we Halo: The Master Chief Collection binnenkort in de Epic Games Store mogen verwachten…

We houden je op de hoogte!
       

Assassin's Creed-fans boos over Valhalla-microtransacties

Het viel de mensen bij Eurogamer op dat Assassin’s Creed-fans een appeltje te schillen hebben met Ubisoft! Zij zijn namelijk boos over het feit dat de ontwikkelaar zo veel armour sets in de premium winkel van Valhalla heeft opgenomen. Deze sets zijn enkel beschikbaar voor mensen die bereid zijn om grof geld uit te geven aan wat de fans “extreem dure microtransacties" noemen.

De boze Assassin’s Creed Valhalla-fans hebben zich verenigd in deze Reddit-post. Daar stellen ze onder meer dat Ubisoft steeds “belachelijke shit” blijft toevoegen aan de premium shop. Het grootste probleem is dat niet al die content enkel cosmetisch van aard is. Het gaat ook om items die “daadwekelijk van invloed zijn op de gameplay” en in sommige gevallen zelfs “overpowered” zijn.

Assassin's Creed: Valhalla

Er wordt in de post ook geklaagd over het feit dat er verder nog maar weinig nieuwe content aan de game toe is gevoegd.

Ubisoft heeft nog niet gereageerd.
        

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: een aantal rampzalige releases, een kijkje achter de schermen van een escape room en een blik op de westerse lokalisatie van Mother 2.


        

Lekker koesen!      

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord