Ni No Kuni-animatiefilm komt later deze maand naar Netflix 

Ni No Kuni-animatiefilm komt later deze maand naar Netflix 2020-01-05T18:02:11
De Ni No Kuni-animatiefilm komt naar Netflix deze maand, Frictional Games lanceert een teaserwebsite voor zijn nieuwe game en de rechtszaak rondom Star Citizen zorgt voor nog meer mystiek rondom Squadron 42. Dat en meer in deze nieuwe Nachtwacht!

Welkom in deze wonderschone nieuwe Nachtwacht. De week begint weer, de meeste vakanties zijn voorbij, dus laat de Wacht je pijn van het terugkeren naar werk of school een klein beetje verzachten met deze lading nieuws!

Ni No Kuni-animatiefilm komt later deze maand naar Netflix

Op 16 januari komt de Japanse animatiefilm gebaseerd op Ni No Kuni naar Netflix. De film kwam vorig jaar augustus al uit in Japan, maar er zijn nu Engelse ingesproken teksten voor geregeld en we kunnen de film dan ook op Netflix verwachten. 

De film is geregisseerd door Studio Ghibli-animator Yoshiyuki Momose, die eerder aan het legendarische Spirited Away werkte. Natuurlijk werkte hij ook aan beide Ni No Kuni-games. In de film gaan twee tieners op een magisch avontuur om het leven van hun vriend in een andere wereld te redden. 

Hieronder is een Japanse trailer te zien. Op moment van schrijven is er nog geen Engelstalige trailer beschikbaar.


Star Citizen-rechtzaak tussen CIG en Crytek onthult details over Squadron 42

Goed, dit verhaal heeft wat achtergrondinformatie nodig, dus breng even wat geduld op. Cloud Imperium Games Corporation (CIG) en Roberts Space Industries Corportation - de ontwikkelaars van de met tientallen miljoenen gebackte ruimtesimulator Star Citizen - werden eerder aangeklaagd door Crytek, de eigenaar van de engine waar de game op draait. Wat wil het geval namelijk? De ontwikkelaars hadden alleen een engine-licentie voor het maken van één game. Toen kondigden ze echter Squadron 42 aan, een singleplayercampagne voor het spel dat wellicht ook als standalone game uit zou komen. De lijnen of het nou over één game of twee games gaat zijn op zijn minst vaag, en dat vond Crytek niet zo fijn.

Er zijn nu nieuwe rechtszaakdocumenten gevonden waaruit blijkt dat de rechtszaak voor nu opgeschort is. Niet omdat Crytek het opeens prima vindt dat er zonder toestemming twee games op hun engine worden gebouwd, maar omdat niemand precies weet hoe de vork nu precies in de steel steekt. Squadron 42 wordt mogelijk dus géén standalone game, en de eerder beloofde releasedatum van 2020 is ook alles behalve zeker. Dit terwijl CIG meerdere malen heeft geclaimd dat het wél een standalone game wordt en in de eerste helft van 2020 uit moet komen. 

Crytek laat nu weten dat het de zaak naast zich laat liggen tot Squadron 42 ooit uitkomt als standalone game, als dat überhaupt ooit gebeurt. Crytek claimt echter dat CIG zelf niet eens lijkt te weten op wat voor manier en wanneer de singleplayergame uitkomt. Nieuws met een dubbel gevoel dus: fijn voor CIG en fans van Star Citizen dat de druk van de ketel af is en CIG niet wordt aangeklaagd, maar hoe zit het nu precies met Squadron 42? Voor nu moeten we het maar met onderstaande teaser doen.


Death Stranding heette eerst Dead Stranding

In de categorie, 'fijn om te weten': Death Stranding heette voorheen Dead Stranding. Dat blijkt uit een tweet van bedenker Hideo Kojima. Hij deelde recentelijk artwork van de game die stamt uit de tijd dat er nog niet eens een script lag. Het is duidelijk te zien dat de titel toen Dead Stranding was. 

De arwork is gemaakt door Yoji Shinkawa van Kojima Productions. 'We noemden het toen Dead Stranding', claimt Kojima. Goed, weten we dat ook weer! Wel opvallend is dat de artwork best een andere vibe heeft dan de uiteindelijke game.

Death Stranding


Amnesia-ontwikkelaar lanceert teaserwebsite voor nieuwe game

Het is al een tijdje bekend dat Frictional Games - de ontwikkelaar van Soma en Amnesia - werkt aan een nieuwe game. De ontwikkelaar teaset al een tijdje naar een nieuw project via zijn Discord-kanaal, en nu is er op de website van de studio ook een linkje naar een teaserwebsite te vinden voor 'Next Frictional Game'.

Op de teasersite zelf is nog vrij weinig te beleven. We zien alleen een kloppend icoontje, dat wat wegheeft van een lichtgevende cel. Vooralsnog moeten we dus wachten op meer informatie, maar de lancering van de teasersite hint hopelijk naar de mogelijkheid dat we snel meer te weten komen.


Mother 4-fanproject krijgt nieuwe naam en trailer

Een groep fans van de nagenoeg verdwenen Nintendo-franchise Mother (ook wel bekend als Earthbound) werkt al jaren aan een onofficieel Mother 4. Sinds 2010 om precies te zijn. Al die noeste arbeid is eigenlijk zonde, want je kunt er vergif op innemen dat Nintendo het project uiteindelijk vernietigt. 

Dat bedachten de fans zich ook, en daarom is Mother 4 nu onder een nieuwe naam onthuld: Oddity. De game oogt nog steeds even retro en raar als de oude Mother-games, maar heeft officieel dus niets meer met die franchise te maken. De RPG speelt zich af in de jaren 70, wanneer een jongentje genaamd Travis er met zijn honkbalknuppel op uit gaat om de wereld te redden van monsters. Check hieronder de trailer! De ontwikkelaar geeft aan dat het spel uitkomt 'wanneer het klaar is'. 


The Witcher-serie krijgt officiële podcast

Krijg je maar niet genoeg van de nieuwe The Witcher-serie op Netflix? Alle games ook al uitgespeeld? De boeken uitgelezen? Dan kun je gelukkig binnenkort een verse dosis The Witcher krijgen dankzij de officiële podcast gebaseerd op de Netflix-serie die deze week uitkomt.

De 'behind the scenes'-podcastreeks debuteert op 8 januari en praat over het maken van de serie, inclusief interviews met de cast en crew. Leuk! De podcasts komen hier te staan.


Sam Raimi werkt samen met jonge regisseur aan nieuwe Evil Dead-film

Goed nieuws voor fans van de unieke horror-humorcombinatie uit de Evil Dead-reeks: Sam Raimi heeft de handen ineengeslagen met acteur Bruce Campbell om een nieuwe Evil Dead-film te maken! Raimi laat weten dat ze op dit moment samenwerken met een jonge filmmaker die het script schrijft en de film gaat regisseren.

Verdere details zijn er helaas nog niet. Het is niet helemaal duidelijk bijvoorbeeld of Bruce Campbell daadwerkelijk zelf in de film te zien zal zijn, of meer achter de schermen werkt. Het lijkt er op van niet, want Campbell geeft aan zelf pas weer een Evil Dead-film te willen regisseren wanneer Campbell in de film speelt. Daarbij is er vorig decennium een reboot van Evil Dead uitgekomen. Misschien is dit dan eerder een vervolg daarop?

Evil Dead

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord