Neopets-ontwikkelaar is van plan Switch-game uit te brengen’ 

‘Neopets-ontwikkelaar is van plan Switch-game uit te brengen’ 2021-04-12T00:27:37
Goed nieuws voor nineties kids: Neopets komt mogelijk naar de Nintendo Switch! Ander nieuws deze N8W8: Quantic Dream reageert op uitspraak Franse hof, Ghost Recon Breakpoint doet roadmap uit de doeken, toffe easter egg ontdekt in Halo 5 en Dota 2 laat zijn nieuwste Hero zien.

Cats <3
        

‘Neopets-ontwikkelaar is van plan Switch-game uit te brengen’

Nineties kids opgelet: Neopets komt mogelijk naar de Nintendo Switch!

Helaas gaat het hier nog niet om een officiële aankondiging, maaaaaar het schijnt (via de Washington Post) zo te zijn dat het ontwikkelingsteam van Neopets daadwerkelijk onderzoekt of ze de dierenwebsite naar de Nintendo Switch kunnen brengen. Helaas weigerde het team om verdere details te delen.

Verdere details? Dat doet sterk vermoeden dat men écht om bezig is om te kijken hoe men Neopets naar de Switch kan porten. Zeker aangezien Flash natuurlijk verleden tijd is en men op zoek is naar manieren om de franchise te moderniseren.

Neopets-serie

Mocht je Neopets al een flink aantal jaar niet meer bezocht hebben: de dierenwebsite is nog steeds up en running. Wat heet: er is zelfs een mobiele versie van te checken. Ook komt er een animatieserie aan, waarvan de eerste aflevering naar verwachting later dit jaar al te zien zal zijn. Perfecte timing voor een game dus!
         

Quantic Dream reageert op uitspraak Franse hof

Quantic Dream komt met een verklaring over de uitspraak van het Franse hof. Voordat we die verklaring doornemen, eerst even een terugblik. Hoe zat het ook alweer?

Quantic Dream werd in 2018 aangeklaagd door een voormalige werknemer, die stelde dat de werkomgeving vijandig was. Een aantal Franse media deden onderzoek en stuitten daarbij bijvoorbeeld op aanstootgevende, gefotoshopte afbeeldingen van werknemers. Quantic Dream-baas David Cage heeft echter altijd ontkend: hij was geschokt door de beschuldigingen en sprak van een lastercampagne.

Lang verhaal kort: inmiddels heeft het Franse hof uitspraak gedaan en werd Quantic Dream in het gelijk gesteld. Niet per se omdat er geen bewijs was, maar vooral omdat de voormalig werknemer te lang heeft gewacht met de klacht, en er geen bewijs is dat deze persoon medisch gezien geleden heeft onder de aanstootgevende foto's (via Eurogamer).

Detroit Become Human

Zoals gezegd komt Quantic Dream vandaag met een reactie op die uitspraak:

"In januari 2018 werden in de drie artikelen die in de Franse pers werden gepubliceerd uiterst ernstige beschuldigingen geuit tegen Quantic Dream. (...) Deze beschuldigingen, formeel ontkend door het bedrijf (…) hebben de eer en reputatie van de studio ernstig beschadigd." De ontwikkelaar noemt de uitspraken van het hof “een nieuwe rechterlijke beslissing, waarin de feiten in deze zaak nogmaals heel duidelijk worden vastgelegd, door de vorderingen van de eiser in hun geheel af te wijzen.” Met andere woorden: de beweringen geuit door de werknemer en opgetekend in de artikelen waren niet waar. Daarnaast stelt de studio (nogmaals) dat zij het slachtoffer waren van een georganiseerde aanval "gericht op het opzettelijk bezoedelen van het imago van de studio".

De ontwikkelaar eindigt met de boodschap dat men “humanisme, inclusiviteit en het recht voor individuen om zich uniek uit te drukken” altijd zal blijven verdedigen.
      

Comic-momentje

Comic-momentje
         

Ghost Recon Breakpoint doet roadmap voor 2021 uit de doeken

Ubisoft liet eerder al weten dat we ook in 2021 nieuwe updates voor Ghost Recon Breakpoint mogen verwachten. De ontwikkelaar gaf dit weekend meer details. Laten we de roadmap met daarin informatie over twee "grote titelupdates" even doornemen!

In een blog op de officiële website zegt het team verheugd te zijn om ook in 2021 gratis inhoud uit te brengen. Het gaat dan onder meer om allerlei quality of life-verbeteringen, zoals de verbetering van de AI van je teamgenoten. Je AI-squad krijgt daarnaast bijvoorbeeld ook nieuwe XP-progressie en nieuwe vaardigheden. “Er komt ook een speciaal missielog beschikbaar, waarin je kunt experimenteren met de nieuwe functies voor AI-teams en coole en exclusieve beloningen verdient”, aldus de blog.

Ghost Recon Breakpoint

Bovenstaande verbeteringen zijn onderdeel van update 4.0.0, die deze lente nog uit moet komen. Logischerwijs mag je je daarna opmaken voor update 4.0.1. Daar wil Ubisoft alleen nog niet zo heel veel over kwijt… Die "inlichtingen" zijn nog geheim, zo teaset de men. Later dit jaar zal er ongetwijfeld meer info worden onthuld, met een voorlopige releasedatum gepland in het najaar van 2021.
         

Goed verbogen easter egg ontdekt in Halo 5

Of nou ja, “ontdekt”… Er was heel wat hulp van een ontwikkelaar voor nodig voordat de community deze easter egg EINDELIJK wist te ontdekken.

Op Kotaku lezen we meer over een easter egg in Halo 5: Guardians. Alhoewel de game alweer een flink aantal jaar oud is, werd het geheimpje toch pas een paar dagen geleden ontdekt. Ontwikkelaar Jan Willem Nijman bracht het balletje aan het rollen toen hij in een tweet collega-devs vroeg om easter eggs te delen die ze in games hadden verstopt.

Patrick Wren, een multiplayer-designer bij 343, tweette dat er in de Halo 5-missie Evacuation een kartrace verstopt zit die alleen kan worden geactiveerd met vier spelers in coöp. Dit trok de aandacht van de Halo-community en al snel gingen spelers op zoek naar dit onontdekte geheim. Dat bleek alleen tóch nog steeds heel lastig te ontdekken…

Wren schoot de community te hulp met nog wat extra hints. En jawel, uiteindelijk wisten twee streamers – na nog meer hints – de easter egg na twee dagen zoeken toch te vinden! Kijk maar:

De Wachtster vond het niet alleen een leuk verhaal, maar vroeg zich ook meteen af hoeveel easter eggs er nog altijd onontdekt zijn! Best bijzonder om over na te denken, toch?
         

Maak kennis met de nieuwe Hero van Dota 2: Dawnbreaker

En dan alweer het laatste nieuwtje van deze zondagnacht: Dota 2-spelers mogen zich opmaken voor een nieuwe Hero. Laten we eens kijken wat deze Dawnbreaker te bieden heeft!

Dota 2 heeft een vrij grote update gekregen. Het gaat daarbij niet enkel om een nieuw personage, maar dat is natuurlijk wel het leukste gedeelte! Dawnbreaker is een melee-fighter met een enorme hamer, die ze rondzwiept alsof het niets is. De energie die vrijkomt bij het gebruik van haar hamer kan de hero trouwens ook inzetten om haar teamgenoten te healen. Handig!

Dota 2 Dawnbreaker

Benieuwd naar meer details over Dawnbreaker en de rest van de veranderingen in patch 7.29? Die lees je achter deze klik.
        

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: Oddworld Soulstorm onder de technische loep gelegd en zeven verschrikkelijke sequels die zelfs de originele games wisten te verpesten.


        

Lekker koesen!         

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord