Naoki Yoshida is een Diablo fanboy 

Naoki Yoshida is een Diablo fanboy 2019-07-11T02:13:58
In deze Nachtwacht laat Naoki Yoshida, de director en producer van Final Fantasy XIV, weten dat hij het liefst alles laat vallen om aan Diablo 4 te gaan werken! Verder geruchten over een deal tussen Facebook en Ubisoft en FFVII voor de Xbox One en nieuws over Grid, Wolfenstein: Youngblood, Super Mario Maker en de Switch.

Assassin’s Creed en Splinter Cell voor Oculus Rift?

Goedesmorgens! Voordat je het zout voor je ontbijt weer van tafel haalt even een kleine heads-up, want de Wacht begint deze Nachtwacht niet met 1, maar met 2 sappige geruchten die beide wel een snufje kunnen gebruiken. De eerste gaat over Facebook en Ubisoft, waarbij het schijnt dat de bedrijven een deal hebben gesloten om exclusieve content naar de Oculus Rift te brengen!

Als we de geruchten mogen geloven hebben Facebook en Ubisoft nu een samenwerking, waardoor er Assassin’s Creed en Splinter Cell games gemaakt gaan worden, exclusief voor de VR headset. Meer info is er helaas niet en Facebook houdt de kaken strak op elkaar met een standaard reactie:

VR

“We can’t comment on specific partnerships, but we will continue to focus on expanding the Oculus library and reaching broader gaming audiences for years to come.”

Ubisoft heeft nog helemaal niet gereageerd op deze geruchten. Wel grappig, aangezien er al zo lang geruchten gaan over een nieuwe Splinter Cell game… Zou het een VR game worden voor de Oculus Rift?


FFVII Remake voor Xbox One?

Meteen door met het volgende gerucht, dan hebben we ze meteen gehad voor vandaag. Het tweede gerucht gaat over Final Fantasy VII Remake, een game die alleen nog maar is aangekondigd voor de PS4. Nu is de game nooit officieel aangekondigd als een PS4 exclusive, maar er ontbreekt tot nu toe ieder spoor van een release op andere systemen. Daar is nu verandering in gekomen, al wordt het snel weggestopt als foutje.

Het officiële Xbox Germany Twitter account gooide namelijk doodleuk een zelfgemaakt Final Fantasy VII Remake filmpje online, waarin de game werd aangekondigd voor de Xbox One met een release op 3 maart 2020, inderdaad dezelfde release date als voor de PS4. Dit lijkt de bevestiging, maar Maxi Graff, de communications and social lead bij Xbox Germany, ontkent het allemaal en noemt het simpelweg een intern foutje.

“We did an internal mistake in the Social Team. We took the video off immediately. Sorry, no announcement on our side. Big apologies for this.”

FFVII

Haha, dus het team bij Xbox Germany heeft ‘per ongeluk’ een complete video gemaakt van Final Fantasy VII Remake met de aankondiging en release date er in? Dat gelooft toch niemand? Maar, volgens Maxi is dat exact wat er gaande is.

“It actually happened, yes. In that video were multiple Final Fantasy games and the remake happened to be in there by mistake from the editorial team where we didn´t check the exclusivity on the specific one. We make sure this doesn´t happen again.”

Foutje of niet, het gooit wel weer wat olie op het vuurtje. Het zou de Wacht verbazen als Final Fantasy VII Remake een PS4 exclusive zou worden, maar een timed exclusive release is zeker mogelijk.


Grid: Race For Glory Trailer

Eind mei liet ontwikkelaar Codemasters weten dat er een nieuwe Grid op komst is met een release op PS4, Xbox One, PC en zelfs Google Stadia. De terugkeer van de serie stond gepland voor september, maar helaas werd de game onlangs een maandje uitgesteld naar oktober. Om de pijn te verzachten hieronder de nieuwste beelden van Grid, de Race For Glory Trailer! De Wacht heeft overigens heel binnenkort zijn eerste uitgebreide speel sessie met de nieuwe Grid en de Preview check je in de volgende PU.


Wolfenstein: Youngblood PC specs

Newsflash! Ben je van plan Wolfenstein: Youngblood op de PC te spelen? Dan heeft de Wacht de minimum en aanbevolen PC specs voor je:

Minimum specs:

  • Processor: AMD FX-8350/Ryzen 5 1400 or Intel Core i5-3570/i7-3770
  • Memory: 8GB RAM
  • Graphics: Nvidia GTX 770 4GB (Current available GPU GTX1650) or AMD equivalent

Young

Aanbevolen specs:

  • Processor: AMD FX-9370/Ryzen 5 1600X or Intel Core i7-4770
  • Memory: 16GB RAM
  • Graphics: Nvidia GTX 1060 6GB (Current available GPU RTX2060) or AMD equivalent

Daarnaast heb je 40GB aan vrije ruimte nodig, toegang tot het internet en een Bethesda.net account.


2 miljoen Super Mario Maker 2 levels

Super Mario Maker 2 mag nu al rustig een succes genoemd worden, als het gaat om het delen van zelfgemaakte levels. De game is nog geen 2 weken beschikbaar, maar Nintendo heeft laten weten dat er inmiddels al ruim 2 miljoen levels zijn ge-upload. Uiteraard zijn al deze levels niet van een fantastisch hoog niveau, maar holy shit dat is een hoop content. Via Twitter liet Nintendo of America weten:

“Thanks to all of you, Super Mario Maker 2 has reached 2 million courses uploaded! We hope everyone continues to create and share their dream courses!”

Dan nog even wat ander bizar Super Mario Maker nieuws, over het moeilijkste level ooit gemaakt, genaamd Trials of Death. Dit level is gemaakt door Braden ‘ChainChompBraden’ Moor in december 2015, maar is nooit ge-upload, aangezien Nintendo de voorwaarde stelt dat je alleen een zelfgemaakt level mag uploaden, als je het level ook kunt halen.

Mario

Sinds december 2015 is Braden het aan het proberen, met inmiddels ruim 2600 uur op de klok, maar het is hem nog steeds niet gelukt om zijn zelfgemaakte level te overmeesteren. Het is dan ook een idioot moeilijk level, zoals je hieronder in de trailer uit 2017 kunt zien. Hij geeft echter niet op, want laatst zei hij:

“One day it's just going to happen, and that's still crazy to imagine.”

Als je zijn reis door de pure hel die hij zelf gemaakt heeft wil volgen, kan dat via zijn Twitch kanaal, maar kijk hieronder naar een trailer, om je een idee te geven van de absolute madness. Hopelijk haalt hij het en kan hij het level nog uploaden, voordat ooit onvermijdelijk de stekker uit de server getrokken zal worden. Oeh, en gooi het volume van het filmpje omhoog, ben je meteen wakker!


Naoki Yoshida is een Diablo fanboy

Naoki Yoshida staat bekend als de held die van de absolute drol die Final Fantasy XIV bij launch was, de parel heeft gemaakt die de MMO nu is. De game is nog steeds ontzettend populair en de net uitgekomen DLC Shadowbringers voegt weer honderden uren aan gameplay aan de FFXIV wereld toe. Onlangs was er ook een toffe crossover met Final Fantasy XV en staan er nog andere Square Enix crossovers gepland, maar op de vraag met welke non-Square game hij het liefst een crossover zou willen doen gaf hij een verrassend antwoord.

Wat blijkt namelijk, Yoshida-san is een gigantische Blizzard en Diablo fanboy! Zo zou hij heel graag crossovers doen met World of Warcraft, maar vooral met Diablo. Zijn liefde voor Diablo is zelfs zo sterk dat hij zei:

Naoki

“If Blizzard ever approached me, you know, saying ‘Oh hey, we want you to take the reins to develop Diablo 4,’ I’m gonna drop everything I’m doing and I’m gonna go for it.”

Hij geeft hierbij wel meteen aan dat hij nooit zijn kindje FFXIV zal verlaten, maar dat hij altijd al een sterke drang heeft gehad om aan Blizzard games te werken. Aangezien Diablo 4 op dit moment in ontwikkeling is, zou een kleine samenwerking misschien wel mogelijk moeten zijn? Zou cool zijn als Blizzard dit oppakt.


Switch heeft een shitload games trailer

Met de aankondiging van de Switch Lite staat Nintendo behoorlijk in de spotlight en mag dan ook deze Nachtwacht in stijl afsluiten. Nintendo heeft namelijk een video online gezet, waarin ze een statement maken. Je hoort hier en daar nog weleens dat er eigenlijk maar verdomd weinig games beschikbaar zijn op de Switch, maar Nintendo is het daar totaal niet mee eens. Er zijn namelijk al ruim 2000 Switch games en daar komen er nog een shitload bij!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord