Moet Epic voor rechter verschijnen omdat Fortnite te verslavend is? 

Moet Epic voor rechter verschijnen omdat Fortnite te verslavend is? 2019-10-07T00:08:24
Volgens de aanklagers had Epic spelers moeten informeren dat Fortnite zeer verslavend is. Dan kunnen ouders hun kinderen beter beschermen... Anders nieuws deze N8W8: jouw acties bepalen het lot van Death Stranding NPC's, nieuwe games toegevoegd aan Apple Arcade en Writers Guild of America laat prijs video game writing vallen.

Cats <3
     

Moet Epic voor rechter verschijnen omdat Fortnite te verslavend is?

Het Canadese advocatenkantoor Calex Légal bereidt een groepsgeding tegen Epic Games voor, waarin de ontwikkelaar wordt beschuldigd van het 'willens en wetens' maken van een 'zeer, zeer verslavende game'. Het kantoor doelt daarbij op Fortnite.

Alessandra Esposito Chartrand, advocaat bij Calex Légal, legt het (via CBC) effe uit:

'Epic Games, when they created Fortnite, for years and years, hired psychologists - they really dug into the human brain and they really made the effort to make it as addictive as possible. They knowingly put on the market a very, very addictive game which was also geared toward youth.'

Chartrand gelooft dus dat Epic Fortnite bewust 'zo verslavend mogelijk' gemaakt heeft en daarbij verzuimde spelers te waarschuwen voor het risico van verslaving. Het groepsgeding is voornamelijk gericht op dat laatste: de informatieplicht van Epic.

Fortnite

Het groepsgeding werd ingediend namens de ouders van twee kinderen. Zij stelden dat als ze geweten hadden dat Fortnite zo verslavend was en het leven van hun kinderen zou verpesten, ze hen de game nooit hadden laten spelen of hun gamegedrag in ieder geval beter in de gaten hadden gehouden. Het is niet bekend hoe hoog de schadevergoeding is die het advocatenkantoor eist.

Om Fortnite te kunnen spelen, moeten gebruikers (als onderdeel van de gebruiksvoorwaarden) afstand doen van hun recht om Epic aan te klagen. Chartrand denkt echter dat de servicevoorwaarden niet rechtsgeldig zullen blijken in de rechtbank in Quebec.

Epic heeft nog niet gereageerd.
     

Jouw acties bepalen lot NPC's in Death Stranding 

Hideo Kojima betrad dit weekend het Garage Museum of Modern Art in Moskou. Aldaar onthulde hij (via Wccftech) dat de acties van de speler het leven van sommige NPC's in Death Stranding drastisch kunnen beïnvloeden! En dat mag je heel letterlijk nemen... Als voorbeeld besprak Kojima een ziek personage dat geheel van jou afhankelijk is:

'We have a character who lives deep underground. He is sick and needs medicine, and Sam can deliver it. Since this happens at the beginning of the story, this is a must. After completing this quest, the player himself chooses the following actions ... But the player is constantly moving forward and moving away from the character. And I'm sure that there are gamers who forget about this old man. And then they will remember and return to it. Since they have not carried medicine to him all this time, he will die by this moment. Through such actions, a connection arises with the character.'

Death Stranding

Of deze invloed op het leven van NPC's ook betekent dat Death Stranding meerdere eindes kent, is nog niet bekend. Wat we echter wel mogen verwachten van een game die zich zo sterk richt op de invloed van je acties, zijn een aantal moeilijke beslissingen!

Welke duivelse dilemma's Death Stranding nog meer voor ons in petto heeft, kun je vanaf 8 november checken op PS4.
      

Trailerovervloed 

Goedemorgen, lieve lezers! Om het leed dat maandagochtend heet iets te verzachten, zet de Wachtster graag drie versche trailers voor jullie op een rijtje. Kijk snel mee naar:

  • The Bradwell Conspiracy – deze week op PC, PS4, Switch en Xbox One, nu op Apple Arcade.
  • Corpse Party: Blood Drive – 10 oktober op PC
  • My Hero One's Justice 2 – in 2020 op PC, PS4, Switch en Xbox One


     

Comic-momentje

Comic-momentje
      

Vier nieuwe games toegevoegd aan Apple Arcade 

Geheel onverwacht en onder de nieuwsradar heeft Apple dit weekend vier nieuwe games aan Apple Arcade toevoegd. Het gaat om Pilgrims, RedOut: Space Assault, Nightmare Farm en het hierboven getoonde The Bradwell Conspiracy. De Wachtster neemt de games effe met je door:

1) Pilgrims was nog niet eerder aangekondigd. Dus dit is een aankondiging en release ineen. Pilgrims is een adventure game, waarbij je de NPC's in de wereld helpt om meer over hen te weten te komen. Extra punten voor de toffe artstyle!

Pilgrims

2) RedOut: Space Assault laat je vechten met ruimteschepen. De game kent ook een career-modus, waarin je upgrades voor je schip kunt sctoren.

3) Als derde Apple Arcade-game is daar Nightmare Farm. Je moet gewassen moeten planten en oogsten, en daarmee maaltijden bereiden om je bezoekers om gelukkig te houden.

4) De Bradwell Conspiracy is ten slotte een verhalende puzzelgame. Na een grote explosie in het Stonehedge Museum zit je gevangen in een geheim complex. Met de hulp van een andere overlevende probeer je de geheimen van dit complex te ontrafelen en te ontsnappen.
      

Writers Guild of America laat prijs video game writing vallen 

De Writers Guild of America heeft bevestigd dat het de categorie voor het schrijfwerk in games laat vallen voor de awards van 2020. In een verklaring (via USGamer) laat de organisatie weten dat de categorie weer terugkeert op het moment dat er een 'kritieke massa' aan kanshebbers meedoet.

'There won't be a Videogame Writing Award in 2020; however, the category will be reinstated when there is a critical mass of videogames covered by the WGA in order to provide a meaningful award selection process.'

Hoewel een aantal gameschrijvers hun ergernis over deze beslissing op Twitter deelde, was er ook al snel een tegengeluid te horen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat alleen WGA-leden hun games in aanmerking kunnen laten komen voor de prijs. En zo'n lidmaatschap blijkt in de praktijk niet zoveel voor te stellen...

Portal

Een aantal schrijvers stelt zelfs dat het alleen maar een (goedkope) manier is om hen te dwingen betalend lid te worden, terwijl daar helemaal geen voordelen tegenover staan! Onder hen onder meer de schrijver van Half-Life en Portal (Chet Faliszek), en Mortal Kombat 11 (Shawn Kittelsen). Kleine kans dus dat die 'kritieke massa' snel bereikt gaat worden...
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen Minecraft uitspelen zonder te minen en de Terminator in Mortal Kombat 11 vergeleken met zijn filmevenbeeld.


      

Lekker koesen!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord