Microsoft toont Xbox Series X-games volgende week via livestream 

Microsoft toont Xbox Series X-games volgende week via livestream 2020-05-01T00:16:39
Hoera! Microsoft laat je donderdag 7 mei voor het eerst wat Xbox Series X-games zien! Ander nieuws deze N8W8: eerste details over Assassin's Creed Valhalla, The Last of Us Part 2 wordt grote game, Nintendo houdt dit jaar mogelijk geen E3 Direct en nieuwe hero voor Apex Legends Season 5.

Cats <3
      

Microsoft toont Xbox Series X-games volgende week via livestream

Pak je agenda er maar bij! Microsoft laat je donderdag 7 mei namelijk voor het eerst wat Xbox Series X-games zien. Dat gebeurt via een Inside Xbox livestream, die om 17 uur Nederlandse tijd losbarst.

We weten nog niet precies welke Xbox Series X-games Microsoft meeneemt naar de stream. Wel is inmiddels duidelijk dat het om third party-games gaat. Of zoals Xbox-manager Aaron Greenberg ze op Twitter noemt: de games van Xbox-partners.

                  

De stream op 7 mei is de eerste in een reeks waarin we stukje bij beetje meer over de Xbox Series X te weten komen. Ongetwijfeld zien we tijdens een van de latere streams ook meer over de games van interne studio’s, die volgens Greenberg “grote zomerplannen” hebben.

Eindelijk dus meer informatie en beelden over de nieuwe Microsoft-console, die eind dit jaar in de winkels wordt verwacht!
      

Assassin's Creed Valhalla laat je kiezen tussen mannelijke en vrouwelijke protagonist

Na acht uur lang gekeken te hebben naar de onthulling van Assassin's Creed Valhalla vindt de Wachtster het tijd voor wat concrete details over de game. Die vond ze gelukkig op de Ubisoft-website!

Je speelt Assassin's Creed Valhalla als Eivor, een felle Viking-krijger, opgevoed met verhalen over vechten, roem en glorie. Het personage leidt zijn clan in de strijd tegen Groot-Brittannië, waar hij uiteraard hoopt een nederzetting te vestigen.

Ondanks dat het er in de trailer nogal bloederig aan toe ging, hoeft Eivor niet per se (altijd) voor geweld te kiezen. Het is ook mogelijk om dat nieuwe leven in Groot-Brittannië middels diplomatie op te bouwen. Desalniettemin belooft Ubisoft ons dat Assassin's Creed Valhalla meer actie zal kennen en bruter zal worden dan zijn voorgangers.

Saillant detail: alhoewel de officiële artwork een mannelijke Viking afbeeldt, kan je van Eivor ook gewoon een vrouw maken! Met andere woorden: Ubisoft laat je kiezen tussen een mannelijke en vrouwelijke protagonist, die dus voor het gemak allebei wel Eivor heten.

Ubisoft gaat in een aparte blogpost trouwens ook nog in op de Assassin’s Creed Valhalla Collector’s Edition. Deze versie van de game wordt voorzien van bonuscontent en verschillende collectibles, zoals een figurine van Eivor.

Assassin’s Creed Valhalla Collector’s Edition

De releasedatum van Assassin's Creed Valhalla staat geprikt voor eind 2020. Dankzij die timing beslaat de game twee generaties consoles. De game komt namelijk niet alleen naar PC, maar ook naar Xbox One en PlayStation 4, én naar Xbox Series X en PlayStation 5.

P.S. Grote kans dat Assassin's Creed Valhalla één van de games is die je terugziet op de hierboven genoemde Xbox Series X-livestream!
      

The Last of Us Part 2 vereist minstens 100 GB vrije ruimte op je PS4

We lezen op officiële gamepagina van The Last of Us Part 2 dat je flink wat ruimte moet gaan maken op je PS4… Om de game te installeren, ben je namelijk 100 GB kwijt.

100 GB lijkt de nieuwe standaard. Veel grote titels van deze generatie hadden namelijk meer dan 100 GB vrije ruimte nodig. Denk maar eens aan Red Dead Redemption 2, Call of Duty: Modern Warfare en Gears of War 4. Bijzonder aan The Last of Us Part 2 is echter dat de fysieke versie van de game twee discs omvat! Net zoals de Final Fantasy VII remake laatst.

The Last of Us Part 2

The Last of Us Part 2 zou eigenlijk in februari al uitkomen. De releasedatum werd echter tot twee keer toe uitgesteld, zodat de game nu vanaf 19 juni speelbaar is op de PS4.
       

Trailerovervloed

Er staan weer een aantal fonkelnieuwe trailers voor je klaar! Kijk vandaag mee naar:

  • Ministry of Broadcast – nu te spelen op PC en Switch
  • Levelhead – nu op PC, Switch en Xbox One
  • Book of Demons – nu op PC, Switch en Xbox One
  • StarCrossed – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One
  • Dread Nautical – nu op PC, PS4, Switch en Xbox One


       

Comic-momentje

Comic-momentje
       

“Nintendo houdt dit jaar geen E3 Direct”

Nintendo's plannen voor haar jaarlijkse E3-uitzending zijn van de baan als gevolg van de coronacrisis. Dat meldt Venturebeat in ieder geval.

Hoewel Nintendo zijn games al een hele poos via een speciale E3 Direct presenteert, en dus niet meer vanaf een podium in een zaal, schijnt het bedrijf de stream toch niet rond te krijgen. Dat komt volgens de bronnen omdat het personeel nog wat tijd nodig heeft om goed remote te leren werken. Dat idee botst blijkbaar nogal met de Japanse cultuur.

De E3 Direct wordt naar verluid trouwens niet geheel afgeblazen, enkel verplaatst. Daarvoor moet alleen nog wel een datum geprikt worden.  Nintendo heeft third party-ontwikkelaars daarom vast groen licht gegeven om hun games aan de wereld te presenteren. Met andere woorden: ze hoeven niet per se op de Direct te wachten.

De verwachting is dat Nintendo zijn eigen games ergens tegen het einde van de zomer laat zien in een Direct, die je dan waarschijnlijk geen E3 Direct meer mag noemen.

Super Mario Odyssey

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving.
        

Respawn Entertainment onthult nieuwe hero voor Apex Legends Season 5

Respawn Entertainment heeft bekend gemaakt wat er op de planning staat voor Apex Legends: Season 5 - Fortune’s Favor. Daarbij ook een trailer, waarin de nieuwe Legend Loba wordt getoond!

Laten we eerst eens naar die nieuwe Legend kijken. Wanneer de dief Loba erachter komt dat haar aartsvijand Revenant meedoet aan de Apex Games, verandert haar leven in een wraakmissie, gedreven door het verlies van haar ouders en haar behoefte om geheimen binnen de arena te onthullen.

Apex Legends Season 5 - Fortune’s Favor wordt uitgebracht met de nieuwe spelmodus Quests. In deze modus moeten spelers elk seizoen op schatten en antwoorden jagen. Errrm, ja... De omschrijving is nog een tikkie cryptisch… Maar het is in ieder geval alvast goed om te weten dat spelers die de reis voltooien uiteraard een beloning staat te wachten.

Met de start van Season 5 barst ook Ranked Leagues Series 4 los. Spelers kunnen opnieuw uitkijken naar een tweedelig seizoen: de Series begint in Kings Canyon alvorens in juni terug te keren naar World’s Edge.

Apex Legends: Season 5 - Fortune’s Favor is vanaf 12 mei te checken.
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: 7 slechteriken die je op hele gekke plekken terugzag en een kijkje achter de camera's van Doom Eternal. 


      

Lekker koesen!       

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord