Microsoft reageert op Sony cross-play uitspraak 

Microsoft reageert op Sony cross-play uitspraak 2018-09-05T08:58:44
In deze Nachtwacht reageert Microsoft op de hele Sony cross-play kwestie en houdt daarbij godzijdank eindelijk eens een keer geen blad voor de mond! Daarnaast nieuws over de Wii U, Dakar 18, Spider-Man, Final Fantasy XIV en Battlefield V.

Daily Pugle   

Wii U FW update

Moguh vrienden! De Nachtwacht is weer tot laat opgebleven voor het laatste nieuws, te beginnen met een newsflash over de Wii U! Ja, de Wii U ja, ken je die console nog? Het was de console tussen de Wii en de Switch, die iedereen nu al weer vergeten is, weet je het weer? Je verwacht het niet, maar de nieuwste firmware is vanaf nu beschikbaar!

Yup, het leek er even op alsof ook Nintendo zelf de Wii U al lang is vergeten, maar er is nu toch een nieuwe firmware uitgekomen. Het gaat om FW 5.5.3 en volgens de changelog gaat het hier alleen maar om ‘further improvements to overall system stability and other minor adjustments to enhance the user experience’. Het standaard riedeltje dus.

WiiU

De echte reden voor deze FW is om nog 1 keer te proberen de Wii U af te sluiten voor hackers. Met deze firmware wordt er een exploit dichtgeplakt, die voor kernel access zorgt, oftewel een volledig toegankelijke Wii U zonder beveiliging. Best bizar, want deze oorlog met hackers heeft Nintendo in het geval van de Wii U (en de Switch) al lang verloren, daar gaat deze patch niets aan veranderen. Maar goed, Nintendo blijft het dus gewoon proberen, zelfs met de Wii U.


Dakar 18 features trailer

Op de Gamescom had de Wacht zijn eerste kennismaking met Dakar 18 en dat smaakte heel voorzichtig naar meer. De game wordt gemaakt door Bigmoon Entertainment en de ontwikkelaar heeft grootse plannen om er een goedlopende franchise van te maken met ieder jaar een nieuwe release. Eerst maar eens checken of Dakar 18 wat wordt, als de game uitkomt op 25 september voor de PS4, Xbox One en PC.

Dakar

De game zou oorspronkelijk al 2 weken eerder uitkomen, maar is nu dus uitgesteld naar de 25ste. In de nieuwste trailer krijgen we in vogelvlucht alle features van de game te zien. Enjoy!


Spider-Man DF

Best een leuk spelletje geworden, die nieuwe Spider-Man! Ook onze eigen Spider-Man nerd Wouter was zeer te spreken over de game, zoals je uiteraard al in zijn Review hebt gelezen. Ook technisch zit de game erg goed in elkaar, zoals we kunnen zien in een video van de bazen van Digital Foundry. Benieuwd hoe de game draait op je PS4 of PS4 Pro en wat de verschillen zijn? Koekeloer het filmpje hieronder!


FFXIV heeft meer dan 14 miljoen spelers

Toen Final Fantasy XIV voor het eerst uitkwam in 2011 was het een draak van een game en niemand had toen verwacht dat de MMO ooit een nog een groot succes zou worden voor Square Enix. Gelukkig was daar Naoki Yoshida, die met zijn team de game onder handen nam en er uiteindelijk tegen alle verwachtingen in toch nog een vette MMO van heeft gemaakt. Een MMO met nu ruim 14 miljoen spelers!

Het is nu 5 jaar geleden dat Final Fantasy XIV: A Realm Reborn uitkwam en de teller staat intussen op 14 miljoen spelers, waarvan er 4 miljoen alleen al uit 2018 komen. Het is dan ook niet zo gek dat Yoshida-san erg trots is op het succes van zijn kindje. Een stukje uit zijn statement:

Yoshida

"Although the original FFXIV failed to meet expectations, through the support of people in the media, the companies we have worked with, and of course our dedicated players, we were able to launch A Realm Reborn in 2013. FFXIV was indeed reborn, and over the course of these past five years, it has grown to become the title that we all know and love today. I cannot thank you enough. FFXIV is the result of everyone's passion and commitment, including all of you Warriors of Light, and I hope you will continue to support us as we build this world together."

Tijdens een interview met Naoki Yoshida op de Gamescom werd de Wacht ook duidelijk dat er voorlopig nog helemaal geen einde zit aan FFXIV en dat de passie van Yoshida-san nog net zo groot is als 5 jaar geleden. De intentie is nog steeds om dit de beste MMO ooit te maken en hij en zijn team zijn hard op weg. Respect Yoshida, en hopelijk tot november in Las Vegas tijdens het FFXIV Fan Fest!


Microsoft reageert op Sony cross-play uitspraak

Jawel, het is weer zo ver, een gloednieuwe aflevering van de soap omtrent het ontbreken van cross-play op de PlayStation 4! Een kleine week geleden liet Sony doodleuk weten dat er geen cross-play is in games zoals Fortnite, omdat de PS4 de ‘best place to play’ is en het zogenaamd de beste user experience oplevert om cross-play niet mogelijk te maken. Niemand snapt deze uitspraak, inclusief Microsoft die er gelukkig ook nog wat over te zeggen heeft.

Mike Ybarra, Xbox engineering lead bij Microsoft, pakte Twitter er bij en gooide de volgende tekst online, waarbij hij Sony flink de waarheid verteld.

Cross

"Sony still isn't listening to gamers. All games should be cross-play and progression with the right input flexibility and gamer options. We run Windows and console. Larger gaming audience who wants to play together. Gaming is diverse, if you only serve to bring joy to part of an audience then you are behind in many, many ways."

Boomshakalaka, dat zijn nog eens uitspraken! De Wacht is het uiteraard eens met Mr. Ybarra en vindt het bizar dat Sony nog steeds gamers niet tegemoet wil komen in deze kwestie. De Wacht zei het een paar dagen geleden al, it’s all about the money. Zolang Sony er niets aan kan verdienen, gaat het niet gebeuren.


This is Battlefield V

Op 20 november komt Battlefield V uit voor de PS4, Xbox One en PC. Er draait op dit moment een bèta van Battlefield V, maar als dat nog niet genoeg is voor je, hebben EA en DICE een nieuwe trailer online gezet van de game. De trailer heet ‘This is Battlefield V’ en geeft dan ook heel toepasselijk een volledige overview van alle features in de game. Singleplayer, multiplayer, Tides of War en natuurlijk de battle royale mode Firestorm komen allemaal uitgebreid aan bod in deze trailer. Check hieronder!

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord