Microsoft en Sony gaan samenwerken voor cloud gaming 

Microsoft en Sony gaan samenwerken voor cloud gaming 2019-05-17T00:11:30
Ja, je leest het goed: gamegiganten Microsoft en Sony zoeken de samenwerking op. Ze zijn helemaal in de wolken. Beter dat dan op een piratenschip, want die hebben veel vertraging de laatste tijd. Lees erover in de N8W8!

canada
  

Goedemorgen! Je Wacht is terug uit het land van dromedarissen en halva, om je alles te vertellen over pacten die worden gesloten en ander drama. Maar eerst: het is vandaag 17 mei, de dag waarop in 1642 het prachtige Montreal werd gesticht. En de dag waarop meneer Adolphe Sax in 1846 octrooi heeft aangevraagd op de saxofoon. Kom er maar in, Harry!

saxopaard
  

Microsoft en Sony gaan… samenwerken?!

Laat die sexy sax maar komen, want er komt een koppeltje aan dat niemand ooit had verwacht: Sony en Microsoft hebben elkaar verleid tot een pact. De twee gamegrootmachten gaan samenwerken om cloud gaming beter te maken. Ze gaan “gezamenlijk cloud-oplossingen ontwikkelen binnen Microsoft Azure om hun game- en contentstreaming diensten te ondersteunen”. Microsoft Azure’s datacentermogelijkheden worden ook voor Sony’s game- en contentstreamdiensten gebruikt. Er wordt ook gekeken naar het implementeren van kunstmatige intelligentie, waarbij is uitgesproken dat bijvoorbeeld Sony’s sensoren in Azure worden geïntegreerd. Het klinkt allemaal enerzijds heel vaag en anderzijds heel spannend, maar waarschijnlijk komt het er vooral op neer dat Sony gamestreams mogelijk gaat maken via Microsoft Azure. We horen er hopelijk meer over van Microsoft op E3.

Microsoft
   

Skull & Bones is uitgesteld naar 2020

Hopelijk vermaak jij je nog even met piratenavonturen in Sea of Thieves of AC: Black Flag, want Ubisoft’s Skull & Bones is alweer uitgesteld. Het open-wereld piratenavontuur werd al in 2017 op E3 getoond, maar zal naar verwachting pas in de lente van 2020 verschijnen. Balen, want hij zou eigenlijk allang uit moeten zijn. Ubisoft wijdt de vertraging aan het feit dat het een nieuwe IP is, want hier is het nu eenmaal “normaal om daarbij evoluties van de creatieve visie te hebben en dat kost wat meer ontwikkeltijd”, aldus Ubi op GameSpot. Schip nog even niet ahoy dus. Hoewel, misschien in tv-serievorm?

Skull
   

Tien games onthuld voor Sega Genesis Mini

Heb jij hem al besteld, of gaat de mini-console-rage compleet aan jou voorbij? De micro-console Sega Genesis Mini is enige tijd geleden aangekondigd. Hij krijgt veertig games, waarvan er vandaag tien zijn aangekondigd:

  • Mega Man: The Wily Wars
  • Street Fighter 2: Special Champion Edition
  • Ghouls ‘n Ghosts
  • Alex Kidd in the Enchanted Castle
  • Beyond Oasis
  • Golden Axe
  • Phantasy Star 4: The End of the Millennium
  • Sonic the Hedgehog Spinball
  • Vectorman
  • Wonder Boy in Monster World


We wisten al dat onder andere Earthworm Jim, Sonic the Hedgehog 2 en Streets of Rage 2 naar het mini-apparaatje zouden komen en in totaal weten we nu dertig van de veertig games. Zijn er nog titels die jij mist? 19 september verschijnt Sega Genesis Mini.

capcom
   

Detroit: Become Human, Heavy Rain en Beyond: Two Souls komen sneller naar pc dan je denkt

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat diverse Quantic Dream-games naar de PC zouden komen en nu weten we er iets meer over. Heavy Rain verschijnt op 24 juni, Beyond: Two Souls op 27 juli en Detroit: Become Human komt -iets minder specifiek- in de herfst. Oke, Detroit komt dus misschien toch niet eerder dan je denkt. Elke game krijgt eerst een demo. Die van Heavy Rain komt op 24 mei uit, die van Beyond: Two Souls op 27 juni en die van Detroit: Become Human in de zomer. De PC-versies van deze geliefde titels komen exclusief uit in de Epic Games Store en kunnen daar vanaf nu worden gepreorderd.


   

Trailertijd: Pathologic 2

Van Ice-Pick Lodge komt binnenkort Pathologic 2. Dat is een griezelige verhaalgedreven game. De voice-over van deze gameplaytrailer werkt je Wacht echter op haar lachspieren. Toch schijnt het echt een spel te zijn om niet in het donker te spelen of aan Tjeerd te geven. 23 mei kun je het ervaren, dan verschijnt Part 1 van Pathologic 2 op PC, PlayStation 4 en Xbox One.


  

The Mandarin komt terug naar het Marvel Cinematic Universe

Je Wacht was hem alweer een klein beetje vergeten en wil hem nog wel eens geheel onterecht verwarren met The Mandalorian, maar Marvel’s The Mandarin komt terug in het Marvel Cinematic Universe. In de One-Shot van Marvel genaamd All Hail the King werd onthuld dat The Mandarin en de Ten Rings echt zijn en Kevin Feige van Marvel Studios heeft daar in een Reddit-artikel aan toegevoegd dat het plan er is de Ten Rings uit de eerste Iron Man, of de ‘echte’ Mandarin in het film-universum te laten terugkomen. Tenzij die Reddit-post stiekem toch ook helemaal niet echt is...

Mandarin
  

Eerste trailer van Batwoman van TheCW is hier

Nog meer superheldennieuws. Loop jij warm voor Batwoman en vond je Gotham en Arrow geweldig, spits dan je vleermuisoren goed. De eerste trailer van de tv-serie Batwoman is er! Je Wacht heeft een kleine crush op Ruby Rose en laat die nou de hoofdrol spelen. Check haar in de trailer,  zelfs al in vol ornaat. Het is nog onbekend wanneer de serie verschijnt op het Amerikaanse kanaal.


  

Disenchantment komt 20 september terug 

Iedereen had het de afgelopen dagen over Rick & Morty, maar die andere cartoon, Disenchantment, is er ook nog. En die komt terug: op 20 september gaan de avonturen van Bean, Luci en Elfo door. De cartoon, gemaakt door Simpsons-held Matt Groening gaat vrijdag 20 september zijn tweede seizoen in en alle bekende stemmen zijn daarmee ook weer terug (yay Abbi!).

Throne
  

RegionLocked duikt in MapleStory

Deze N8W8 begon met Canada en eindigt ermee, want het laatste item draait om MapleStory. Niet dat het een Canadese game is, want in RegionLocked wordt haarfijn uitgelegd dat er een paar juist in Azië zijn gebleven. Jammer, want ze zien er tof uit, toch?


   

Het zit er weer op. Je Wacht gaat nog even bedenken hoe die cloudgamingstrijd er straks uit zal gaan zien. Bijna weekend, hopelijk besluit het weer nu eindelijk echt met-zonder-jas te zijn. Eerst nog even vrijdaggen, succes op werk of school en een heel fijne dag pandaag!

panda
  

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord