Microsoft bant gebruikers Skype Xbox One wegens schelden 

Microsoft bant gebruikers Skype Xbox One wegens schelden 2013-11-26T01:54:42
Deze keer let De Wacht op zijn woorden, uit angst dat Microsoft hem bant van Skype... In ander nieuws: Een nieuwe Bully game? Een spel waarbij het de bedoeling is om de idee├źn van Vlambeer te rippen? En de PS4 firmware update is een dag voor de PS4 launch al beschikbaar.

Xbox One: Microsoft bant gebruikers van Skype wegens schelden

Met de Xbox One is het mogelijk om clips van je gameplay op te nemen en te voorzien van audio commentaar, of scheetgeluiden, wat jij wil. Deze beelden kan je vervolgens uploaden via Upload Studio en dan kan iedereen je briljante momentje checken. Nu gaan er geruchten rond dat mensen hier en daar een ban hebben ontvangen voor Upload Studio wegens schelden in die clips. Maar door die ban, kunnen ze ook niet meer op Skype.

Xbox One ban

Polygon heeft een verzameling gemaakt van mensen die claimen geen gebruik meer te kunnen maken van Upload Studio en Skype, en Microsoft heeft ondertussen al gereageerd op de claim dat ze persoonlijke berichten via Skype zouden checken:

To be clear, the Xbox Live Policy & Enforcement team does not monitor direct peer-to-peer communications like Skype chats and calls. Also, we take Code of Conduct moderation via Upload Studio very seriously. We want a clean, safe and fun environment for all users.

De laatste keer dat De Wacht gecheckt heeft, was schelden nog leuk godverdomme... Maar schijnbaar kan je op je Xbox One een ban van 24 uur verwachten voor Upload Studio en Skype. Wat precies als “vieze woorden” wordt gezien, is nog niet echt duidelijk. Dus let op je taalgebruik in je gameplay clips!

 

Dit is wat je in je handen hebt

Controllers

 

Take-Two dient trademark in voor Bully Bullworth Academy

GTA spelen op school, we hebben het allemaal wel eens willen doen. In Bully kon het, maar dan met minder rocket launchers en assault rifles. Rockstar’s Bully wacht al jaren op een vervolg, en nu is er een sprankje hoop. Take-Two heeft namelijk een trademark ingediend voor Bully Bullworth Academy: Canes Canem Edit.

Bull: Bullworth Academy

De aanvraag is op 20 november gedaan en er wordt nog steeds naar gekeken door mannen in pakken achter een grote tafel vol stapels papieren, dat ziet De Wacht voor zich in ieder geval. Bij de aanvraag staat ook het logo van Bully. Het is misschien niet veel, maar het is iets!

Wellicht spelen we eind 2014 dus weer een pestkop op school. Maar misschien ook niet. Het is maar een trademark, maar De Wacht geeft graag hoop, ook al is het valse.

 

Ruïneer Vlambeer in het nieuwe Vlambeer: Clone Tycoon

Vlambeer heeft niet bijzonder veel geluk in de game-industrie. Eerst werd hun game Ridiculous Fishing gecloned voor ze het officieel zelf uit konden brengen, en een tijd geleden is hun work in progres game Luftrausers ook al op de markt verschenen onder een andere naam. Concepten, of halve games jatten van andere ontwikkelaars is niet cool, stop daarmee! Nu hebben twee andere Nederlandse indie devs, Rik Nieuwdorp and Martijn Frazer, de game Vlambeer: Clone Tycoon gemaakt.

Vlambeer

In Vlambeer: Clone Tycoon speel je een tweederangs en laag-bij-de-grondse ontwikkelaar die ideeën van Vlambeer moet jatten om zo games te maken. Het is een grote parodie op alles wat er de laatste tijd rondom Vlambeer gebeurd is. De twee devs Nieuwdorp en Fraze zijn trouwens vrienden van Vlambeer, dus er is geen kwaad in het spel. Dit is wat het duo uit wil dragen:

We want to demonstrate how dismal it is to clone games by letting people experience this activity themselves. And what could possibly be a better way to experience something outside of your reality than through a game?

Leuk idee toch? Al zou het wel mega ironisch zijn als deze game nu gejat en gecloned wordt... Ismail van Vlambeer vindt het trouwens een mooi project, “super amused” zijn de woorden die Ismail oprecht, en zonder sarcasme gebruikte.

 

Kennen jullie deze nog?!

Nog... nog... nog... 6 feitjes over de PlayStation!

 

PlayStation 4 firmware 1.51 vanaf donderdag beschikbaar

Je kent het wel; je koopt een nieuwe console, je sluit dat ding aan en dan moet je nog een half uur wachten op firmware updates en dat soort dingen. Dan heeft De Wacht goed nieuws voor je! Want de firmware 1.51 update voor de PlayStation 4 is een dag voor de launch al te downloaden van de PlayStation website.

PS4

Als je het hele zooitje downloadt op donderdag en het op een USB plant, hoef je die vrijdag maar in je nieuw glimmende PS4 te stoppen, installeren en gaan! Knack spelen of iets. Sony raadt wel aan om het van de regionale website af te plukken (de hyperlink hierboven) voor de beste resultaten.

Dus weet je zeker dat jouw PS4 de 29e naast je tv staat, dan doe je er goed aan om dit even een dag van tevoren te downloaden, want op de launch gaat iedereen dit natuurlijk gelijktijdig doen, en dan moet je vast wel effe geduld hebben.

 

Bedankt voor het lezen. DAAAAG!

Daaaag!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord