Mega Man Legends krijgt spirituele opvolger 

Mega Man Legends krijgt spirituele opvolger 2015-07-06T00:47:54
Japan en Kickstarter weten elkaar aardig te vinden de laatste tijd. Dit keer wordt er geld ingezameld voor wederom een nieuw spel van Keiji Inafune. Eentje die nu al wordt omschreven als de spirituele opvolger van Mega Man Legends.

Alweer een vet Japans Kickstarter project

Keiji Inafune is lekker bezig. Mighty No. 9 is bijna af dus hij is alweer druk in de weer met zijn volgende Kickstarter project. Het gaat om Red Ash: The Indelible Legend, een open wereld actiegame voor de PC. De wereld van Red Ash is een toekomst vol schattenjagers en kwaadaardige robots die de wereld willen vernietigen. Er wordt ook wel gesproken dat dit in feite de opvolgers is van Mega Man Legends. Aan Red Ash werken dan ook verschillende grote namen die eerder verantwoordelijk waren voor Mega Man Legends. De huidige Kickstarter met als goal $800,000 is vooral bedoelt voor het eerste avontuur binnen deze nieuwe wereld. Een opstart dus.

Red

Keiji Inafune en zijn studio Comcept werken aan de titel dus dat is sowieso veelbelovend. Helemaal gaaf is dat Comcept voor de game samenwerkt met anime Studio, STUDIO4℃. Dit is een van de vetste anime studio's die er bestaat. Ze werken mee aan de ontwerpen van de characters en er komt (via Kickstarter) zeer waarschijnlijk ook een animatie genaamd Red Ash: Magicicada. Om nog eens te showen hoe cool STUDIO4℃ is, zie hieronder de trailer van de film die ze negen jaar geleden maakte.

   

Nintendo Power download service

Interessante weetjes, de Wacht komt ze zojuist tegen bij N-Sider. Daar wordt gesproken over de Nintendo Power download service. Deze service was in principe een lege Snes cartridge waar men 16-bit spellen naartoe kon downloaden. Het enige wat je hoefde te doen was naar de winkel, een kiosk binnenstappen en daar konden dan via de cartridge spellen gedownload worden. Afhankelijk van de grootte konden er meerdere spellen gedownload worden. De cartridge werd dan thuis in de Snes (ok, eigenlijk moet de Wacht zeggen; de Super Famicom) console gestoken en alle gedownloade titels waren dan via een menu te bereiken. Gezien het digitale gehalte en het ontbreken van kartonnen doosjes, konden spellen via de download service goedkoper worden aangeboden. Veel spellen verschenen zelfs eerst op de downloadservice en daarna pas met verpakking in de winkel.

Downloaden

Cool huh? De service heeft in Japan van 1997 tot 2000 actief gedraaid. Weer wat geleerd.

   

BOOOM

Je kunt de Predator wel killen, als je geluk hebt, maar dat wil niet zeggen dat je er levend van afkomt. We zijn niet allemaal Arnold Schwarzenegger. Meer fatalities hier.

Preda

     

Iets met Lego en Metroid

Legendarische eindbaasgevechten uit Metroid: Prime. Sommige mensen beleven het ingame, andere mensen beleven het ingame en bouwen het dan na met Lego. Het werk hieronder schijnt nog niet eens helemaal af te zijn. Er komt nog een stuk bij. Voor meer creaties van deze fanatieke Lego bouwer, check zijn Flickr pagina.

Prime01

Prime02

       

Toys, Toys, Toys

IGN heeft een zooi toys gespot op de afgelopen Comic-Con. De Wacht heeft ze even doorgenomen en dit zijn we de vetste (gamegerelateerde) exemplaren.

Als je iets zo cool inpakt, dan wil de Wacht het ook wel hebben

Verpak

Dit is gewoon hip

Sub

Vette shit

Hoi

Deze is ook echt gaaf, exact zoals ie er ook uitziet in de nieuwste Transformer titel van Platinum Games

Trans

   

Minecraft krijgt updates.

Dat dit weekend Mincon aan de gang was, is aan alle kanten te merken. De Minecraft nieuwtjes vliegen je om de oren. Minecraft krijgt bijvoorbeeld een hele zooi aan vernieuwingen. Check:

  • Dual wielding is straks mogelijk: hou niet één maar twee dingen beet. Bijvoorbeeld een hakbijl in de ene hand en een fakkel in de andere.
  • Schilden zullen ook verkrijgbaar zijn.
  • Er zullen nieuwe pijlen komen. Bijvoorbeeld de glow arrow, de geraakte vijand zal voor een korte tijd een spoor achterlaten zodat je hem als speler kunt volgen.
  • Verwacht kleine aanpassingen in de user interface.
  • The End zal niet meer bestaan uit één eiland maar uit meerdere net zoals The Nether.
  • Een nieuwe vijand: Shullker, deze schiet projectielen.
  • Word je hierdoor geraakt dan schiet je de lucht in, dit kan afhankelijk van je omgeving juist handig of onhandig zijn.
  • De PC versie van The Ender Dragon zal meer gaan lijken op die uit de console versies.
  • De Pocket Editie van Minecraft krijgt ook de nodige updates waardoor hij nog meer op de originele versie zal gaan lijken.

MC

Mooi om te zien hoe Minecraft zichzelf blijft verbeteren en hoe populair die game nog steeds is.

   

Strike Vector voor de Xbox One en PS4

Strike Vector is vorig jaar uitgekomen op de PC. In de game bestuur je een machine dat er uitziet als een kruising tussen een vliegtuig en een mech. Dit spel biedt idioot snelle actie met de meest hardcore dogfights die je je maar kunt wensen. Enig kritiek bij de PC versie was dat men nogal moest wennen aan de controls en dat er aardig wat oefening nodig was. We zullen zien hoe dit uitpakt bij de consoles.

De console versie van Strike Vector krijgt sowieso nieuwe features. Een nieuwe single player campaign bijvoorbeeld, nieuwe controls en een aangepaste AI. Verder zal men nooit last hebben van lege servers in de multiplayer aangezien lege plekken worden opgevuld met bots, er kan dus altijd gespeeld worden. Geniet nu maar even van de nieuwe trailer.

   

Remote Justice

Je weet nooit wanneer Freddie Wong weer iets nieuws levert. Hoewel Freddie Wong bij deze laatste productie eigenlijk niet eens genoemd hoeft te worden. Dankzij Wong bestaat er al een tijd het collectief genaamd RocketJump en zij hebben de video hieronder gemaakt. Wong zelf heeft bij deze productie, op een mini rolletje na, eens een keer helemaal niks gedaan. De video is al meerdere dagen te bewonderen op het web, maar hij is vermakelijk genoeg om met gemak alsnog te droppen.

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord