Meer PS4 nieuwe controller geruchten 

Meer PS4 nieuwe controller geruchten 2013-01-23T22:54:09
Trek maar vast een schone onderbroek aan want de Nachtwacht zit weer bomvol shit! En dan niet alleen shitty filmpjes en PlayStation 4 geruchten, ook nieuws dat dé shit is! Maar shit blijft shit, dus trek serieus een schone onderbroek aan.

PlayStation 4 devkits met nieuwe controller geleverd?

In een eerdere Wacht kon je al lezen over een nieuwe potentiële PlayStation 4 controller. Natuurlijk horen we wel vaker weird ass geruchten en deze was dan ook niet bijster geloofwaardig. Maar nu zijn er ook berichten dat de devkits nieuwe controllers hebben!

Kotaku beweert z’n handjes te hebben gesloten om een 90-pagina’s tellende pdf-document, dat standaard bij een PS4 devkit geleverd wordt. Daarin staan de volgende specs: 8GB systeemgeheugen, 2,2GB videogeheugen, 4x Dual Core AMD 64 “Bulldozer” CPU (8 kernen dus), AMD R10xx GPU, Blu-ray drive, 160GB HDD, 4 USB 3.0 ports en 2 ethernet ports. Pak aan!

controller

Let wel, de specs zijn nog voor de devkit en dus alles behalve final. Wel geeft het ontwikkelaars een idee van hoe krachtig de PlayStation 4 wordt. Maar jullie zijn hier natuurlijk gekomen voor de nieuwe controller. De PS4 ondersteunt de good old DualShock gewoon maar de “Orbis Development Tool” bevat net als de Vita een rear touchpad met multitouch. Ook kan hij geklikt worden als extra knop; verder is de knoppenindeling hetzelfde als we gewend zijn. Er komt verder nog een ‘share’-knop waarmee gamers vermoedelijk shit naar social media kunnen sturen.

Tot slot zal de nieuwe controller PlayStation-accounts kunnen verbinden aan één controller. Dat houdt in dat je meerdere accounts tegelijkertijd kan laten runnen, afhangend van hoeveel controller de console detecteert.

Let wel, slik deze info voorlopig nog met een korreltje zout!

 

Nintendo werkt aan dubbele systeemupdate voor Wii U

Tussen alle vette games door zouden we bijna vergeten dat Nintendo de Wii U nog flink moet verbeteren. Laadtijden tussen apps en games zijn verschrikkelijk lang en president Satoru Iwata beloofde in de Nintendo Direct van gisteren beterschap. In de lente en in de zomer stoomt de dev twee grote updates klaar voor de Wii U. Deze zullen voornamelijk het gebruiksgemak van de menu’s verbeteren en dus (hopelijk) aanzienlijk versnellen.

 Wii U

Nintendo pochte ook flink met Miiverse en wil het sociale netwerk binnenkort uitbreiden. Zo kunnen we straks aparte communities maken, meerdere threads over dezelfde game starten en komt er en filterfunctie voor de berichten van alle Wii U-bezitters ter wereld. Hé, klinkt dat niet allemaal een beetje social media 101? Jep! Maar ach, Nintendo is nooit de snelste geweest qua online strategie. En heb je al die nieuwe vette games al gezien?!

 

Raar filmpje #1

Awkard level: Met je blote voet op een Legoblokje trappen en in het bijzijn van je vrienden gillen als een meisje.

 

Crysis 3 multiplayer bèta start volgende week

Wie geïnteresseerd is in hoog gedetailleerd gras en vette shooters, heeft misschien wel trek in de Crysis 3 multiplayer bèta die volgende week begint. Moet je daar iets bijzonders voor doen, zoals een EA game kopen of dansen met een hondsdolle aap? Neen! Hij is open!

De bèta loopt volgens het persbericht van 29 januari tot en met februari de 12e. Hij loopt simultaan op de Xbox 360, PS3 en PC en bevat twee modes, twee maps en een dingetje genaamd de New York Feed:

“a new in-game social feed that will showcase the accomplishments of gamers and their friends while offering dynamic challenges to complete.”

Ach ja, kan vast geen kwaad. De twee toegankelijke modes heten Hunter en Crash Site en de twee maps Museum en Airport. Raad eens waar die zich afspelen? Meer informatie over de bèta vind je na de klik. Eerst effe een filmpje om de deal te sluiten.

 

THQ is dood

THQ is officieel niet meer; Kotaku ontving een exemplaar van de brief die de CEO en president rondstuurden naar alle medewerkers. Het bedrijf zoals wij dat kennen houdt op te bestaan, omdat de individuele aanbiedingen van concurrenten meer opleveren dan THQ’s eigen gekozen businesspartner.

THQ

Dus, welke aasgieren gaan er met welke buit vandoor? Lijstjestijd! (mooi samengevat door Edge)

- Sega is to acquire Relic (Company Of Heroes and Warhammer 40,000: Dawn Of War)
- Koch Media has agreed to buy Volition (Saints Row) and the Metro IP
- Homefront has been purchased by Crytek
- Evolve, an unannounced project, has been acquired by Take 2
- Ubisoft has snapped up THQ Montreal and South Park: The Stick of Truth

De verkoop wordt eind deze week afgesloten. Ondanks het crappy feit dat THQ verdwijnt, is de Wacht toch blij dat alle getalenteerde studio’s en interessant IP’s onder de pannen zijn. Uitzondering is Vigil Games van Darksiders plus nog wat assets die niet geveild werden. THQ is nu op zoek naar een geschikte koper voor hen.

 

Raar filmpje #2

Awkward level: Onthullen aan de wereld dat je een Katy Perry fan bent.


Fire Memeblem: Awakening

De nieuwe Fire Emblem voor 3DS belooft een verrassend diepe tactische RPG te worden. Je zou bijna vergeten dat het een Nintendo-game is.

3DS

Bijna…

Wat, wil je nog meer van Fire Emblem: Awakening weten? Vooruit, hier een nieuwe video met alle speelbare classes.

 

Dragon’s Dogma: Dark Arisen 26 april uit

Capcom heeft een releasedate aan Dragon’s Dogma: Dark Arisen gegeven. 26 april ligt Samuels favoriete RPG van 2012 opnieuw in de schappen, voor de zachte prijs van dertig euri en met genoeg extra content om de heruitgave vet te maken. Lees maar mee (via VG247):

• A massive new underground realm to explore featuring over 25 terrifying new enemies
• More skills/equipment/augments:
• Level 3 Skills
• DD:DA provides each character class with a new tier of skills, giving players new devastating abilities and skills to master
• Over 100 pieces of new equipment
• All new high level weapons and armor sets for players venturing into the underground caverns.
• 14 new character/Pawn augments
• New tiers of equipment enhancement
• Increased character customisation options
• Item appraisal
• Option to select Japanese voice over

Dark Arisen komt ook als DLC uit en laat je al je gegevens overhevelen uit de originele game. Prijskaartje blijft hetzelfde maar fans van het eerste uur krijgen wel zes extra costumes, 100.000 rift crystals en een onbeperkte hoeveelheid ferry stones.

 

Raar filmpje #3

Awkward level: Ward wordt uitgenodigd voor een aflevering van Between Two Ferns met Zach Galifiajakkes in een Turkse sauna waarvan de sleutel zoek raakt en en enEN ERROR error ERRORDFGK;UJHDSDFG;LOLSADLFIJ

 

Gameplay footage Dead Island: Riptide

Crikey! Put another shrimp on the barbie! A dingo ate my baby! Oké, ik heb niks meer… 

REACTIES (99) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord