Mass Effect devs werken aan nieuwe franchise 

Mass Effect devs werken aan nieuwe franchise 2013-03-25T10:27:56
Een weekend als geen ander, mede mogelijk gemaakt door de PAX East! Want het afgelopen weekend was er wél boeiend gamenieuws te vinden! De ene aankondiging na de ander, niet allen even leuk overigens. Wél heel leuk; de ontwikkelaars van Mass Effect werken aan een nieuwe IP!

9-jarig meissie gaat dankzij Kickstarter een RPG maken

Heb jij ook zo’n vervelend klein zusje dat altijd maar in de weg loopt? Laat haar een Kickstarter beginnen om op kamp te gaan en je bent zo een week van haar af! Het 9-jarige meisje Mackenzie Wilson wordt al jaren geplaagd door haar grotere broers en nu zeiden ze laatst weer eens dat het meisje heus niet zelf een RPG kon maken. Vrij logische bewering trouwens, maar kleine Mackie liet het er niet bij zitten en startte samen met haar moeder een kickstarter op. Met de benodigde 829 dollar koopt ze software om een RPG te maken en sodemietert ze lekker een weekje op. Ze gaat namelijk op gamedeisgn-kamp, waar ze dan samen met andere kids (van wie de ouders wél voor hun centen moeten werken) leert om een spelleke te maken!

Dit dus

Men huilde blijkbaar tranen met tuiten na het lezen van deze oproep, want er is inmiddels al meer dan 23.000 dollar opgehaald! Hoe ze dit allemaal in haar RPG-project gaat stoppen is nog maar de vraag, maar Mackie heeft hiermee in ieder geval al meer geld verdiend dan haar broers al sinds de geboorte bij elkaar hebben gesprokkeld. Zelf snapt de Wacht niet zo goed waarom mensen geld blijven overmaken, het is inmiddels wel duidelijk dat het meisje op kamp kan. Hebben haar broers tenminste eventjes rust om zelf lekker te gamen. Slimme jongens zijn het eigenlijk!

Mocht je zelf zo gek willen zijn om ook een euro te doneren, dan kan dat via de kickstarter. Die blijft nog tot 19 april openstaan, dus het bedrag zou zomaar kunnen verdubbelen. Wat vinden jullie ervan? Denk je dat dit een hardcore kwaliteits-RPG gaat worden? *proest*

 

Nieuwe Mass Effect wordt ontwikkeld bij andere studio

Tijdens de PAX East komen er nogal wat boeiende nieuwtjes voorbij en zo is het bij de ontwikkelaar van Mass Effect zelfs twee keer raak. Allereerst had producer Casey Hudson wel wat te melden over het volgende deel van de Mass Effect-franchise. Het is duidelijk dat de trilogie (en dus het verhaal) van Shepard ten einde is, maar we weten al lang dat er nog nieuwe delen uit zullen komen. De studio van Hudson heeft het echter druk, vandaar dat de franchise naar de BioWare studio in Montreal verhuist. Hudson claimt dat de mannen daar klaar zitten om aan een nieuw verhaal binnen het universum te beginnen:

We want to be able to give fans an opportunity to get back into the world with these things you’ve come to know and love about the Mass Effect experience but start something fresh and new – a new way for you to explore the whole universe in Mass Effect.

Mass Effect

Betekent dit dat BioWare misschien niet langer een RPG zal maken? De mogelijkheid bestaat dat BioWare nu alle RPG-elementen laat vallen en voor een rasechte knaller gaat, maar dat is natuurlijk puur giswerk van de Wacht zijn kant. Hudson blijft in ieder geval nauw betrokken bij het project, dus fans hoeven zich geen zorgen te maken over de richting die de franchise op gaat. Mass Effect zal heus trouwe fans belonen voor hun steun en ze zeker niet in de steek laten.. Toch?

 

De stekker eruit

Als echt niets lijkt te werken.. dan zul je de stekker eruit moeten trekken.

So sad 

Spidey-powers

Het feit dat Spider-Man kan webslingeren is natuurlijk zijn coolste gave, maar stel dat hij in plaats van zijn web echte spinnen in het rond spoot? Ook erg effectief! De Wacht heeft trouwens ook een superkracht, hij heeft superhuman strength in zijn kleine teen! Muahah! 

Spidey!

 

Mass Effect devs werken aan nieuwe IP

Mass Effect-producer Casey Hudson had nog veel meer te melden! De BioWare studio in Montreal gaat namelijk aan de volgende Mass Effect werken, maar de studio van Hudson (BioWare Edmonton) gaat aan een geheel nieuwe franchise beginnen! Hudson is momenteel nog aan het brainstormen met Mass Effect lead designer Preston Watamaniuk, maar we kunnen aan een totaal nieuw (galactisch?) universum denken:

We are developing a whole new fictional universe at BioWare for myself and Preston. That’s kind of our next thing,

Casey Hudson

Het team zal uit veel meer Mass Effect-veteranen bestaan, dus de Wacht wordt heel vrolijk van dit nieuws. Veel meer informatie hebben de gasten helaas niet gelekt, maar de kans is groot dat we op de E3 al het één en ander meekrijgen. Een groots universum duidt trouwens vaak op een RPG en deze mannen hebben ruimschoots bewezen met dit genre overweg te kunnen. Een project om in de gaten te houden dus!

 

Nieuwe Borderlands 2 class bevestigd; Krieg the Psycho 

Weten jullie die teaser van Borderlands 2 op de SXSW-beurs nog? Toen wisten we al dat Borderlands 2 binnenkort een nieuwe class mag verwelkomen, tijdens de PAX East is de klasse officieel bekend gemaakt. Krieg the Psycho wordt de zesde class waar jullie mee mogen stoeien en al is hij vooral op melee gericht, Krieg heeft ook nog wel wat trucjes die op afstand werken! De DLC komt in mei uit en is geen onderdeel van je season pass. Dat betekent 800 MS punten dokken als je met Krieg aan de slag wil!

Op 2 april komt overigens de Ultimate Vault Hunter DLC uit, die nog wel bij de season pass hoort. Hierin stijgt de level cap van 50 naar 61 en krijgen we de kans om het verhaal voor een derde keer uit te spelen. Dan wel in de Ultimate Vault Hunter Mode natuurlijk, mensen zonder season pass moeten daar trouwens 400 MS punten voor neertellen.

Zijn er onder jullie nog mensen die dit gaan kopen?  De Wacht is nieuwsgierig!

 

Super Spice Bros 2

De Wacht heeft er geen woorden voor. De awesomeness! De epicness!

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord