Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is goud gegaan 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is goud gegaan 2020-10-09T23:20:39
Het is alweer weekend! Hopelijk betekent dat voor de lezers van PU.nl dat er weer lekker gegamed kan worden, of om het weekend te starten over games te lezen. Zo hebben we nieuwe details over de backwards compatability van de PS5, gaat de verkoop van Baldur’s Gate 3 als een trein en krijgt Kingdom Come: Deliverance een live-action verfilming.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is goud gegaan!

Zowel de PS4-versie als de PS5-versie van Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is goud gegaan. Dat betekent dat de eerste versie van de game volledig af is, en klaar is om op schijfjes gezet te worden en naar winkels vervoerd te worden. Het afmaken van de game is ze een maand voor release gelukt, want Spider-Man: Miles Morales verschijnt 12 november voor PS4 en (in Nederland) 19 november voor de PS5, wanneer de gloednieuwe console van Sony uitkomt.

   
Nieuwe details over backwards compatability PlayStation 5

Sony heeft in een nieuwe blogpost een hoop details gedeeld over de backwards compatability van de PlayStation 5. Ten eerste benadrukken ze dat 99% van de PS4-games ook op de PS5 speelbaar zal zijn. Leuk, maar dat wisten we al. Verder benoemen ze dat bepaalde PS4-titels snellere laadtijden hebben op de PS5 en verbeterde frame rates. Sommige games kunnen in een hogere resolutie gespeeld worden, zelfs in 4K.

Ook kan je PS4-games streamen op de PS5. Remote Play en PS Now worden namelijk ondersteund. Het voordeel van streamen is dat je geheugen op de PS5 vrij kan houden, geeft Sony aan.

Ten slotte heeft Sony het over het overzetten van bestanden tussen consoles. Je kan digitale games, game data en game saves namelijk via LAN-kabels of Wifi naar je PS5 overzetten. Games die je op een externe USB hebt staan kan je natuurlijk ook gewoon op je PS5 spelen. Voor PS Plus-leden is er ook nog de optie om PS4-saves via de cloud naar je PS5 over te zetten. De optie om saves over te zetten blijft echter een keuze van de ontwikkelaar, dus ga er niet blindelings vanuit dat dit voor iedere game gaat werken.

PlayStation 5
   

Kingdom Come: Deliverance krijgt live-action film of tv-serie

Hier is iets wat de Wacht niet aan zag komen – hoewel het tegenwoordig eigenlijk geen verrassing meer hoeft te zijn – want ook Kingdom Come: Deliverance krijgt een live-action tv-serie of film. Welke van de twee weet Variety helaas nog niet, ondanks dat zij het nieuws als eerste brachten. Voormalig Netflix-medewerker Erik Barmack en Warhorse Studios gaan de live-action verfilming waarheid maken. Ze zijn onlangs begonnen met hun zoektocht naar schrijvers en regisseurs, wat aantoont dat het eindresultaat van deze verfilming nog ver van ons verwijderd is. Barmack vindt het geweldig dat series die niet op de Verenigde Staten gebaseerd zijn populairder worden. Naast Kingdom Come geeft hij ook The Witcher als voorbeeld.

Verder valt er helaas nog niets te melden over deze verfilming van Kingdom Come: Deliverance, omdat de makers er zelf simpelweg ook niet meer over weten.

Kingdom Come: Deliverance
   

Verkoop van early access Baldur’s Gate 3 gaat als een trein

Baldur’s Gate 3 is deze week in early access gegaan, maar het feit dat de game nog lang niet in zijn geheel te spelen is weerhoudt weinig mensen ervan om ‘m toch alvast te kopen. Precieze verkoopcijfers hebben we helaas niet, maar volgens Swen Vincke – de oprichter van ontwikkelaar Larian Studios – zijn de sales ‘insane’. Swen hoopte op een kleine community om mee samen te werken, maar nu hebben ze opeens een enorme playerbase! Daar zal je Swen echter écht niet over horen klagen, vooral nadat hij zijn bankrekening heeft gezien.

Baldur’s Gate 3 is nu dus in early access, maar je kan er toch nog aardig wat uren in steken voordat je op de volledige game moet wachten. Early access bevat namelijk Act 1 van de drie, waar je al vijfentwintig tot dertig uur mee zoet kan zijn.
   

Star Wars: Squadrons-ontwikkelaars werken aan ‘meerdere onaangekondigde projecten’

Star Wars: Squadrons is nog maar een weekje uit, maar ontwikkelaar Motive Studios heeft het nu al over nieuwe projecten. In een blogpost heeft General Manager Patrick Klaus het over Star Wars: Squadrons, het team achter de game en over hun nieuwe missie: ‘To empower players to create, experiment, live and share their own unique stories.’

Maar dat zal allemaal wel. Het wordt pas interessant wanneer Klaus het heeft over ‘several unannounced projects’ naast Squadrons waar ze op dit moment mee bezig zijn. Hij geeft aan er helaas niets over te kunnen zeggen, behalve dan dat het moeilijk is om te innoveren.

Star Wars: Squadrons

De vraag is nu natuurlijk of Klaus het hier over nieuwe Star Wars-games heeft waar ze al aan werken, of nieuwe IPs waar we nog niets over mogen weten. Als het daadwerkelijk meerdere projecten zijn, kunnen we van een studio zoals Motive echter niet al te veel verwachten; daar hebben ze het personeel niet voor.

Het is voor nu in ieder geval te hopen dat Motive Studios Star Wars: Squadrons nog wat updates geeft, want die kan de game wel gebruiken. Het lijkt er echter op dat DLC uitgesloten is.
   

The Outer Worlds komt 23 oktober eindelijk naar Steam

Na ongeveer een jaar op PC exclusief in de Epic Games Store verkrijgbaar te zijn, komt The Outer Worlds later deze maand eindelijk naar Steam. 23 oktober om precies te zijn, dus als je voor de grote klappers van november nog op zoek bent naar een vette rpg voor op PC, zet het in je agenda.

Nieuwe features bevat de Steam-versie niet, maar dat was ook niet te verwachten. Op de Steam-pagina van The Outer Worlds is nog geen prijs te vinden, maar in de Epic Games Store betaal je er gewoon de volle mep voor: 60 euro.
    

Microsoft ervan overtuigd dat Game Pass naar iOS komt

Ondanks dat Apple het er vooralsnog niet mee eens is, is Microsoft ervan overtuigd dat Game Pass vroeg of laat naar iOS komt. Als eerst gemeld door Business Insider, is aan het licht gekomen dat Xbox-baas Phil Spencer onlangs een vergadering hield waarin gesproken werd over een mogelijkheid om Xbox Game Pass in 2021 naar iOS te brengen door gebruik te maken van een ‘direct browser-based solution’, om de regels van Apple te omzeilen. Of dit een tactiek is die uiteindelijk gaat werken, valt te betwijfelen. De nog steeds lopende rechtszaak tussen Apple en Epic Games geeft aan dat Apple vastberaden is wanneer ze een standpunt maken. Daarnaast is ook Google Stadia nog niet op iOS te vinden.

Maar het blijft een feit dat Phil Spencer en zijn collega’s bij Xbox Game Pass naar iOS willen brengen:

We’re committed to bringing xCloud to all mobile endpoints, including Apple’s big ecosystem. For customers out there — and I see it on Twitter all the time, people asking — they can just know we will get there. We remain committed.

Voorlopig dus even afwachten hoe dit gaat lopen. Waarschijnlijk zal veel afhangen van de uitkomst van de rechtszaak tussen Apple en Epic, want als Epic niet kan winnen, wordt het voor Microsoft waarschijnlijk ook erg moeilijk.

Game Pass
    

Officiële trailer van aankomende tv-serie The Stand

CBS All Access heeft gisteravond de eerste officiële trailer van The Stand getoond, nadat we een maand geleden al een korte teaser te zien kregen. Deze trailer laat een stuk meer zien, en ja – het is best wel creepy. Niet zo gek ook, want de uit negen afleveringen bestaande tv-serie is gebaseerd op een gelijknamig boek van schrijver Stephen King, dat zo’n veertig jaar geleden uitkwam.

Deze serie had op geen beter moment kunnen komen. Het verhaal gaat namelijk over een post-apocalyptische wereld waarin zo’n beetje de hele wereldbevolking is uitgeroeid door een dodelijk virus. Een toepasselijke manier om 2020 af te sluiten, want The Stand verschijnt 17 december op de Amerikaanse streamingdienst CBS All Access. Helaas weten we nog niet wanneer de serie ook in Nederland uit wordt gebracht.

   

Fijn weekend allemaal! Voordat de Wacht zijn bed induikt probeert hij in ieder geval nog één aflevering van The Haunting of Bly Manor te kijken, waar hij enorm naar uitkijkt maar de hele dag nog geen tijd voor gehad heeft. Wie heeft kijkt er ook naar dit vervolg op The Haunting of Hill House?

The Haunting of Bly Manor

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord